Roditelji 24. svibnja 2024.

Mama pitala tatu može li pričuvati kćer, a njegova reakcija je potpuno neočekivana

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelj je – roditelj. Bez obzira na to radi li se o mami ili tati. I tako bi trebalo raspodijeliti dužnosti i obveze koje roditeljstvo podrazumijeva. No, nije rijetkost da tate na to drukčije gledaju…

Čuvaju li tate djecu ili provode vrijeme s njima – razlika je, da se našalimo, drastična. Ako tata dijeli sve obveze i odgovornosti u vezi djece, i to ravnopravno, onda će činjenica da je tata s djecom kod kuće ili negdje drugdje, sam, bez mame, nešto što se podrazumijeva i što je dio njegovih roditeljskih obveza. Na kraju krajeva – on je tata.

Možda te zanima... Mnogi će razumjeti o kakvim dvostrukim mjerilima – za mame i tate – govori ova mama Roditelji

Ako govorimo o tome, pak, tko će čuvati djecu, čuvati dijete može, na primjer, čuvalica, susjeda, teta, ujak… Shvaćaš u kojem smjeru idemo, zar ne? Pa ipak, vrlo često mame se nađu u položaju da pitaju partnera hoće li čuvati djecu u nekom određenom trenutku. Nekima to ne smeta, a niti ne vide ništa loše u tom, ali to ipak ne znači da je to u redu.

Nedavno je na TikToku pokrenut jedan od brojnih trendova u kojem mame zamole svoje supruge, partnere da „čuvaju djecu“ i čekaju njihovu reakciju na tu riječ. Cilj je procijeniti vide li partneri svoju ulogu kao ravnopravnu u njihovom odnosu ili kao nešto što je samo mamin posao.

Jedna od njih je i mama Julie koja je ovo odlučila isprobati na svom suprugu Coreyju, a njegova reakcija je i nju iznenadila, kao i mnoge pratitelje, pa je taj video postao hit. Naime, tata Corey nije bio samo zbunjen, već i gotovo ljutit na suprugu zbog same pomisli da bi brigu o njegovom djetetu nazvali 'čuvanje djece'.

„Moram ići nekamo u petak“, rekla je Julie svom partneru. „Možeš li čuvati dijete?“

Corey se odmah zbunio, skrenuo pogled s TV-a koji je gledao, pogledao Julie u nevjerici i upitao: „Čuvati dijete?“

Kad je Julie ponovila pitanje, Corey je bio još zbunjeniji, pa je upitao: „Koga?“ Naime, tata je pomislio da ga supruga pita želi li i može li čuvati susjedovu djecu ili tako nešto. No, kad je shvatio da se radi o njegovom djetetu, Corey se vidno naživcirao.

„Zašto kažeš čuvanje djeteta? Ja ću paziti na nju. Ja ću paziti na naše dijete. O čemu pričaš? To se ne zove čuvanje svog djeteta!“ Što je Julie više inzistirala, to je Corey postajao odlučniji, govoreći joj neka jednostavno ide, srediti nokte, što je i namjeravala - ne zato što je bio ljut nego zato što je očito mislio da je pomisao o čuvanju djeteta smiješna.

@julieandcorey the confusion 🤣🤣 #trend #prank ♬ original sound - Julie B & Corey

„Mislim, družit ću se s njom, ona je moja kći! Ali ne, ne mogu čuvati dijete“, rekao je kroz smijeh. „Ne sjedim na djeci,“ našalio se tata aludirajući na igru riječima u engleskom jeziku – babysit.

Pratitelji su bili oduševljeni njegovom reakcijom i smatrali su da bi on mogao biti uzor svim tatama.

„Sviđa mi se koliko je bio uvrijeđen!“, napisala je jedna mama.

„On kaže, kao, 'To se zove roditeljstvo'“, napisala je druga oduševljeno.

Mnogi su smatrali da je upravo ta njegova zbunjenost idejom da bi on trebao „čuvati svoje dijete“ primjer koji bi trebali slijediti svi očevi. To je definitivno na dobrom tragu jer studije pokazuju da čak i u ravnopravnijim kućanstvima žene nose nerazmjeran teret kada je u pitanju odgoj djece.

Kako god bilo, tata Corey nas je oduševio!

Možda te zanima... Tate odvajaju puno više vremena za sebe nego mame, otkriva istraživanje! Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ClarissaJJulius

    She has been out of w0rk for quite some time however last month her check was 11,500 bucks only w0rking on the PC(Personal Computer) for 9 hours per day. For more detail visit this article....... www.earn54.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.