Školarci Škola 28. veljače 2018.

Kakve veze domaća zadaća ima s karakterom djeteta?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Domaća zadaća mogla bi imati puno veći učinak od 'učvršćivanja' lekcija naučenih na satu

Nedavno istraživanje iz Njemačke, otkrilo je kako domaća zadaća ima pozitivni utjecaj na karakter djeteta, pomažući djeci da postanu više savjesna. "Naši rezultati pokazuju kako domaća zadaća kako domaća zadaća nije samo važna za uspjeh u školi već i za razvoj osobnosti, pod pretpostavkom da učenici ulažu mnogo truda u svoje domaće zadaće i projekte", objašnjava Richard Gollner, autor istraživanja.

dijete škola zadaća Možda te zanima... Trikovi za lakše pisanje domaće zadaće Školarci

Istraživači su proučavali podatke 2 760 učenika, od trenutka kada su krenuli u peti razred pa sve do kraja osnovne škole. Školarci su odgovarali na pitanja o tome kakav su uspjeh postizali domaćim zadaćama, ocijenili su svoj trud i odgovarali na razna pitanja o savjesnosti, urednosti i odgovornosti

Trebam li djetetu pomagati oko domaće zadaće?

škola učenje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Možda te zanima... 4 najgore stvari koje možeš raditi za svog školarca Školarci

Rezultati istraživanja otkrili su da su učenici koji su ulagali više vremena i truda u domaće zadaće - postali savjesniji, što je navelo istraživače na zaključak da temeljita i pažljiva pozornost domaćim zadaćama može nadoknaditi privremeni pad savjesti koji djeca u toj dobi obično iskuse.

Možda te zanima... Kako poboljšati dječje pamćenje i koncentraciju? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.