Roditelji 16. listopada 2023.

Muškarac ponosno izjavio da nikad ne pomaže svojoj ženi oko djece i poslova u kućanstvu

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vječna je borba oko muževa/partnera u kućanstvu i pitanja oko tog tko koliko radi i doprinosi kućanstvu i obitelji. Muškarci su uvijek pod povećalom u tom pogledu. Zato je ovaj video brzo postao viralan…

Rade li muškarci jednako koliko i žene u kućanstvu? Što je zapravo njihov dio posla? Postoje li podjele, bilo kakve, ili svi mogu i trebaju raditi sve? Svatko od nas ima svoje mišljenje o tom, ali neka su, ipak, univerzalna. No, ovisi i o poslovima koji partneri rade, o broju djece, o domu u kojem žive… Ova je tema vječno prisutna i vječan predmet rasprava.

Možda te zanima... Tata pokupi hrpu pohvala kad ide u kupovinu s djecom i mami je pukao film Roditelji

Upravo je zato video ovog muškarca, oca četvero djece, podigao popriličnu prašinu. Taj 32-godišnji vozač svoj je video započeo ovako:

„Ja ne pomažem svojoj ženi kuhati. Ja joj ne pomažem čistiti, prati rublje, brinuti se o djeci – ništa od tog,“ započeo je svoj video J. R. Minton.

Do tog dijela već su svi bili na nogama i spremni sasuti paljbu izravno na ovog oca, prigovarajući mu za cijeli niz stvari. Prvenstveno zato što smo jednostavno „alergični“ na takvo ponašanje muškaraca i svijeta koji upravo tako gleda na stvari.

Ali! Onda nas je ovaj tata iznenadio…

„Jer ja radim ono što trebam raditi kao tata i suprug,“ započeo je svoje objašnjenje Minton, te nastavio: „Ja kuham, ja čistim, ja perem rublje. Ja se brinem za djecu. Ja ne mogu 'pomagati' mojoj ženi s tim stvarima, jer je to i moj posao.“

@minton__jr

 

♬ original sound - J.R. Minton

Mnogi koji su pogledali video na početku su bili vrlo ljutiti, ali su na kraju bili zahvalni za taj video. Jedna je komentatorica napisala „**Briše napisano“, aludirajući na činjenicu da je na početku bila ljutita i htjela ostaviti jednako takav komentar, dok je druga napisala: „Bila sam spremna svađati se.“

Žene, majke, supruge u komentarima su iskazale svoju zahvalnost i divljenje Mintonu zbog ovog videa. Neke su se požalile kako svog supruga ne mogu naučiti niti da pusti vodu u toaletu iza nužde, dok je jedna ljutito prepričala kako je svom suprugu morala objasniti da ne može djeci govoriti da naprave nešto „za mamu“.

„Da isprazni perilicu ZA MENE? Ne, to je naše posuđe.“

Minton je naknadno izjavio da se nada da će video privući više muškaraca, budući da ima 6 milijuna pregleda, da više muškaraca potakne da rade i razmišljaju kao on. Prisjetio se kako je nedavno bio u trgovini tako što je nosio bebu i imao još dvoje djece u kolicima za kupovinu.

„Jedna je žena prišla mojoj supruzi i rekla 'O, moj Bože! Je li to Vaš suprug? Pogledajte ga! Trebali biste ga slikati!' i meni nije bilo nikako jasno zašto mi daje toliko priznanja za to što ne radim ništa. Koliko je nisko ljestvica?“ prepričao je Minton.

Eh, da, nisu svi isti, naravno, ali neki minimum bi svi trebali ipak ispunjavati…

Možda te zanima... Ona je vjerno dočarala što to znači biti „glavni roditelj“ – mnoge će se poistovjetiti Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.