Vrtić 22. studenoga 2023.

Mama u urnebesnom videu dočarala kako se ponaša otprilike svaki trogodišnjak

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako nam se često čini da je naše dijete jednostavno toliko originalno i jedinstveno, često se uvjerimo da neke stvari rade baš sva druga djeca u nekoj od svojih faza… I, da budemo iskreni, često nam zapravo bude lakše tada.

Neke stvari nam kod toddlera (i inače djece, ali toddleri su posebna kategorija) nikad neće biti jasne. Na primjer – zašto lizati rukohvate? Ili odakle ideja da je fora dirati đon cipele rukom, pa onda tu ruku staviti u usta? Kao i, na primjer, zašto obući til haljinu za igranje u pijesku? Ili što je toliko zanimljivo u tri sata gledanja u bager? I tako dalje, i tako dalje…

Možda te zanima... Pjesme iz 90-ih koje savršeno opisuju život s dvogodišnjacima i trogodišnjacima Roditelji

Ne možemo ih lako shvatiti, do te mjere da nas to nekad istinski živcira. Zašto, ali zašto? Samo da nam je kratko zaviriti u te male glavice… No, dok nam to ne uspije, možemo se jedino – nasmijati svemu. To će svim uključenim stranama koristiti. A u tom nam je pomogla i TikTok mama Lindsay Gurk, čiji videi redovito nasmijavaju brojne pratitelje. Ova mama zna o čem pričamo, o da. I to obično dočarava pretvarajući se da je svoja kći, toddlerica.

U svom skeču nazvanom „Stvari koje radi moja trogodišnjakinja“ ona savršeno prikazuje kako je to živjeti s trogodišnjim djetetom. I mnogi, mnogi će se s ovim poistovjetiti. Ali ključno je – nasmijati se.

Video najprije prikazuje mamu Lindsay koja glumi svoju kćer koja zahtijeva da se sama odjene, te „naređuje“ mami da izađe iz sobe, a ona će doći kad bude spremna. I dođe kad je spremna. A znamo svi kako spremna može biti trogodišnjakinja… Donje rublje navučeno preko hlača, trenirka okrenuta naopako, šešir…

I onda još nešto svima dobro poznato. Kad joj mama kaže da ne smije udarati, ona kaže "Da, opraštam ti mama." Kad je podsjeti da bi trebala reći da joj je žao, ona kaže: "Da, uh, u redu je mama, opraštam ti." Pa ti budi smiren!

@lindseygurk I’ve never experienced this level of sass before… and she OWNS it. 😆 #toddlermom #toddlermomhumor #momsoftiktok #parenthood #momhumor #motherhood #parenthumor ♬ Funny - Gold-Tiger

Slijedi i jedna epizoda s igrom riječima, recimo to lijepo, a ustvari je brkanje riječi – i to onih koji nemaju baš nikakve veze jedna s drugom, ali nekako slično zvuče. Pa ti onda zaključi želi li krutone za juhu, crtiće ili broš. Sasvim slično, zar ne? Dobro, na engleskom barem zvuči slično, to je jasno. Ili barem počinje glasom „k“…

Na kraju mama glumi svoju trogodišnjakinju koja zahtijeva da joj se pjeva „Sretan rođendan“ iako joj, očito, nije rođendan. Pa kad uspije nagovoriti sve da joj pjevaju – ne može biti sretnija. A da je to uistinu temeljeno na istinitom događaju pokazuje i snimka koja slijedi: njezina kći stvarno sjedi za stolom i zove sve ukućane da joj pjevaju „Sretan rođendan“ iako joj – nije rođendan. Kad joj ispjevaju, ona je toliko vesela da izgleda kao da će iskočiti iz svoje hranilice.

Eh, trogodišnjaci… što više reći? Ama baš ništa, nego se samo nasmijati.

Možda te zanima... Trogodišnjaci u pubertetu: Jesu li roditelji stvorili 'trinejdžere'? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.