Roditelji Tatina zona 26. studenoga 2023.

6 neprocjenjivih trenutaka koje tata treba imati s bebom

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki tata trebao bi sa svojom bebom dijeliti ove nezamjenjive situacije

Rastopiš li se kad vidiš svog partnera s bebom? Gotovo sve majke na ovo pitanje imaju potvrdan odgovor. Budući da većina majki provodi više vremena s bebom od svojih partnera, mame osjećaju odgovornost pomoći partnerima da se povežu s bebom. Uostalom, tatino vrijeme s bebom jednako je neprocjenjivo i važno za uspostavljanje kvalitetnog odnosa. Evo nekoliko trenutaka koje bi svi novi tate trebali imati sa svojom bebom:

Možda te zanima... 10 znakova da će tvoj partner biti dobar tata Trudnoća
 

1. Vrijeme za hranjenje

Za mame koje hrane bebe na bočicu, važno je da i tate budu uključeni u hranjenje bebe. No, mame koje doje, znaju da nemaju baš prilike da tate obave hranjenje, osim ako i ne izdajaju mlijeko. No, to ne znači da tata ne može biti dio hranjenja, dojenje također možete pretvoriti u mali obiteljski ritual. Tate mogu pomoći oko podrigivanja i na taj način beba vrijeme za dojenje može provesti i u maminom i u tatinom društvu. 

2. Maženje i grljenje

Večernji trenuci s novorođenčetom znaju biti kaotični, uz istovremeno bavljenje s hranjenjem, presvlačenjem pelena, rubljem, večerom i zajedničkim vremenom s partnerom. Jedna od važnijih stvari koje su od velike pomoći je tatino vrijeme s bebom, odnosno njihovo maženje. Osim što mame imaju više vremena za neke druge stvari, tata i beba provode kvalitetno vrijeme zajedno. Situacija u kojoj su svi pobjednici!

Možda te zanima... Emocionalno uključeni tate imaju sretniju djecu Roditelji

3. Vrijeme za kupanje

Ako ste novopečeni roditelji, vrijeme za kupanje možda vam još uvijek predstavlja izazov. Ipak, većina mališana obožava biti u toploj kupki i dobiti svoju masažu. Ako ste u mogućnosti, pretvorite vrijeme za kupanje u obiteljski događaj. Zabavnije je, ali i jednostavnije. Tata može biti zadužen za pranje tijela, a mama za pranje kosice. Na taj način, i mama i tata uživaju u tom prekrasnom ritualu i zajedno se zbližavaju sa svojom bebom

 | Author: Guliver Foto: Guliver

4. Jutarnja rutina

Jutarnje rutine izgledaju drugačije u svakom kućanstvu. Ipak, svakako uključite tatu u vašu jutarnju rutinu s bebom. Njegov posao može biti spremiti bebu, presvući joj pelene i odjenuti je. Zatim se tata i beba mogu još malo podružiti dok mama ne završi sa svojim jutarnjim obavezama. Ti rani jutarnji trenuci prije posla izvrsni su za zbližavanje tate s bebom. Budite kreativni i prilagodite jutarnji raspored vašoj obitelji kako bi svi proveli vrijeme s bebicom. 

novorodence Možda te zanima... Video: Tata pokazao tipičan dan s novorođenčetom Beba

5. Priče za laku noć

Priče za laku noć su odličan način da se beba upozna s tatinim glasom i osjeti njegovo umirujuće pjevušenje. Također, neka tata odabere knjigu! U isto vrijeme, priče za laku noć su prekrasan način za vašeg partnera da završi svoj dan u divnom tonu i jednostavno uživa u svom vremenu s bebom, proučavajući djetetove oči i način na koji reagira na sve što joj govori

Za djecu je bolje da im tate čitaju priče za laku noć

6. Tatin i bebin 'poseban ritual'

Jedna od najboljih stvari je kada tate i bebe imaju neki svoj poseban ritual, neku svoju internu foru. Bilo da to znači zajedničko ležanje na trbuhu, 'glupiranje', čitanje knjige, pjevušenje ili nešto drugo - uživajte u vremenu kojem provodite zajedno i cijenite svaku sitnicu u svakoj fazi odrastanja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.