Trudnoća Trudnica 25. prosinca 2021.

Različiti tipovi trudova i što oni znače

trudovi trudnica trudnoća
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudovi označuju početak porođaja i mogu se promatrati kao svojevrsni znak upozorenja. No, zapravo, trudovi su prisutni tijekom cijele trudnoće, a ovo su četiri vrste kontrakcija koje ćeš najvjerojatnije proživjeti u trudnoći

1. Rani trudovi

U prvom tromjesečju, tvoje tijelo se prilagođava na trudnoću. Istezanje ligamenata oko maternice može uzrokovati ove rane trudove.

2. Prijevremeni trudovi

Također poznati kao Braxton Hicks kontrakcije, a javljaju se nakon 34. tjedna trudnoće. Oni su nasumični, nepravilni i zapravo se mogu pojaviti u bilo kojem razdoblju trudnoće.

trudnica Možda te zanima... Trebam li se brinuti zbog ranih lažnih trudova? Trudnoća

3. Lažni trudovi

Oni se javljaju prije pravih trudova, a pomažu vratu maternice da se pripremi za porođaj. Naizmjenični su, a zaustavljaju se kada se mijenja položaj tijela.

trudnica, trudovi Možda te zanima... Kako razlikovati prave od lažnih trudova? Trudnoća

4. Stvarni trudovi

Ovi trudovi započinju bolnim stezanjima koja traju oko pola minute i pojavljuju se u pravilnim razmacima od 20 do 30 minuta i označuju početak porođaja. Nakon njih slijedi crvenkasti iscjedak i puknuće membrane.

trudnica trudovi Možda te zanima... Kada krenuti u rodilište? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.