Roditelji Sretna mama 21. travnja 2020.

Htjeli su još jedno dijete, nakon dvije kćeri i gubitka blizanaca dočekalo ih iznenađenje!

Foto: Instagram/gabyclarkphotography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nesvakidašnja priča o paru koji se dugo borio za dijete te koji je nakon gubitka blizanaca rođenih u 22. tjednu trudnoće dobio dvije kćeri, a nakon njih još ni više ni manje nego - petorke!

Kad su Amy i Chad Kempel htjeli osnovati obitelj, početak im nije bio nimalo lagan. Nakon dvije godine bezuspješnih pokušaja začeća, Amy se podvrgnula inseminaciji i postupak je bio uspješan, zatrudnjela je s blizancima - dječacima. Nažalost, trudnoća je završila prijevremenim porođajem u 22. tjednu. Dječaci Marshall i Spencer rođeni su živi, ali nisu bili dovoljno razvijeni da bi preživjeli. 

Slomljeni roditelji nisu odustali od želje za djecom i pokušali su ponovno i dobili su kćer Savannah, a dvije godine nakon nje, kćer Avery. No svatko tko je doživio spontani pobačaj ili gubitak djeteta tijekom ili na porodu, zna da trudnoća više nije ista. 

"Nakon gubitka Marshalla i Spencera, prije nego se rodila naša najstarija kći Savannah, promijenio se moj doživljaj trudnoće. Kad smo pokušavali ponovno dobiti dijete, bila sam nervozna svaki dan. Hoću li izgubiti bebu danas? Hoće li se roditi prijevremeno? Nisam mogla uživati u trudnoći i cijelom procesu čekanja djeteta...", rekla je Amy no kako su Savannah i Avery odrastale, došlo je vrijeme da odluče hoće li pokušati ići na treće dijete.

Možda te zanima... Nakon tri sina, htjeli su četvrto dijete, a dočekalo ih najveće iznenađenje Roditelji

Amy je naginjala tome da ostanu na dvoje djece, ali Chad je jako htio još jedno dijete. "Puno sam bila sama sa starijom kćeri jer sam mama kućanica, a kad smo dobili drugo dijete, preko dana bila sam u manjini. Više nisam imala toliko vremena s njom pa sam osjećala krivnju, osjećala sam se depresivno jer teško je biti mama s bilo kojim brojem djece. A uz sve pokušaje da zatrudnim i pobačaje, bilo mi je OK da imam dvoje djece", rekla je za Parents.com.

Bili smo spremni na realnu situaciju da nećemo donijeti kući svih pet beba

No par se ipak odlučio na treće dijete, a dobili su najveće iznenađenje koje nitko ne bi mogao ni sanjati. Amy je zatrudnjela s petorkama! 

"Odmah smo pomislili kako će njeno tijelo iznijeti trudnoću od petero, ako nije mogla iznijeti dvoje do termina... Bili smo prestravljeni", rekao je Chad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Look at these cuties! 😍 The Kempel Quintuplets turned one year old and I invited them back to the studio to capture such an important milestone. Swipe to see the images I took in that same bed when they were newborns. I built this bed and I kept it for a year thinking it would be nice to see and compare how much they grown! 💖 #gabyclarkphotography #gabyclarknewbornbabyphotography #newbornphotography #losgatosnewbornphotography #sanfranciscobayareanewbornphotographer #sanfranciscobayareanewbornphotography #babyphotographer #babyphotography #losgatosbabyphotographer #bayareababyphotography #bayareababyphotographer #best_baby_photo #newbornbaby #cutebabies #babyshoot #babyphotoshoot #babyboy #babygirl #newbornquintupletsphotgraphy #newborntwinsphotgrapher #newbornquints #siblings #newbornsofinstagram #instababy #babystagram #best_pictures_of_newborns #babyportraits #quintuplets #kempelquints #quints

A post shared by Gaby Clark Photography (@gabyclarkphotography) on

Pronašli su najbolje liječnike kako bi pomogli Amy da održi trudnoću što dulje. "Kad smo razmišljali o krajnjem cilju, bili smo spremni na realnu situaciju da možda nećemo donijeti kući sve bebe", rekla je Amy.

Nasreću, Amy je rodila petorke u 27. tjednu, a bebe su tada bile 63 dana na neonatologiji.

