Trudnoća Porođaj 23. prosinca 2019.

Četverogodišnjakinja pomogla mami na porodu i primila bracu za ruku

Foto: Facebook/Badass Birth Photography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Malena River bila je uz mamu April tijekom poroda kod kuće, čak je ušla u bazen dok je mama rađala i samo nekoliko trenutaka nakon što se brat rodio primila ga za ručicu, o čemu svjedoče i fotografije

Malo je fotografija koje mogu tako dirnuti srce, kao taj čarobni trenutak kada četverogodišnjakinja uđe u bazen s vodom u kojemu se njena majka porađa i pomaže joj da rodi, pa onda drži svog malog bracu za ruku, samo trenutak nakon što se rodio. Malena River Wild ima upravo takvu fotografiju trenutka kad je prvi puta uhvatila ručicu svog brata neposredno nakon što ga je mama April (29) rodila ispred nje. 

Možda te zanima... Prvi porod bio je trauma koju sam htjela zaboraviti, a drugi porođaj iz snova! Trudnoća

Ponosna majka 29. travnja rodila je treće dijete, sina Graysona, odlučivši roditi kod kuće, u svom domu u Cheshireu. Ona inače podučava hipnobirthing (rađanje uz hipnozu) i trudničku jogu, a ono što je presudilo za porod kod kuće je što je željela biti okružena samo najmilijima. I upravo to se dogodilo kad je mala River odlučila ući u bazen i pomoći joj. 

Uz April je cijelo vrijeme bio i njen suprug, te doula, kao i fotografkinja Corneli Fleur, iz tvrtke Badass Birth Photography, koja je snimila taj veličanstveni trenutak. 

Djevojčica je bila odlučna da pomogne mami, pratila je savjete doule

River je i prije nego što je porod započeo odjenula kupaći kostim i bila je spremna pomoći. 

- Bila je fascinirana time i bilo mi je drago što sam je uključila u sve. Željela sam da porod doživi kao prirodno, a ne zastrašujuće iskustvo - priča April.

Možda te zanima... Foto: 2-godišnjakinja s mamom na porođaju izazvala rasprave Trudnoća

Kaže kako ima još jednog dječaka od dvije godine, a kad ga je rađala, River je slučajno zaspala baš prije samog poroda i propustila to iskustvo. Ovog puta bila je vrlo odlučna u tome da sve želi doživjeti. 

- Rekla mi je da se želi probuditi i drago mi je što se probudila na vrijeme, jer mislim da je to za nju bio prekrasan trenutak povezivanja s bratom - kaže April. Kaže kako je mislila da će za River to biti previše neugodno, a zapravo  je bilo suprotno.

- Stalno je pitala što može učiniti kako bi pomogla. Bila je u pidžami, no vrlo brzo se preodjenula da se ne smoči i sama je odlučila da želi ući u bazen k meni - dodaje. No, tek kad sam vidjela fotografije, shvatila sam koliko je bila uključena u sve, kaže majka. Djevojčica je, dodaje, cijelo vrijeme pratila što rado doula i ponavljala joj njene savjete da diše i ostane mirna. 

- Naravno, da je bilo bilo kakvih problema, zamolila bih supruga da je odvede da se ne preplaši, no na kraju je to ispalo prekrasno iskustvo. Nikad neću zaboraviti njezino lice kad je Grayson stigao na svijet, a ona sama ne prestaje govoriti o tom iskustvu - priča mama April. 

Možda te zanima... Čudesne fotke: 12-godišnja djevojčica porodila mamu Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.