Roditelji Sretna mama 26. listopada 2018.

Najbolji food blogovi: Upoznaj finaliste Gastro zvijezde u pet kategorija

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žiri Gastro zvijezde pošteno se namučio oko odabira četvero finalista u svakoj kategoriji, upoznaj ih i glasuj za svog favorita!

Nakon više od 600 pregledanih prijava, Gastro zvijezda napokon ima popis najboljih blogera u pet različitih kategorija - tradicionalnoj i zdravoj hrani, slasticama te blogove s najboljim fotografijama i videom.  Žiri koji čine Lana Klingor Mihić (SLana Kuharica), Marina Knežević (Zvijezda), Darko Kontin (Darkova Web Kuharica) i Domagoj Jakopović Ribafish (Gastro.hr) velik je broj blogova naprosto oduševio, no u finalu mjesta ima za samo četvero blogova iz svake kategorije i konačna je odluka morala pasti!

U kategoriji tradicionalna hrana najviše su glasova pokupili Kasandra i Zvonimir s bloga Forking Croatia, blog Mama ja sam gladan, Irena s bloga Pregacha te blog Recepttura. Žiri su posebice oduševile atmosferične fotografije koje vode u neko drugo, prošlo doba prepuno okusa i mirisa iz bakine kuhinje, a koje se mogu pronaći na odabranim blogovima. Instantna glad nije ih zaustavila da biraju dalje, pa je tako na red došla i kategorija zdrave hrane.

Za svoje favorite možeš glasati na Gastro zvijezda!

Šareni tanjuri prepuni divne zdrave hrane u četiri najboljih lansirali su blogove Zdravo i slasno, Kiwi go crazy, Nuts and Walnuts i Geeketa. Ova je kategorija posebice iznenadila kvalitetom sadržaja i fotografija, pa će jedan pogled na odabrane blogove najbolje objasniti cijeli odabir. Žiri je bio naprosto oduševljen!

Najslađa od svih kategorija, ona u kojoj su se birali blogovi s najboljim slasticama, izazvala je najviše slasnih uzdaha. Svoje mjesto u ovoj kategoriji Slastice zaslužili su blogovi Sweet life by Karla, Harry Coopers Food, Mama Drama i Ana's Baking Chronicles. 

Možda te zanima... 8 slastica domaćih food blogera koje će oduševiti tvoje klince Vrtić

Važno je spomenuti i kako ćemo se s finalistima ove tri kategorije družiti na meetup-u krajem listopada gdje će blogeri pripremati svoje specijalitete, družiti se i zabavljati s ostatkom gastronomskih entuzijasta, a nas, priznajemo, posebno veseli degustacija njihovih fantastičnih jela. Kategorije Foto i Video, zbog velikog broja sjajnih uradaka, zadale su nešto više problema, no na listu blogova s naglaskom na  fotografijama naš je žiri uspio uvrstiti one zbilja najbolje. Tako su se u istom društvu sjajnih amaterskih food fotografa pronašli blogovi Shedonist, Spoons and Scales, Forking Croatia i O slanom i slatkom: O svemu.

Kategorija video donijela nam je domaće, ali i finaliste iz regije, pa je tako žiri na listu najboljih uvrstio Foodgasm by Ena, Hleb i Lale, Ja u kuhinji i Njam Food. 

Pobjednike kategorija Foto i Video bira žiri. Čestitamo odabranim finalistima, veselimo se druženju, a na kraju i pronalasku Gastro zvijezde 2018. godine. Za svoje favorite možeš glasati na Gastro zvijezda.

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.