Roditelji 19. lipnja 2024.

Žena je čuvala nećake 5 dana – poruke koje je slala sestri su bile svakim danom sve 'bolje'

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki roditelj zna da je roditeljstvo posao s punim radnim vremenom i nema odustajanja niti pauze. Oni koji nisu još roditelji mogu voljeti djecu, ali činjenica je da ne mogu nikako znati što točno podrazumijeva roditeljstvo – dok ne isprobaju.

Od ranog jutra do kasne večeri. I nekad noću. Svakog dana. Bez razlike vikendom i praznikom. To je radno vrijeme roditelja na radnom mjestu – roditelj. Svaki se roditelj na to navikne s vremenom, korak po korak, kako dijete raste, kako se mijenjaju obveze… No, da netko samo najednom dobije priliku biti „roditelj“ velikom djetetu, i to ne jednom nego njih nekoliko, to bi bio povelik šok. A nije svatko dorastao zadatku…

Možda te zanima... 9 razloga zašto tete imaju posebnu ulogu u dječjim životima Roditelji

Upravo se to dogodilo jednoj ženi, koja je poželjela čuvati djecu svoje sestre 5 dana i noći. Ona ih, inače, apsolutno obožava, kao i oni nju. Upravo je zato Emelia bila optimistična, a uostalom, imala je i pomoć, svog partnera s kojim živi. No, stvari nisu ispale baš onako kako je zamišljala… Nije joj dugo trebalo da shvati da je to možda prevelik zalogaj za nju.

Sestra je s očito dovoljno velike udaljenosti čitala poruke koje joj je Emelia slala i vjerojatno skupa s njom proživljavala tu dramu – i ujedno se smijala tom, sigurni smo. Sestra, Christianna Peterson, prikupljala je njene poruke, pa sve to uklopila u video koji je objavila na TikToku. U nekim su porukama bila pitanja, a u drugima si je Emelia jednostavno dala oduška kroz riječi… Razumijemo.

Poruke su varirale, odnosno postajale sve intenzivnije s vremenom, pa su tako počele s „Tako sam jako tužna“ ili „Nikad nisam bila toliko pod stresom“ da bi na kraju to bile poruke poput „Zašto tvoje dijete pije vodu za kupanje“ i „Sad više nije ni smiješno... Nisam spavala četiri dana, pošaljite pomoć, molim vas.“ Sve u svemu, Emelia se nije tih pet dana provela onako kako je zamišljala.

Djeca, očito, nisu bila baš onako divna kao kad ih je ona viđala povremeno ili ona nije imala dovoljno iskustva, ali čak niti partner nije pomogao. Kad je pisala o njemu Emelia je rekla: „Pa rekao je da je zbog toga shvatio da nikada ne želi djecu HAHAHAHA! Ženo, Layton stalno ga budi jer hoće sok.“

Sestri je bilo šaljivo

A Christianne se s druge strane, čini se, ipak smijuljila ovim problemima i svojoj sestri koja se pokušavala snaći na položaju roditelja.  Sestri je poslala poruku u kojoj piše: „Dan (partner) je rekao da mirišem kao beba. Kako se tuširate sa sve troje??? Nemam vremena!“

U svakom slučaju, jasno je da je Emelia naučila dosta toga provodeći toliko vremena sa svojom nećakinjom i nećacima. Na primjer - s djecom nikad ne znaš što te čeka već u idućem trenutku, a na pamet im padaju razne neobične stvari i ideje. Neke koje ne možemo uopće shvatiti niti pronaći objašnjenje za njih. Na primjer, neki su postupci poprilično iznenadili tetu Emeliju. 

"Beba sjedi u kartonskoj kutiji bez odjeće??? Što da radim? On je divlji," piše u jednoj poruci. U drugoj pita: "Što je s Lewisovom i Hallienom opsjednutošću da se trude jedno drugo uvaliti u nevolje???? Tužakaju jedno drugo za najblesavije stvari!"

Osim što nije shvaćala kad se uopće njezina sestra i njen partner stignu otuširati, nije uspjela odgonetnuti kako i kada da nađe mogućnost i vrijeme za jelo u miru: "Ne, Narny, umirem od gladi, kad ti jedeš??? Ne mogu jesti dok jede beba jer ga želim paziti, ali ne mogu jesti ni kad je gotov jer će on to htjeti??? Pomognite!"

Iako je Emelia dala sve od sebe da sestri Christianni omogući pet dana bez djece, četiri su joj bila i više nego dovoljna. Posljednjeg dana je ljubazno poslala poruku: "Želiš li ih natrag, molim te x". No, sestri to nije smetalo niti najmanje. Dobro se zabavila i bez djece i uz Emelijine poruke koje su je nasmijale toliko da ih je poželjela objaviti. Nadamo se da se sestra nije ljutila! 

Bilo je tu još raznih poruka, poput one "Jecam" ili "Mrzim te", pa "Ja sam taaaako taaako tužna" i "Je li normalno da Layton kaka treći put?" 

"Ipak, potpuno ozbiljno, tako sam sretna što imam ljude koji ŽELE čuvati moju djecu i dati mi odmora", napisala je Christianna uz svoju viralnu objavu. "Jedva čekam sljedeći put, Emelia," dodala je sestra na kraju. Baš nas zanima kad će biti sljedeći put... 

Njezinu objavu pogledaj OVDJE

Možda te zanima... 10 razloga zašto tete imaju posebno mjesto u životu naše djece Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar MargaretLaw
    MargaretLaw

    Nakon što sam prije 12 mjeseci napustio svoj prethodni posao, imao sam sreće saznati za ovu web stranicu koja mi je spasila život... Oni nude poslove za koje ljudi mogu raditi na mreži iz svoje kuće. Moja posljednja plaća nakon 4 mjeseca rada za njih iznosila je 4500 dolara... Nevjerojatna stvar je da je jedino što je potrebno jednostavna vještina tipkanja i pristup internetu... Pročitajte sve o tome ovdje..........www.new.cash67.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.