Trudnoća Trudnica 25. prosinca 2021.

Različiti tipovi trudova i što oni znače

trudovi trudnica trudnoća
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudovi označuju početak porođaja i mogu se promatrati kao svojevrsni znak upozorenja. No, zapravo, trudovi su prisutni tijekom cijele trudnoće, a ovo su četiri vrste kontrakcija koje ćeš najvjerojatnije proživjeti u trudnoći

1. Rani trudovi

U prvom tromjesečju, tvoje tijelo se prilagođava na trudnoću. Istezanje ligamenata oko maternice može uzrokovati ove rane trudove.

2. Prijevremeni trudovi

Također poznati kao Braxton Hicks kontrakcije, a javljaju se nakon 34. tjedna trudnoće. Oni su nasumični, nepravilni i zapravo se mogu pojaviti u bilo kojem razdoblju trudnoće.

trudnica Možda te zanima... Trebam li se brinuti zbog ranih lažnih trudova? Trudnoća

3. Lažni trudovi

Oni se javljaju prije pravih trudova, a pomažu vratu maternice da se pripremi za porođaj. Naizmjenični su, a zaustavljaju se kada se mijenja položaj tijela.

Možda te zanima... Kako razlikovati prave od lažnih trudova? Trudnoća

4. Stvarni trudovi

Ovi trudovi započinju bolnim stezanjima koja traju oko pola minute i pojavljuju se u pravilnim razmacima od 20 do 30 minuta i označuju početak porođaja. Nakon njih slijedi crvenkasti iscjedak i puknuće membrane.

trudnica trudovi Možda te zanima... Kada krenuti u rodilište? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.