Roditelji Tatina zona 12. studenoga 2018.

'Djeca neće pamtiti naše poslove niti čistu kuću nego naše vrijeme posvećeno njima'

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Moj se život promijenio preko noći. Sa 23 godine sam dobio dvoje "tuđe" djece, trebalo je posložiti prioritete u životu, sve to nije bilo nimalo lako. Danas sam ponosan na svoju veliku obitelj i velika mi je čast sa suprugom odgajati djecu u dobre ljude i pustiti ih u društvo, ali više od toga ponosan sam na njih koji nas uče što je obitelj'

Kako bismo zahvalili najvažnijim osobama u životu naših mališana i nagradili ih za njihovu najvažniju ulogu u životu - očinstvo, Lizzy i missMAMA zajedno su tražili Supertatu, a pobjednici u četiri kategorije: tata Praktičar, tata Aktivator, tata Kuhar i tata Animator osvojili su Lizzy poklon paket iz Dietpharma i plaketu Supertata

Lutke, nogomet, kuhanje, priče: Tata Goran sve ih ima u malom prstu

Na natječaj je pristiglo puno prijava, a naš žiri odabrao je 12 finalista u četiri kategorije te su čitatelji zatim odabrali četiri pobjednika. Tata iz Pazina, Goran Brajković - naš je pobjednik u kategoriji Tata Praktičar.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Razgovarali smo s 31-godišnjim tatom Goranom nakon pobjede, a Super Tata otkrio nam je što za njega znači Tata Praktičar, kako najviše voli provoditi vrijeme sa svojom djecom, ali i kako je roditeljstvo utjecalo na njegov život

Goran je sa svojom suprugom Luizom u sretnom braku pet godina, a zajedno su sretni roditelji troje djece: 10-godišnjeg Leana, osmogodišnjeg Alana i petogodišnje Tijane

'Ovo je zapravo pobjeda nas petero, naše male obitelji koja hrabro svaki dan stvara nezaboravne uspomene'

Kako ga je supruga prijavila bez njegova znanja te ga obavijestila tek nakon što je njihova priča ušla u finale, natječaj je za Gorana ponajprije iznenađenje, a ulazak u finale i pobjeda 'samo potvrda onoga kako oni kao obitelj žive.' "Potvrda da se dobar odnos, povjerenje prema djeci i dobro isplati. Da su djeca istovremeno najveći, ali i kritičari s najviše ljubavi. Ova je pobjeda zapravo pobjeda nas petero, naše male obitelji koja hrabro svaki dan stvara nezaboravne uspomene."

Možda te zanima... Dirljiva galerija odaje počast svim tatama na svijetu Roditelji

Odmah na početku pitali smo Gorana što Tata Praktičar znači za njega na što nam je on odgovorio: "Nije mi teško ustati prije njih, pripremiti im kavu i doručak, probuditi ih, skuhati za njih prije nego krenem na put. Nije mi teško ići prošetati mrtav umoran i uopće mi nije teško s njima. Znaju me često nasmijati i cijene i najmanju sitnicu koju dajem za njih da budu sretni. Nije mi teško biti pravi Tata Praktičar kad imam pravu obitelj kraj sebe."

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

'Više od svega ponosan sam na njih koji nas uče što je obitelj'

Goranov život doslovno se promijenio preko noći, barem što se obitelji tiče. "S 23 godine sam dobio dvoje "tuđe" djece, trebalo je posložiti prioritete u životu, svoj sam auto za drift ostavio po strani i tako stoji već sedam godina u garaži, a sve to nije bilo nimalo lako."

'Klinci su odlično prihvatili moju drugu suprugu, kao i ona njih'

Međutim, danas je ponosan na svoju veliku obitelj, neuredan i ponekad loš vođen život. "Velika mi je čast sa suprugom odgajati djecu u dobre ljude i pustiti ih u društvo, ali više od toga ponosan sam na njih koji nas uče što je obitelj. Užurbano je i iscrpljujuće više nego što možemo podnijeti, ali mir i tišina će uskoro doći i onda će to tek biti ono što nećemo moći podnijeti."

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

S obzirom kako je Goran po zanimanju vozač kamiona, preko tjedna ga nema kod kuće te je njegovo jedino slobodno vrijeme vikend. "Tada ostavim apsolutno sve poslove koje trebam obavljati. Igranje, učenje i zabavljanje sa djecom mi je najvažnije. Odlazimo u park, igramo igrice i društvene i virtualne jer moramo sve zadovoljiti, čitamo, izrađujemo stvari od različitih materijala, često klinci pozovu prijatelje pa je igranje nogometa u vrtu i badminton, pucanje sa "nerf puškama" (kako to oni kažu) ili kuhanje blatom kao nezaobilazna igra. Djeca u svemu nađu sreću. Evo, približava se Božić pa tražimo ideje kakve će naše božićne čestitke ove godine izgledati. Vrlo smo složna obitelj i zajedničke su nam aktivnosti veoma važe", govori i dodaje kako djeca neće pamtiti njihove poslove niti čistu kuću već njihovo vrijeme posvećeno njima.

Možda te zanima... Pet stvari u kojima je tatin utjecaj jači na razvoj djeteta Roditelji

'Biti otac nije samo prezime koje dijete nosi, to je mnogo više'

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Kao najtežu ulogu u očinstvu, Goran je izdvojio svoju odvojenost od obitelji i to što je vječito na putu. "Posao koji radim i provodim po 5 dana u svega par kvadrata da bi našoj obitelji omogućio opstanak i tamo propustim nicanje prvog  zubića, učenja prvih slova, odlaske u školu i vrtić, suze i smijeh i "x" situacija bez oca i muža."

Muškarcima se često ne daje prilika da se dokažu u očinstvu

"Posve normalno da otac čini stvari jednako dobro kao i majka. Biti otac nije samo prezime koje dijete nosi, to je mnogo više. Ali treba tome pridodati odgovornost i naravno, smisao za dječje brige, one su djeci uvijek najveće, a tata uvijek mora biti tu", rekao nam je na kraju Goran o najvećoj ulozi u muškarčevom životu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.