Roditelji Zanimljivosti 17. travnja 2024.

Tete, ujne i strine trebamo slaviti svaki dan, one su SVE!

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tete su iskreni prijatelji, dobri primjeri, pouzdani ljudi, prijatelji avanturisti, najbolji savjetnici i učitelji. Ponekad popunjavaju praznine tamo gdje većina roditelja jednostavno ne može stići...

Kad je glumica Amy Poehler primila nagradu Time 100, rekla je:

"Željela bih iskoristiti trenutak da zahvalim onim ljudima ... koji vole našu djecu jednako kao i mi i koji ih nadahnjuju i utječu na njih, koji djetinjstvo i život čine ljepšim. Želim zahvaliti svim tetama, sestrama i strinama, večeras slavim Vas!"

Bilo je to prvi put da smo čuli kako javna osoba odaje priznanje i slavi tete u životu svoje djece. Nadamo se da nije i zadnji.

Za razliku od roditeljstva, ne postoji zakonska obveza ‘tetke’. Vrijeme koje provodimo sa svojim nećakinjama i nećacima najčešće je kvalitetno vrijeme, ispunjeno ljubavlju i neopterećeno roditeljskim dužnostima i obavezama povezanih sa školom, zadatcima i pospremanjem. 

Na pitanje kako teta može pomoći u razvijanju uma naših mališana, dr. Rosemarie Truglio je jednostavno odgovorila:

"Već to radite." Igrajući se s nećakinjama i nećacima, čitajući im, ili samo čavrljajući s njima prije nego što uopće mogu razgovarati, pomažemo im u učenju, rekla je. Samim time što si teta, pomažeš! Pečenje kolačića s nećakinjom? To je matematika i znanost. Izgradnja željezničke pruge s nećakom? To pomaže razvoju njegove motoričke spretnosti i razumijevanja prostornih odnosa." 

Možda te zanima... 9 razloga zašto tete imaju posebnu ulogu u dječjim životima Roditelji

Teta zaslužuju priznanje svaki dan, a evo i zašto....

1. Tete pružaju drugačiji pogled na život.

2. Nikad ne propuštaju važne događaje.

Tete su uvijek tu da proslave rođendan ili maturu svojih nećaka. Neće propustiti događaj bez obzira na to što moraju primjerice - uzeti slobodan dan s posla ili odletjeti u drugu zemlju. 

3. Neće propustiti priliku za druženje s djecom. I uvijek su spremne za zabavnu igru ​​s djecom.

4. Pružaju ljubav i naklonost.

5. Tete slušaju probleme koje djeca ne mogu podijeliti s roditeljima.

Kad nećakinji trebaju savjet i smjernice, tetke su uvijek spremne pomoći. Pogotovo kada je riječ o problemu koji djeca ne žele dijeliti s roditeljima. A najbolje je to što znaju čuvati tajnu.

6. Tete uče vrijednosti.

7. Tete vole brigu o djeci.

Tete vole provoditi vrijeme sa svojim nećakinjama i rado bi ih čuvale kad su roditelji zauzeti. 

8. Tete ostaju smirene čak i kad djeca griješe.

9. Tete su sretne što imaju više nećaka i nećakinja. Kad se rodi nova nećakinja, tete se osjećaju još posebnije. 

Tete igraju tako značajnu ulogu u životu svojih nećaka i nećakinja, a sada je jasno i zašto! One čine naš život sretnijim, zabavnijim i uvijek su tu za nas!

Drage tete, hvala vam za sve! 

Možda te zanima... Tete, ujne i strine su SVE, a znanost to može i dokazati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.