Školarci 26. travnja 2024.

Mama priznala: Nema pelena, nema kolica - napokon sam u tako dobrom razdoblju majčinstva!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Baš kao što nismo svi iste osobe, kako nemamo svi iste potrebe, osjećaje i kapacitete na mnogim područjima života, tako je i s majčinstvom. Nekad se bojimo priznati da neki aspekti ili dijelovi jednostavno nisu za nas…

Biti mama male bebe nije lako, to znamo sve koje smo to prošle, pa čak i one koje to nisu prošle jer – čuju sve od onih koje su to prošle. Na primjer, kad se dogovoriš s prijateljicom koja nema malu bebu za kavu, pa ti moraš točno proračunati kad, kako, gdje, ponijeti cijelu torbu stvari, znati točno gdje ćeš moći promijeniti pelenu… Samo kad to vide, nekima je već dosta. A i nekim mamama to baš nije omiljeno razdoblje u životu njihova djeteta.

Možda te zanima... Što je 'mama u sredini'? Roditelji odali priznanje ovom čudesnom razdoblju roditeljstva Roditelji

I to je u redu, nije li? Nekad jedva dočekaš da počnu hodati, govoriti, da pređu u neku iduću fazu, fazu toddlera, da postanu, hm, interaktivni. I ne bismo se trebale bojati priznati to i očekivati da će neka odraslija faza biti bolja i lakša.

Mama Erin Monroe (@erin.monroe_) jedna je od onih koja je to javno priznala, pa je njezin video postao viralan kao podrška tome. Ona je na svom TikTok profilu otkrila da je ušla u novu fazu majčinstva koja joj je apsolutno najdraža faza majčinstva. A ta je faza uslijedila nakon što je shvatila da njena djeca više nisu bebe niti toddleri.

„Jednog dana shvatiš da si upravo otišao u zoološki vrt sa svoje troje djece i da si sa sobom ponio samo torbu za dezinfekciju ruku,“ kaže ona u videu. „Nema torbe za pelene... nema igračaka za mentalnu gimnastiku, smišljanja rasporeda hranjenja i rasporeda spavanja.“

Oh, wow, da! Kad se sjetimo tog smišljanja rasporeda i cijelog niza stvari koje treba uskladiti i ponijeti… Razumijemo je!

„Super smo se proveli i nitko se nije slomio. A onda shvatiš da si ušla u novu eru majčinstva, a možda nisi bila loša mama, samo nisi bila mama za bebe i toddlere,“ kaže mama Erin u videu. „Shvaćam da volim biti mama djeteta - i u redu je to što nisam voljela fazu bebe i toddlera.“

Inače, Monroe je majka djece stare 11, 9 i 5 godina, pa je tog dana kad su poželjeli otići u zoološki shvatila kako je sve najednom potpuno drukčije, jer njihov izlazak i odlazak u zoološki ne zahtijeva pomno i dugotrajno planiranje, kao niti cijeni niz potrepština koje mora ponijeti.

 „Dok smo bili tamo, doživjela sam trenutak dok sam hodala ruku pod ruku s njih troje kada sam shvatila kako je cijelo iskustvo bilo zabavno,“ priznala je mama.

@erin.monroe_ #motherhood #momera #goodmom #fyp ♬ original sound - Erin Monroe

Ispričala je kako se prisjetila kako je bilo kad su njezina djeca bila bebe ili tek prohodala, te koliko su ovakvi izlasci bili stresni — ako ne i nemogući — zbog sve moguće potrebne logistike. Morala je uvijek uklopiti u sve rasporede hranjenja i spavanja, znaš već sve o tom, a da ne spominjemo stalnu brigu koja često muči novopečene mame.

„Bilo mi je jako teško biti mama beba i toddlera, posebno mama djeteta mlađeg od 2 godine, jer sam se jednostavno osjećala kao da sam uvijek u modusu preživljavanja,“ rekla je. „Uvijek sam bila tako umorna i u stanju pripravnosti, osluškujući bebu ili pazeći da moje dijete upadne u neku nevolju gdje bi se moglo ozlijediti.“

Eh, da, slobodno priznaj – voliš biti mama djeteta ili jedva čekaš to postati i staviti iza sebe fazu beba i toddlera. I to je u redu.

Možda te zanima... Rihanna objavila smiješne fotke i našalila se na temu majčinstva – potpuno razumijemo! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.