Roditelji isprva nisu mogli vjerovati, ali tada su vidjeli da bebe napreduju i shvatili da će kući donijeti pet zdravih beba: Lincolna, Noelle, Graysona, Prestona i Gabriellu.

beba djevojčica inkubator Možda te zanima... Prije dvije godine izgubila bebu nakon poroda, a sada rodila petorke Roditelji

Deveteročlana obitelj preselila se iz Kalifornije u Idaho, a majka kaže da dan po dan uče kako biti roditelj petero djece iste dobi plus dvije starije kćeri. Nemaju baš puno vremena za sebe, a brinuti o velikoj obitelji je i financijski vrlo zahtjevno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Kempel Quintuplets are one year old! ⁣ ⁣It was so nice to see again them all grown up⁣ ⁣Swipe to see their family picture I had the privilege to capture when they were newborns.⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣#gabyclarkphotography⁣ ⁣#gabyclarknewbornbabyphotography⁣ ⁣#newbornphotography ⁣ ⁣#losgatosnewbornphotography #sanfranciscobayareanewbornphotographer #sanfranciscobayareanewbornphotography #babyphotographer #babyphotography #losgatosbabyphotographer⁣ ⁣#bayareababyphotography⁣ ⁣#bayareababyphotographer #best_baby_photo #newbornbaby #cutebabies #babyshoot #babyphotoshoot #babyboy #babygirl #newbornquintupletsphotgraphy #newborntwinsphotgrapher #newbornquints #siblings #newbornsofinstagram #instababy #babystagram #best_pictures_of_newborns #babyportraits #quintuplets #kempelquints #quints

A post shared by Gaby Clark Photography (@gabyclarkphotography) on

Kako izgleda dan u njihovoj kući? Najvažnija je rutina. Amy i Chad napravili su raspored spavanja i hranjenja za petorke. Ako je jedna beba počela plakati po noći, Amy kaže da su pričekali tren da se probude još dvije, i onda su ih išli hraniti, jer kad bi počeli hraniti jednu bebu, doslovce bi bili budni cijelu noć i samo hranili djecu.

Možda te zanima... Život s petero djece: Svaki dan nam je kao da igramo Sokoban Roditelji

Par ima pomoć dadilje kad ide na bračne terapije, ali kad je Chad na poslu, Amy brine sama o bebama.

"Probude se, jedu, promijenim im pelene, igramo se, a onda opet jedu i tako cijeli dan. Budući da ih je petero, sve traje dugo. Nemam vremena ni za što drugo između", kaže mama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Kempel quintuplets household looks like this everyday.⁣ ⁣When I mentioned to Amy I wanted to do this image she wasn’t sure what to expect. When she saw it, she loved it because it represents her life now at any given day at home.⁣ ⁣I wanted to celebrate the beautiful mom that she is in the mist of the chaos. ⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣⁣ ⁣#gabyclarkphotography⁣ ⁣#gabyclarknewbornbabyphotography⁣ ⁣#newbornphotography ⁣ ⁣#losgatosnewbornphotography #sanfranciscobayareanewbornphotographer #sanfranciscobayareanewbornphotography #babyphotographer #babyphotography #losgatosbabyphotographer⁣ ⁣#bayareababyphotography⁣ ⁣#bayareababyphotographer #best_baby_photo #newbornbaby #cutebabies #babyshoot #babyphotoshoot #babyboy #babygirl #newbornquintupletsphotgraphy #newborntwinsphotgrapher #newbornquints #siblings #newbornsofinstagram #instababy #babystagram #best_pictures_of_newborns #babyportraits #quintuplets #kempelquints #quints

A post shared by Gaby Clark Photography (@gabyclarkphotography) on

Roditelji su priznali da osjećaju krivnju jer ne posvećuju isto vrijeme svakoj bebi kao što su starijim kćerima. "Najdraže mi je ležati na podu s njima i pustiti ih da puze oko mene. Obožavam to", kaže tata Chad. Velike sestre nisu još dovoljno velike da pomažu, ali jako su ponosne na mlađu braću i seke. Savannah svima priča da imaju petorke kod kuće. 

"Jedva čekam obiteljske godišnje odmore, odlazak na bazen, božićna jutra kad će razumjeti što je Božić i kad ih oblačimo za crkvu. Mislim da je ovo odlično, kao da živimo u bajci. Obožavam sve to", rekao je Chad za Parents.com.

Nakon tri sina, htjeli su četvrto dijete, a dočekalo ih najveće iznenađenje

Možda te zanima... Idealan broj: Kako smo shvatili da ne želimo više djece? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.