Školarci 15. lipnja 2023.

Mama za svoje klince organizirala ljetni kamp „Kako biti osoba“ i podijelila što se tamo uči

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljeto bez škole treba nekako preživjeti. Ako nemaš kome poslati klince, nego će cijelo vrijeme biti uz tebe, moraš ih nekako „zaposliti“. Ova mama ima sjajnu ideju!

Kad stigne ljeto i završi škola, a pred tobom je tri mjeseca koja je potrebno ispuniti aktivnostima, ti ćeš, sigurno, pomisliti na neki od kampova. Ako djetetu možeš priuštiti neki od njih, sigurno će uživati, a ti ćeš riješiti problem neprestanog traženja aktivnosti i zabave za svoju djecu. No, što kažeš na ideju da ljetni kamp napraviš – kod kuće?

Možda te zanima... Djeca koja pomažu u kući su uspješnija: Nikad nije prerano... Vrtić

Ako ti se to čini kao prevelik zalogaj za tebe, nemoj odmah odustati. Sjeti se da je kod djece često stvar samo u tome kako im nešto predstaviš, a ne u samoj izvedbi… Sad već imamo tvoju pažnju, zar ne? Vjeruj nam, vrlo je lako moguće da ćeš ideju ove mame proglasiti jednostavno genijalnom, te da ćeš ju pokušati i ti provesti u djelo u svojoj kući.

Kaitlyn Rowe, mama četvero djece i iz Utaha, dala je svojoj djeci popis uistinu osnovnih, ali vrlo važnih životnih vještina koje bi mogli svladati u vlastitom domu tijekom ljeta – i to u posebnom ljetnom kampu koji ona naziva "Kako biti osoba".

Razina težine svakog zadatka na popisu ovisi o dobi. Njezin trogodišnji sin na popisu je imao naučiti stvari kao što su pospremanje kreveta, sigurno korištenje škara i ljepila, predstavljanje novom prijatelju i organiziranje njegovih igračaka. Njena najstarija kći, pak, stara 6 godina, trebala je naučiti nešto složenije stvari kao što je priprema kajgane, feniranje kose i pakiranje torbe za prespavanac. Postojao je i popis vještina koje bi braća i sestre trebali zajedno naučiti, poput spremanja namirnica, sigurnosti na bazenu i telefoniranja.

Ova je mama priznala da je ideju posudila od prijateljice koja je slično napravila u vrijeme lockdowna, a kaže da joj ovakva vrsta zabave uistinu priskrbi malo mira tijekom vremena kad su djeca kod kuće. Bonus je činjenica da djeca uistinu nešto i nauče – a da nisu napustili kuću, niti platili skupi kamp.

Nije tajna da mnogi roditelji danas smatraju kako djeca zapravo znaju premalo životnih vještina, pa ne čudi da je ova ideja o kampu „Kako biti osoba“ oduševila mnoge pratitelje. Osim toga, to su sve vještine koje će djeci zatrebati prije ili kasnije. Isto tako, ovakav pristup učenju stvara pozitivan odnos prema kućanskim poslovima koje moraju obavljati cijeli život.

Još jedna zgodna stvar u vezi s idejom kampa "Kako biti osoba" je to što je potpuno prilagodljiv. To može biti popis koji stvaraju roditelji ili ga mogu voditi djeca. Može biti 100% praktično ili skroz šašavo. A najbolje je kombinirati oboje!

Na popisu su još i ove aktivnosti: kako napisati zahvalnicu, kako zamotati poklon, kako napisati i poslati pismo, kako ispravno koristiti nož…

Možda te zanima... Kako motivirati djecu na obavljanje svakodnevnih zadataka? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.