Roditelji 11. veljače 2024.

Mama otkrila trik uz pomoć kojeg se lakše rješava 'brda' odjeće koju treba pospremiti

Foto: Instagram, @kyreeloveshome
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvo ti se nakuplja prljavo rublje, pa ti se nakuplja rublje na sušilu (osim ako nisi među sretnicama koje imaju – mjesta za – sušilicu), pa ti se onda nakuplja čisto rublje koje treba razvrstati i složiti… A možda je rješenje tako jednostavno!

Podijeli, pa vladaj ili možda u ovom slučaju – podijeli, pa uživaj! Čeka te gomila čistog rublja koje trebaš razvrstati, pa tek onda složiti u ormare svakog člana obitelji. I ne da ti se, pa odgađaš. A može biti tako jednostavno…

Možda te zanima... Prepusti klincima kućanske poslove! Tako uče ove važne životne vještine Vrtić

Klinci vrlo rano mogu sudjelovati u ovim zadatcima, pa zašto to ne iskoristiti? Ne mislimo ružno, naravno! Možemo to reći i ovako: zašto i oni ne bi sudjelovali u ovom dijelu kućanskih poslova, pa tako usput nešto i naučili!

Jedna je mama na Instagramu u videu otkrila svoj mali trik vezan uz pospremanje rublja. Kad pokupi čisto i suho rublje, mama ga raspodijeli u tri košare, nalik na one za plac. U svaku košaru ide rublje jednog od članova obitelji. Nakon tog svatko dobije svoj „paketić“ ispred vrata sobe.

Na ovaj način nema pritiska – svatko može svoje rublje složiti kad god poželi, ali mora to učiniti sam. Osim tog, ovako točno svatko zna gdje mu što stoji, pa nema onog „Mamaaaa, gdje mi je…“ i sličnih drama ujutro.

Mame lako ometu razni poslovi, pa rublje često stoji i čeka. No, ovako se ipak lakše riješi dio posla, i to tako što se proslijedi – ali na koristan način, uz poduku o važnosti kućanskih poslova.

Možda te zanima... Djeca koja pomažu u kući su uspješnija: Nikad nije prerano... Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.