Vrtić 07. prosinca 2023.

Ovo je popis stvari koje su razljutile jednu 4-godišnjakinju. I da, stvarno je smiješno!

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako imaš malo dijete, a velika je vjerojatnost da imaš ako čitaš ovo, onda znaš koliko te može iznenaditi reakcija tog djeteta na puno tog. Nekad suze, nekad ljutnja, nekad smijeh…

Klinci. Koliko točno luckasti mogu biti? Pa, ako imaš dijete, bilo koje dobi, onda znaš da mogu biti itekako luckasti, a posebno u onoj fazi između bebe i školarca. I da čak i kad pomisliš da si vidjela i čula sve što ima za vidjeti i čuti, da opet ima još nešto. I znaš da su mali, znaš da se bore s raznim osjećajima, znaš da im nije lako, znaš da još puno tog o  svijetu ne znaju i da neprestano uče i stalno si ponavljaš da treba imati strpljenja. Ali nekad ih uz sav trud i sve strpljenje – jednostavno ne možeš razumjeti niti opravdati!

Možda te zanima... 15 razloga zašto su mala djeca tako često 'mali ljuti ljudi' Vrtić

I dobro je dok takvi trenutci završe tvojim ili čijim već smijehom – to znači da su samo luckasti i da ne možeš vjerovati što čuješ i gledaš. Tad znaš da ćeš dobiti materijala za novu anegdotu i crpiš snagu upravo iz tog. Snagu da ne poludiš.

Vjerojatno se tako nekako osjećala i mama Kristin Cook, koja na svom profilu na Instagramu objavljuje videozapise o životu mame. Jedan njezin nedavni video postao je viralan na društvenim mrežama zbog uistinu smiješnog popisa stvari koje su uzrujale i naljutile njezinu četverogodišnjakinju.

“Rodila sam je u bolnici. Pitala je gdje sam je rodila, rekla sam u bolnici, a ona je bila ljuta jer je htjela da sam ju rodila u Targetu. Tako bi odmah mogla dobiti cake pop.”

Njen video s naslovom "Roditeljstvo nije za slabiće" stvarno vjerno dočarava bit te izjave jer kako odmiče, popis postaje sve nevjerojatniji.

“Nisam joj dopustila da se popne na štednjak dok se peče pomfrit”, rekla je s nevjericom i smiješkom, te nastavila: “Rekla mi je sretan rođendan, a ja sam rekla 'o, hvala puno, ali nije mi rođendan'. I bila je tako ljuta. Skoro sam isplanirala lažni rođendan te večeri.”

S klincima se nekad jednostavno ne treba zezati niti im proturječiti. Nekad jednostavno treba pustiti stvari da idu svojim tokom – njihovim tokom. Ne isplati se uvijek baš voditi bitke, zar ne? Popis ove mame se i dalje nastavlja, a sigurni smo da je svaki tjedan na tom nekoliko novih stvari. Baš kao i kod većine roditelja.

A to pouzdano znamo, osim iz „stvarnog života“, i iz komentara na ovaj video. Komentara u kojima roditelji suosjećaju s mamom, ni malo se ne čude, te dodaju, naravno, i vlastite primjere. Jednako urnebesne, očekivano.

“Moj mališan nije razgovarao sa mnom cijeli dan jer nisam dopustila da ga pas vozi u vrtić.”

“Moja kći je bila uzrujana jer nije prvorođena osoba u CIJELOJ obitelji???”

“Moj četverogodišnjak jutros je bio ljut na mene jer nije padao snijeg. Plakao je gotovo sat vremena. Živimo u južnoj Kaliforniji.”

“Moja je mala bila ljuta na mene jer je htjela spavati s ribom. Iz akvarija. U krevetu s njom.”

Možda te zanima... Ako se želiš pobrinuti za sebe i svoje mentalno zdravlje, vrijeme je da počneš - vrištati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.