Roditelji Sretna mama 06. kolovoza 2023.

6 stvarnih znakova da si nevjerojatna mama

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jesi li se ikada pitali koliko ste dobra mama? Čak i ako si umorna mama, povremeno ljuta mama ili jednostavno osjećaš kao da ne držiš sve konce u rukama - zbog nekoliko stvari uvijek možeš znati da radiš nevjerojatan posao

Mame često osjećamo krivnju zbog raznih stvari i još češće sumnjamo same u sebe. Činimo li dovoljno? Podbacujemo li? Jesmo li razočarale svoju djecu? Jesmo li trebale postupiti drugačije? Ponekad jednostavno više ni nismo sigurne. 

Umjesto toga, trebale bismo početi čvrsto vjerovati kako smo dobre mame. Kako nas djeca vole. Kako radimo dobar posao. Jer zbilja - radite odličan posao!

Stvarne fotografije dokazuju da je biti mama najvažniji posao na svijetu

Kako znati?

1. Tvoja djeca trče k tebi kada su povrijeđena

Kada je tvoje dijete povrijeđeno, plače ili je uznemireno - trči li k tebi? Traži li utjehu, zagrljaje i pažnju? Ti si osoba koja brine o njima, koja ih tješi, osoba uz koju se tvoje dijete osjeća sigurno? U tom slučaju radiš nevjerojatan posao!

2. Djeca te zovu po noći

Kada tvoje djeca imaju noćne more ili osjećaju strah tijekom noći - zovu te! To je zato jer u svom nervoznom ili žalosnom stanju žele svoju mamu. Žele osobu koja ih smiruje, koja im govori da će sve biti u redu i koja brine za njihovu dobrobit. Znaju da mama pruža utjehu, brigu i toplo naručje. To je to, nema zamjene za mamu!

Možda te zanima... Znanost pokazala kako izgleda snažna veza majke i djeteta Beba

djevojčica sramežljivost | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Djeca te gledaju kada se osjećaju nervozno

Kada su tvoji mališani na nepoznatom mjestu i osjećaju se nervozno ili neugodno, dolaze li k tebi? Skrivaju li se iza tebe? Gledaju li te kako bi bili sigurni da je sve u redu, da su u dobrom društvu? To je zato jer ti vjeruju. Traže tvoje vodstvo, tvoju zaštitu i tvoje smjernice. To je ogromna uloga koju majke imaju i ako tvoja djeca gledaju tebe u nepoznatim situacijama kako bi pronašla svoje samopouzdanje, tada radiš svoj posao. 

4. Tvoja djeca se svakodnevno smiju

Ponekad će naša djeca testirati granice i ponekad će ih te granice činiti nesretnima. Međutim, djeca su otporna stvorenja. Ako su tvoja djeca zadovoljna, sretna i vole se smijati, znači da stvaraš pozitivno okruženje. Ako dopuštaš djeci da se igraju, da maštaju i da se zabavljaju - tada im pružaš priliku stvaranja čarolije u djetinjstvu.

25 životnih vrijednosti za odgoj samopouzdane i sretne djece

5. Tvoja djeca razgovaraju s tobom

Svi želimo biti roditelji koji slušaju kako bi naša djeca razgovarala s nama. Želimo odgojiti djecu koja se osjećaju sigurno i ugodno razgovarati s nama o svojim problemima. Ako tvoji mališani dolaze k tebi i neprestano govore - budi sretna! Ponekad je teško slušati malu djecu koja govore bez prestanka, ali upravo to je odnos koji želite nastaviti. Ako tvoja djeca žele podijeliti svoj život s tobom, na bilo koji način, bez sumnje radite nevjerojatan posao. 

6. Tvoja djeca te vole

Imaš li s djecom bliski odnos pun ljubavi? Želiš li da tvoji mališani provoditi vrijeme s tobom? Naravno, sve se mijenja kako djeca rastu, ali želja za povezanošću s mamom ostaje zauvijek. Ako su tvoja djeca sigurna u tvoju ljubav, ako su sretna s tvojom pažnjom i željna tvojeg vremena, to je to. Ti ste nevjerojatna mama. 

mama kći razgovor doručak Možda te zanima... Postavi djetetu ova 23 pitanja i saznaj što misli o tebi Roditelji

Ti si mama koja voli svoju djecu i tvoja djeca su željna tvoje ljubavi. Čuvaj ih. Voli ih. Budi ovdje za njih. Jer zbog tih stvari će tvoja djeca misliti da si najbolja mama na svijetu, a to je ono što je jedino bitno. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci