Roditelji 27. lipnja 2023.

Čuvanje djece na smjenu – mame prijateljice imaju rješenje za slobodnu roditeljsku večer

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame se moraju snalaziti kako znaju i umiju, a često se dosjete nečeg što zapravo spašava život – i zdrav razum. Takvo je i ovo rješenje, koje je jedna mama iznijela u svom videu na TikToku, a daje mami i tati slobodnu večer…

Sigurno znaš za onu izreku „Potrebno je selo da bi se odgojilo dijete“, ali isto tako znaš da to danas jednostavno nije tako i svaka je obitelj više-manje prepuštena sama sebi. Zato često ispašta upravo odnos između roditelja, odnosno partnera, koji zapravo i zaborave da su partneri, nego se pretvore – u roditelje. No, ova mama je na svom TikToku objavila video koji pokazuje kako je uz malo truda tako lako organizirati se tako da se i ovo promijeni, na obostranu korist.

Možda te zanima... Kako sačuvati bliskost i intimnost s partnerom nakon djece? Roditelji

Mama Jessica Secrest u svom je videu ispričala kako je ona upravo tada, navečer, kod prijateljice, s njenom djecom, dok je prijateljica Emily sa suprugom vani, u izlasku. Naime, ove dvije mame imaju dogovor: jedna drugoj čuvaju djecu, dok je ona druga s partnerom u izlasku. One to zovu „childcare swap night“, odnosno u slobodnom prijevodu „noć zamjene čuvanja djece“.

„Danas je ta večer,“ kaže Jessica, „i ja sam kod svoje prijateljice Emily u kući. Dala sam djeci jesti, spremila ih u krevet i sad čekam nju i njezinog muža da se vrate iz izlaska,“ pojasnila je Jessica. Osim tog, naglasila je: „I rekla sam im da ostanu što dulje, jer prošli put nisu. Ovaj put su rezervirali restoran u kvartu i kasnije idu u kino.“

@applesauceandadhd I love that we started doing this! It is nice to go on a date and spend some one on one time with your spouse without kids on a semi regular basis! #childcare #babysitting #childcareswap #babysitforyourfriends #bestie #bestfriend #momtok #datenight #dateyourspouse #fyp #momsoftiktok #foryou ♬ original sound - Jess | Neurodivergent Momtok

Dobra ideja, zar ne? Nakon tog, na redu je Emily koja će pričuvati Jessicinu djecu, dok su ona i suprug vani. One to čine jednom na mjesec i klinci su već navikli na ovakav raspored. Za to vrijeme, suprug je s djecom u svojoj kući.

Uz to, otkrila je Jessica, ona koja čuva djecu druge prijateljice usput i pospremi kuću. Pa može li bolje?! A partneri koji su u izlasku profitiraju višestruko! Naime, problem koji se javlja u brakovima i partnerskim odnosima kad u priču uđu djeca najčešće je premalo vremena poklonjeno sebi kao partnerima. Zato je ovo vrijeme za spojeve i izlaske, vrlo važno.

Možda te zanima... 15 istina o partnerskom odnosu nakon što dobiješ dijete Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.