Vrtić 16. travnja 2024.

'Nekada sam osuđivala mame koje su to radile svojoj djeci, a sada sam ja jedna od njih'

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka dvoje djece podijelila je iskreni TikTok video, ispričala je kako je promijenila mišljenje o vođenju djeteta na povodcu nakon što je postala mama.

U videu, Chloe, poznata i kao 'Jednostavna mama', priznala je da je prije nego što je postala roditelj, osuđivala druge roditelje koji su koristili povodac za dijete

Njezina intuitivna reakcija prije je bila: "Oni su ljudi, a ne psi!" No, sada kada je i sama postala roditelj, njezini stavovi su se promijenili i sada povodac koristi za svoju djecu.

Možda te zanima... Tata objasnio zašto koristi 'uzice za djecu' unatoč osudama Roditelji

"Sve da budu sigurni. Jesam li nekada osuđivala roditelje koji bi svoju djecu stavili pod kontrolu?" Chloe je napisala u snimci koja je pogledana gotovo 30 tisuća puta. "Dovraga, da", rekla je, prenosi Kidspot.com.

Objasnila je kako do promjene došlo: m“Nisam shvaćala koliko je svijet strašan prije nego što sam postala mama”, otkrila je. To ju je navelo da sigurnost svoje djece stavi na prvo mjesto. "Sada me nije briga koliko smiješno može izgledati, učinit ću sve da budu sigurni", rekla je.

@thesimplemum Anything to keep them safe 🤍 #toddlermum #ukmum ♬ original sound - officialworkmemes

Povodac za djecu poprilično su kontroverzne među roditeljima, ali Chloein video jasno je dospio na feedove mama koje ne osuđuju.
"Da me mama nije držala na uzici, danas me ne bi bilo", "Nema doslovno ništa loše u tome", "Uvijek sam govorila da to neću koristiti, ali sada sam majka malog djeteta i razumijem sve koji koriste povodac", neki su od komentara. 

Što kažu stručnjaci?

Komentar na povodac za djecu imaju i stručnjaci. Tako je Brooke Sprowl, dječja terapeutkinja izjavila da nijedno istraživanje ne tvrdi da dječji povodci uzrokuju fizičku ili psihičku štetu pa ih smatra dobrim sigurnosnim rješenjem za roditelje djece s posebnim potrebama, one s više djece ili čija djeca vole bježati čim roditelj odvrati pogled.

Pedijatar Benjamin Hoffman je pak savjetovao roditeljima da ne koriste povodce zbog opasnosti od pada. “Kao pedijatru, nije mi drago vidjeti djecu na uzicama kao kućne ljubimce. Kao otac troje djece, svjestan sam koliko djeca mogu biti brza, impulzivna i nepredvidiva. Ono zbog čega brinem je hoće li se dijete u slučaju pada zapetljati o povodac ili ugušiti. Osobno sam svjedočio kako roditelji snažno povlače dijete na uzici, što je rezultiralo padom. Brinem se zbog ozljeda glave i udova. Kao pedijatar nikad ih ne bih preporučio. Radije bih vidio dijete u kolicima nego na uzici”, rekao je za Good Housekeeping.

Međutim, liječnica Deborah Gilboa povodce smatra kreativnim rješavanjem. “Alternativa bi bila ostati kod kuće. Ovo je super stvar za dijete koje nije usavršilo vještine slušanja. 99 posto mama i tata želi najbolje za svoje dijete”, poručila je.

Možda te zanima... Tatu napali jer petorke po ulici šeće na povodcu: 'Oni su ljudi,a ne psi' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.