Roditelji Zanimljivosti 07. siječnja 2024.

9 razloga zašto tete imaju posebnu ulogu u dječjim životima

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji podučavaju i savjetuju svoju djecu, baka i djed ih razmaze, a tete nude sve to u jednom

Moderne obitelji imaju kompleksnije uloge nego što su postojale u prošlosti. Zato su tete počele igrati posebnu ulogu u dječjim životima i u podizanju djece. Više nisu samo rodbina, nego imaju veliku ulogu i jedinstven poziv. Tetka daje neprocjenjivu ljubav svojim nećacima. 

Roditelji podučavaju i savjetuju svoju djecu, baka i djed ih razmaze, a tete nude sve to u jednom. Dijete je uvijek sretnije ako ima tetu koja ga voli i pazi i koja pozitivno utječe na njegov život. Što sve rade tete u dječjim životima:

1. Nikad ne propuštaju važne događaje

Teta će uvijek biti uz svoga nećaka ili nećakinju kada slavi rođendan, maturu ili završetak školske godine. Neće propustiti ni jedan događaj bez obzira koliko truda morala uložiti. Možda će uzeti slobodan dan na poslu, doći iz drugog grada ili potpuno promijeniti svoje planove.

2. Uvijek nude drukčiji pogled na život

Teta ima više strpljenja od roditelja i ima drukčiji pogled na život. Može pružiti ruku nećaku ili nećakinji kad god mu je potrebna pomoć i ponuditi neki mudar savjet i razumijevanje.

Možda te zanima... Osam razloga zašto su tete, ujne, strine i kume najbolje Roditelji

3. Uvijek je tu da ponudi ljubav i pažnju

Tete vole dijeliti zagrljaje i ljubav djeci. Grljenje s nećacima je fantastičan osjećaj i čini tu vezu posebnom i jakom.

4. Uvijek su tu kad djeca imaju probleme

Kada nećak ili nećakinja trebaju savjete ili smjernice, tete su uvijek spremne pomoći, osobito kada je u pitanju problem koji djeci nije lako dijeliti s roditeljima. Uvijek će poslušati dijete.

Možda te zanima... Vesela obiteljska fotografija iza koje stoji prekrasna priča Roditelji

5. Djecu uče životne vrijednosti

Tete se ponekad ponašaju poput roditelja. Učit će djecu pravim vrijednostima, što je dobro, a što loše. Što je jedna od glavnih uloga u životu.

6. Čuvaju i paze na dijete kad je potrebno

Tete vole provoditi vrijeme sa svojim nećacima i nećakinjama i jedva čekaju da provedu vrijeme kada su roditelji zauzeti. Najbolja stvar je što uživaju u igranju, zabavi i grljenju.

Možda te zanima... Zašto je privilegija odrastati uz bratiće i sestrične? Vrtić

7. Nikad se ne ljute na nećaka ili nećakinju

Tete su uglavnom nježne i opuštenije od roditelj pa čak i mnogo nježnije kada trebaju ispraviti loše djetetovo ponašanje. Rijetko kada povisuju glas ili se ljute, a uvijek čuju što djeca kažu i igraju se s njima.

8. Sretne su kad imaju što više nećaka ili nećakinja

Kada se rodi novo dijete u obitelji, teta se osjeća ponosno, sretno i jedinstveno, bez obzira koliki je broj djece. Teta će uvijek biti sretna što će moći voljeti još jedno dijete i igrati se njim. Veza između nje i djeteta uvijek će biti snažna jer će provesti puno lijepih trenutaka zajedno.

9. Nikad neće propustiti priliku da provede vrijeme s djecom

Ponekad su tete toliko sretne jer imaju puno zajedničkih stvari sa svojim nećacima i nećakinjama. Vode ih na različita mjesta i idu na razne događaje. Muzeji, koncerti, festivali - sve su to uspomene koje će dijete zauvijek nositi sa sobom.

Možda te zanima... 50 stvari koje možeš raditi s djecom dok su mala i još uvijek misle da si cool Vrtić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.