Roditelji Zanimljivosti 03. ožujka 2020.

Osam razloga zašto su tete, ujne, strine i kume najbolje

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svim nevjerojatnim ujnama, strinama i tetama, ali i najboljim prijateljicama i kumama koje preuzimaju ulogu tete - ovo je za vas

Tete su zauzete. Imaju svoje živote, svoje veze, svoje obaveze, a često i svoju djecu. Ali, tete imaju posebno mjesto u srcima svojih nećakinja i nećaka i čuvaju tajnu duševnog zdravlja mnogih mama. Zbog toga želimo nazdraviti svim nevjerojatnim tetama i počasnim tetama koje čine naše živote lakšima, a živote naše djece ljepšima!

1. Rade fantastične torte i kolače

Tete su neizostavne gošće na rođendanskim slavljima naših mališana. Često male slavljenike razvesele i najboljim tortama i kolačima. 

2. Uvijek se žele igrati (što znači da mama može odmoriti)

Znaš da imaš super sestru, šogoricu ili prijateljicu kada ideš na bazene s djecom, a ne trebaš ulaziti u bazen... barem ne u onaj dječji. 

Znanstveno dokazano: Zbog sestre ćete biti bolji čovjek

3. Kupuju najslađu odjeću

Ormari naše djece često su prepuni preslatkih odjevnih predmeta koje su im kupile njihove najdraže tete. Hvala, tete! 

4. Uvijek su kreativne kad su u pitanju pokloni, čak i kad su potpuno 'švorc'

Nikad ne zaborave nijedan rođendan, Božić pa čak ni imendan. I kad uopće nemaju novaca, potrude se na svoj način razveseliti naše klince!

5. Djeca se uvijek lijepo ponašaju kad su s njima

Djeca kao da se uvijek pretvore u anđele kada su s tetama. Je li to sigurnost u poklon ili slatkiše, saznanje da će napraviti barem 100 selfija ili garancija sigurnog 'partnera za igru' sljedećih nekoliko sati, što god da je slučaj - transformacija je nevjerojatna!

Možda te zanima... Vesela obiteljska fotografija iza koje stoji prekrasna priča Roditelji

6. Najbolje su dadilje

Imate dogovor kod liječnika? Morate hitno nešto obaviti? Većina teta i više su nego sretne pričuvati djecu na nekoliko sati iako smo ih obavijestili u jako kratkom roku. A, najbolje od svega - možete im vjerovati u potpunosti. To je osjećaj neprocjenjive vrijednosti! 

7. Imaju beskrajnu energiju

Kad tete dođu, naša djeca nikada ne čuju: "Joj, ne mogu, teta je previše umorna, umorna za igru." Ni za trčkaranje, ni za nasmijavanje, ni za legiće, ni za puzzle, ni za vlakiće. U redu, možda neke tete nakon toga i otiđu svom čistom domu bez djece u kojem mogu zadrijemati popodne, ali kad su tu - 100 posto su prisutne!

Možda te zanima... Svi ljudi kojima ćeš biti zahvalna nakon porođaja Beba

8. I ono najvažnije - istinski vole našu djecu

Nevjerojatno je pronaći nekoga tko voli našu djecu bezuvjetno kao i mi, posebno kada zbilja to ne trebaju. Ali, toliko puno teta upravo to rade. I zato, u ime svih neispavanih mama, hvala svim tetama i počasnim tetama za sve što radite. Vaša podrška, vaše suosjećanje i vaša bezuvjetna ljubav znači cijeli svijet našoj djeci i nama!

prijateljice Možda te zanima... 4 razloga zašto mame trebaju prijateljice Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.