Roditelji 16. svibnja 2023.

Tata pokazao kako sve pomaže ženi prije nego ode na poslovni put i zapanjio pratiteljice

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad mama ide na poslovni put na nekoliko dana – ili je neće biti jedno poslijepodne, svejedno – mora sve pripremiti. Ne mora, ali to čini, da bi olakšala svojoj obitelji vrijeme koje će biti bez nje, jer znamo da je mama ta koja, kažu, drži tri kuta kuće.

Kad mame nema kod kuće, sve se raspada. Dobro, nije baš uvijek i nije baš potpuno točno, ali nije niti daleko od istine. Kad mama mora nekamo otići, već unaprijed zna da, u većini slučajeva, mora pripremiti što će obitelj jesti, što će tko odjenuti, napraviti podsjetnike za zadaće, popis onog što treba kupiti u tih nekoliko dana… A kad tata mora otići, on – ode. No, ne i ovaj tata! On će svaku mamu oduševiti, vjeruj nam.

Možda te zanima... Mislila je da suprug snima simpatični video poroda, a on joj je „smjestio“ Trudnoća

Dok većina muškaraca čak niti ne shvaća što točno znači ostati sam s djecom na neko vrijeme i što bi mogli napraviti da to olakšaju, ovaj tata zna. Sve je pokazao u videu na svom TikTok profilu, a Internet je poludio za njim. Mason Smith pokazao je što sve radi da bi olakšao svojoj obitelji (čitaj: supruzi) tih nekoliko dana koliko ga neće biti kod kuće. Povrh svega, u opisu videa je napisao: „Svi znamo tko ima teži posao tijekom idućih nekoliko dana…“ i to uz hashtagove: #MomsRock #girldad #husband.

@dadsocial We all know who has the harder job over the next two days… #MomsRock #girldad #husband ♬ Could Have Been Me - Halsey

Već ga obožavamo, zar ne? I moramo naglasiti: ne mislimo da su svi očevi lijeni i da baš ništa ne rade, ne, ne mislimo da nitko od njih ne zna ništa skuhati i da nikad ne uzme usisavač u ruke i ne, ne ponašaju se svi kao da „čuvaju tuđu djecu“. Znamo da ima divnih tata koji se trude u svakom pogledu i sudjeluju u svim poslovima. No, ovaj, evo, ipak zaslužuje pohvalu i ipak nije svakodnevna pojava. Nećemo ulaziti u to radi li to uvijek ili samo za TikTok…

Tata Mason najprije kupuje neke kreativne setove za svoje djevojčice, kako bi se one mogle zabavljati, a mama malo odmoriti. U kolica za kupovinu dodaje i vino, kavu, ali i buket cvijeća, kao i raznu hranu koja bi mogla razveseliti njegove cure. Zatim odlazi kući i obavlja neke kućanske poslove: pere posuđe, čisti kuhinju, posprema kuću, razvrstava rublje.

Nakon toga – sam sprema svoju torbu za putovanje, priprema sve što je kupio na jednom mjestu uz poruku za svaku članicu obitelji. Sigurni smo da piše nešto divno! Kad ostatak obitelji stigne kući, svi su dobro raspoloženi i nasmijani, prije nego on krene na put.

Video je prikupio popriličan broj pregleda, a reakcije su bile uglavnom oduševljenje, ali i – zbunjenost. Naime, neke su žene pitale: „Muškarci rade ovakve stvari?!“ No, komentatorice su bile izrazito šaljive, pa su tako neki od komentara:

„Mislim da je moj pokvaren.“

„Čekaj, ovo postoji? Ne moramo biti roditelj našim muževima??? Zbunjena sam.“

„Ovo me uzbudilo, uz sve dužno poštovanje.“

Iako smo sigurni da Masonova supruga cijeni njegov postupak, zapravo je tužno to što su reakcije žena dokaz da ovakvih muškaraca nema više. Činjenica da je 2023. godina i da muškarci i žene još uvijek nisu u mnogim stvarima u kućanstvu ravnopravni je pomalo tužna, a vjerujemo da će mnoge, kao i nas, naljutiti.

Nadamo se da ste među sretnicama koje ovaj tata nije baš posebno niti potpuno iznenadio – zato što ste navikle na slično.

Možda te zanima... Snažna muževa poruka nakon drugog poroda: Moja žena je pravo čudo Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.