Vrtić 21. ožujka 2024.

Mama u čudu: 'Recite mi kako možete biti tako opušteni na igralištu?!'

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neki su roditelji neprestano u grču, dok su drugi češće opušteni. Jedne roditelje puno tog uznemirava i brine, dok se drugi puno lakše u miru nose s onim što svakodnevica nosi…

Na igralištima se često najbolje vide različiti tipovi roditelja – jedni trče za djecom toliko da se ona ne mogu u miru igrati, dok drugi u miru čitaju knjigu i ništa ih ne može omesti. I svatko od njih smatra da je baš njegov način najbolji i najlogičniji, te da bi sve drugo bilo potpuno nezamislivo.

Možda te zanima... Zašto je važno gledati svoju djecu dok se igraju s drugima? Vrtić

Jedna je mama na TikToku progovorila upravo o tim razlikama, odnosno čudila se – onim drugim roditeljima. Mama koja se naziva Lydia Kyl u svom se videu najiskrenije i u čudu zapitala kako drugi roditelji mogu ostati mirni dok djeca divljaju po igralištu. Zapravo je zatražila savjet jer i ona želi biti takva, opuštenija.

„Dobro, apsolutno nikog ne mrzim. Apsolutno ne osuđujem. Iskreno sam znatiželjna. Ovo je za roditelje. Želim znati jer, iskreno, mislim da bih htjela doći do točke u kojoj bih mogla biti malo opuštenija,“ započela je Lydia, te pojasnila: „Kad idemo na igralište, neki roditelji... Neki sjede na klupi za piknik i jednostavno se opuste. Čitaju knjigu ili nešto jedu. I tako su mirni, a ja ne znam kako!“

Lydia je ispričala da ima troje djece, pa kad se svi igraju na igralištu, ona neprestano prati sve troje djece, neprestano ih broji "jedan, dva, tri" kako bi bila sigurna da joj je njezina mala ekipa u vidokrugu. Njezin se živčani sustav potpuno sruši na igralištu, kaže ona, jer pokušava pogledom pratiti sve troje djece.

„Mislim li da će mi netko stvarno uzeti djecu? Mislim, ne znam, osjećam se kao da je to malo vjerojatno, pogotovo jer sam oprezna kao roditelj, ali voljela bih sjediti na klupi u parku i jednostavno uživati u suncu,“ u čudu je izgovorila Lydia, te iskreno zapitala: „Kako to uspijevate?“

@lydia_kyl #fy #fyp #momtok #sahmlife #millennialmom #wifelife #toddlermom #MomsofTikTok #viral ♬ Pocketful of Sunshine - Natasha Bedingfield

Među komentarima je bilo i nekoliko savjeta o tome kako ostati miran na igralištu ili u nekoj sličnoj situaciji.

„Mama sam troje djece (4,6,9) i meni pomaže kad ih odjenem u iste boje - sve narančaste majice, na primjer. Moj mozak tako može brzo skenirati,“ napisala je jedna mama.

„Moj me neće ostaviti na miru! IDI IGRAJ SE!“ našalila se druga, koja ima potpuno drukčiji problem.

Jedna je mama napisala da ne ide sama u park i da često čeka vrijeme kada njezin suprug također može biti tu da pomogne „nositi mentalni teret gledanja djece“.

„Biram parkove za koje se ne zna pa nisu prometni. Više je to seosko okruženje,“ iznijela je svoje iskustvo jedna mama.

Mnogi roditelji složili su se s Lydijinim načinom razmišljanja i stavom na oprezu, ističući da se ni oni ne opuštaju u parku.

„Nema opuštanja. Uopće nema opuštanja. Najbolja igrališta su ona ograđena i mogu sjediti uz jedini izlaz dok ih gledam,“ napisala je jedna komentatorica, dok je druga priznala da je „uvijek na rubu napadaja panike“.

Možda te zanima... Osim što su zabavne, aktivnosti u parku su i iznimno važne za zdravlje djece Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.