Roditelji Sretna mama 347 prikaza 08. studenoga 2018.

Mama Drama: Na blogu sam spojila majčinstvo i kuhanje

Foto: Privatni album

'Uz slastice sam počela pisati i o majčinstvu, stoga sam htjela da me ljudi prvo zapaze kao mamu, domaćicu, koja će dijeliti svoje trenutke majčinstva, brige, probleme, veselje, ideje i kako je zapravo biti mama iz moje perspektive', rekla nam je Nevena Josipović koja stoji iza bloga Mama Drama

Nevena Josipović je 26-godišnja mama nestašnog dvogodišnjaka Jakova i strastvena obožavateljica slastica koja stoji iza bloga Mama Drama, a trenutno je finalistica Gastro Zvijezde u kategoriji Slastice. Kako obožava kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji, Nevena je svoj blog posvetila hrani i receptima, ali i majčinstvu

Možda te zanima... 8 slastica domaćih food blogera koje će oduševiti tvoje klince Vrtić

"Uz slastice sam počela pisati i o majčinstvu, stoga sam htjela da me ljudi prvo zapaze kao mamu, domaćicu, koja će dijeliti svoje trenutke majčinstva, brige, probleme, veselje, ideje i kako je zapravo biti mama iz moje perspektive", rekla nam je Nevena. 

'Kad postanete mama - počnete razmišljati, govoriti i djelovati potpuno samostalno'

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Njoj se prije dvije godine život doslovno promijenio za 360 stupnjeva. "Kad postanete mama, počnete razmišljati, govoriti i djelovati potpuno samostalno, tada shvatite da ste dobili jednu tešku, ali beskrajno voljenu titulu", govori Nevena koja je otkako je postala mama, jelovnik u potpunosti prilagodila sinu, odnosno počela je paziti koje namirnice koristi te pokušava da budu ekološki uzgojene, što može jer ima svoj vrt.

Pitali smo Nevenu koje joj je najdraže jelo koje voli kuhati za svoju obitelj, ali što njezin Jakov najviše voli jesti. "Kod mene su lazanje broj 1. Svakih dva tjedna nađu se na stolu, a Jakov najviše voli variva od povrća. To bude šareni tanjur prepun vitamina."

'Nisam mama koja će djetetu zabraniti čokoladu, ali se jasno zna granica'

Iako na njezinom blogu najviše prevladavaju slastice, njezin sin općenito nije ljubitelj slatkoga. "Prvi put je probao čokoladu s godinu i pol. Pokušavam slatkiše općenito svesti na minimum. Nisam mama koja će djetetu zabraniti čokoladu, ali se jasno zna granica."

djeca slatkiši Možda te zanima... Kada je vrijeme za prve slatkiše? Jaslice

Na pitanje koji je prema njoj danas najveći problem kada je u pitanju prehrana djece, Nevena je rekla da vjeruje kako je najveći problem u samim roditeljima, a općenito misli i kako je fast food veliki problem, a kod male djece - najveći problem su slatkiši. "Mi smo im primjer i smatram da djeci ne trebamo zabraniti određene namirnice već prehranu držati pod kontrolom", rekla je i dodala kako roditelji trebaju djecu učiti zdravim navikama, ne ih zatrpavati hranom već ih potaknuti na neku aktivnost.

'Budite strpljivi, kreativni, uključite dijete u pripremu obroka i budite zabavni'

"Mi smo u početku vodili borbu s prehranom. Teško smo prihvaćali nove namirnice, ponekad toliko da bih imala 3 živčana sloma u 20 minuta." Što se tiče malih izbirljivaca, Nevena savjetuje svim roditeljima da budu strpljivi, kreativni, da uključe dijete u pripremu obroka i da budu zabavni. "Znam da nakon 5 dana odbijanja hrane nemate ni snage ni živaca, ali polako. Kad tad će prihvatiti, samo im budite dobar primjer." 

dječak dijete jelo objed ručak Možda te zanima... Mama si malog izbirljivca? Mi imamo trikove Jaslice

Za kraj, Nevena je s nama podijelila jednostavan recept waffli, svoje najdraže slastice koja ne sadrži puno šećera, a koja će nestati s tanjura brzinom munje.

Waffli koji će oduševiti i male i velike

 | Author: Mama Drama Foto: Mama Drama
Sastojci: 

  • 26 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 2 jaja
  • 6 žlica maslaca
  • 3,5 dcl toplog mlijeka

 


Priprema:

1. U veću posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Promiješajte da se sastojci međusobno povežu.

2. U drugu posudu dodajte jaja, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiksajte!

3. Zatim tekuće sastojke dodajte u suhe i miksajte dok ne dobijete lijepu glatku, malo gušću smjesu.

4. Kada se pekač za waffle zagrije možete izliti malo smjese da ih ispečete. Dobiti ćete oko 7 do 8 waffli (ja imam okrugli oblik sa srcem) čisto da znate na koju mjeru mislim.

5. Uživajte u svakom komadiću ovih mekanih waffli! 

P.s. Waffle uvijek možete ukrasiti šumskim voćem ili ukusnim domaćim pekmezom

Pomozi nam odabrati najbolje food blogove! Glasuj za svoje favorite na Gastro zvijezda!

rustikalni kolač Možda te zanima... Brze slastice koje možete spremiti i uz bebu Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.