Roditelji 27. svibnja 2024.

Tata nazvao mamu 'ludom': 'Nazvala me lijenčinom, zahtijeva previše kućanskih poslova od mene'

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Održavanje doma čistim nije mali posao, posebno ako se radi o kući. Žene koje su kućanice znaju to itekako dobro i spremne su na to, ali muškarce bi mogla iznenaditi količina posla.

Kad žena i muškarac postanu roditelji, većina njihova posla i obveza najednom se vrti oko djece. No, poslovi u kućanstvu neće time nestati, nego će se, štoviše, još i povećati. U zdravom odnosu u kojem je sve kako treba podijeljeno jednako i ravnopravno, ta podjela uključuje i kućanske poslove. Na primjer, jedan partner pere suđe dok drugi čisti kupaonicu. Jedan partner je zadužen za iznošenje smeća, a drugi za pranje rublja.

Možda te zanima... Muž joj je rekao da 'ne radi ništa po kući' – pa ona dva dana ne radi ništa. Evo kako to izgleda Roditelji

U svakom slučaju, važno je napraviti raspored i znati što je čije zaduženje, te koliko se često mora određeni posao napraviti da ne bi došlo do svima nemilog gomilanja poslova. Jedan muškarac i tata dobio je tako popis zadataka koje bi trebao obavljati, a on je zbog tog svoju ženu – nazvao ludom.

U objavi na Redditu muškarac je napisao da njegova supruga, s kojom je u braku tri godine, voli da im je u domu stalno čisto. No, nakon nedavne velike svađe, na kraju ju je nazvao „ludom“ zbog načina na koji želi da im se dom održava i čisti.

„Ona mrzi posuđe u sudoperu dok ja nemam problema s tim da ga ostavim da odstoji nekoliko dana. Slobodne dane provodi ribajući kupaonice jer ih po njezinom mišljenju treba čistiti jednom tjedno“, objasnio je. „Ne dopušta mi da uđem u cipelama i inzistira na tom da se istuširam čim dođem kući prije nego što legnem u krevet.“

Par ima dvoje djece, 2-godišnje i 1-godišnje dijete, a otkako im se mlađe rodilo, on je uzeo roditeljski dopust, pa je ona tata-kućanica. Dok je on kod kuće s djecom, žena od njega očekuje da radi sve ono što bi i ona, te da pazi da sve bude u redu dok ona radi, što on smatra nerazumnim.

Kupanje svaki dan, nema posuđa u sudoperu...

Prema njegovim riječima, supruga od njega očekuje da djecu kupa svaki dan, dok on tvrdi da ih treba kupati svakih nekoliko dana. Ona također želi da se pobrine da sve posuđe bude oprano, posteljina oprana jednom tjedno, podovi usisani i obrisani, a sve igračke njihove djece pospremljene.

„Budući da se ne slažem s većinom njezinih zahtjeva, ona na kraju bude ta koja obavi većinu kućanskih poslova kad dođe kući ili u rijetkim trenutcima kad je slobodna“, dodao je. Dakle, umjesto da se pobrine da svi poslovi budu obavljeni, budući da njegova žena jako puno radi, većinu tih poslova ona na kraju obavi sama.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Njegova je supruga u nekom trenutku došla do točke kad više nije mogla šutjeti i trpjeti, kad je shvatila da muž nije obavio niti jedan od zadataka za koje je tražila da se pobrine. Kad se vratila kući nakon posla i primijetila je da ima neopranog posuđa i tava na pultu s hranom, a smeće nije bilo izneseno već dva dana. To ju je razbjesnilo.

„Pobjesnjela je, nazvala me lijenčinom i ljigavcem. Rekla je da bi voljela da se vratim na posao jer u njezinim očima loše radim posao, a ona troši novac za unajmljivanje spremačice i dadilje“, rekao je tata u postu.

Osim tog, mama je tati predbacila činjenicu da su djeca cijeli dan u pidžami, te ih ne kupa. Zauzvrat je on nju nazvao 'ludom' jer se iznervira oko stvari koje on smatra nevažnim i odbio je unajmiti dadilju, tvrdeći da neće ostaviti svoju djecu nekom koga ne zna.

Nakon te svađe, mama je uzela stvari i povela djecu kod svoje mame.

Većina ljudi se u komentarima složila da je ovaj tata bio u krivu i da nije svjestan svojih postupaka. Sve su se složili da su sve dužnosti i poslovi za koje je on zadužen normalni za roditelja koji ostaje kod kuće. Drugi su ga korisnici prozivali zbog činjenice da se njegova supruga osjeća neugodno u vlastitom domu, te su ga pozvali da pronađe razuman kompromis.

Razgovor se ubrzo sveo na raspravu o tome kako muškarci ne doprinose kućanskim poslovima toliko koliko bi trebali. Iako žene najčešće upravo tako misle, često se ispostavi da muškarci nekad misle da oni zapravo doprinose sasvim dovoljno, iako žene ne osjećaju tako.

Godine 2021. provedena je studija Pew Research Centra koja je pokazala da 59% žena kaže da obavljaju više kućanskih poslova od svog partnera, a samo 6% kaže da njihov partner obavlja više kućanskih poslova. Što se tiče muškaraca, 46% je reklo da dijele odgovornosti, dok je 34% reklo da njihova partnerica radi više, a 20% je tvrdilo da su radili više od svoje partnerice.

Hm, uvijek su tu dvije strane, ali kako naći sredinu?

Možda te zanima... Tata izjavio da je posao mame kućanice da se brine o djeci i kući. Rekli su mu što misle Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • abubaker

    My real time work with facebook Im making over $2000 a month operating low maintenance. I continued hearing distinctive people divulge to me how an lousy lot of cash they can make on line so I chose to research it. All topics considered, it became all legitimate and has without a doubt changed my life. For more statistics →→→→ www.earn54.com

  • abubaker

    nce

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.