Vrtić 18. srpnja 2023.

Trik koji će te spasiti od odlaska na hitnu: „Odvratno je, ali svaki roditelj to mora znati“

Foto: TikTok / Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelj je uvijek prva linija obrane, a u nekim situacijama je to nevjerojatno važno i nekad će te poštedjeti jurenja na hitnu. Ovo je jedan od takvih trikova, a ova ga je mama pojasnila.

Znamo da su klinci radoznali i pokušavaju najneobičnije stvari. Da, nekad se pitaš – „ali… zašto?“ No, jednostavnog odgovora nema. Osim onog – djeca su. Dakle, ako imaš sitni predmet i imaš neku rupu, a najzgodnije su one na glavi, zašto ne ugurati to u rupu? Na primjer, što će se dogoditi ako uguraš gumicu za brisanje u uho? Ili sitni bombončić u nos?

Možda te zanima... Pedijatar hitne medicine priznao kojih 5 stvari nikad ne dopušta svojoj djeci Školarci

E, da, to guranje u nos je posebna atrakcija. I ne moramo shvaćati zašto, ali moramo im znati pomoći kad se to dogodi. Nije uvijek pitanje života ili smrti, srećom, ali će ti znanje pomoći utoliko da ne moraš trčati na hitnu s djetetom. Ova mama je pojasnila trik koji će ti pomoći kod stvarčica u nosu.

Mama Amanda Schwartz isprobala je trik kad se njena kći počela čudno ponašati. Mama je shvatila da je problem u nosu i svjetiljkom vidjela da je u jednoj nosnici završio komadić pizze. Da, znamo, pitaš se kako, ali to nije bitno.

Iako se nekoliko trenutaka dvoumila, bojeći se da pizza ne završi još dublje u nosu, mama je odlučila isprobati trik za koji je ranije saznala. Naime, jednom rukom, odnosno prstom, treba zatvoriti nosnicu u kojoj NIJE strani predmet, a zatim treba puhnuti u djetetova usta.

@amandaschwartz730 This hack saved me at least $300! #toddlerhack #toddlermomhack #momhacks #toddlermom ♬ original sound - Amanda Caroline

„Na ovaj način zrak krene prema gore i doslovno potjera hranu ili što god je u nosu, van nosnice,“ govori ova mama u svom videu. „Meni su trebala dva pokušaja, jer je prvi put izašlo malo, ali nedovoljno da dohvatim. Drugi put je izletjelo,“ kaže, a dodala je i da se radilo o golemom komadu sira.

Mama Amanda nije mogla vjerovati kako je ovaj trik upalio. „Odvratno je, ali je upalilo tako dobro!“

U komentarima su mnogi roditelji rekli da su ovo već isprobali i da stvarno „pali“, a javili su se i liječnici koji imaju na TikToku svoj profil Pediatric Pals, te su pojasnili da se ta tehnika zapravo zove „majčin poljubac“, te da je svakako korisno pokušati to prije odlaska na hitnu.

Možda te zanima... Pedijatrica savjetuje: Ovo su stanja kod djeteta zbog kojih hitno trebate zatražiti liječničku pomoć Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.