Beba Mama poslije poroda 07. svibnja 2019.

Pismo samoj sebi kad sam tek postala mama

mama beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi dani nisu bili tako strašni. Bila si puna energije i adrenalina. Uživala si pokazujući svoju voljenu bebu svakom gostu koji se pojavio na vratima. Gotovo da nisi spavala. Odjednom, slomila si se

Mama četvero djece Joanna Venditti u svom blogu na portalu Babycenter.com prisjetila se prvih dana nakon rođenja svog prvog djeteta:

Vidim te. Vidim te kako sjediš na sofi, a suze ti teku niz lice. Pogledavaš na sat. Točno je sedam sati i obuzima te strah od noći pred tobom. 

Prošla su četiri dan od porođaja. Upravo si rodila svog sina. Svake minute svoje trudnoće pokušavala si zamisliti njegovo maleno lice i kako ćeš se osjećati kao majka.

Prvi dani nisu bili tako strašni. Bila si puna energije i adrenalina. Uživala si pokazujući svoju voljenu bebu svakom gostu koji se pojavio na vratima. Gotovo da nisi spavala. Odjednom, slomila si se.

Možda te zanima... Poruka svakoj ženi koja je prvi put mama: 'To je najteža stvar u životu! Ne zaboravi to, Kraljice!' Roditelji

Pogledavaš na sat pa na svog supruga, koji izgleda zabrinuto. Ne zna kako pomoći. Kažeš mu da te samo pusti da plačeš.

Pogled ti se sa sata vraća na tvoje tijelo. izgleda ti strano. Tvoj prekrasni trudnički trbuh sada je kašasta gomila. Noge i gležnjevi su otečeni, nešto što do sada nisi doživjela. Osjećaš kao da su ti grudi pune kamenja, a bradavice su ispucale i krvare. Tvoje je tijelo prošlo kroz rat.

Potvrđeno: Ne možete previše držati bebu u svom naručju!

Dok stavljaš svoju bebu na prsa, bol je nezamisliva. Bol u bradavicama, grčevi i kontrakcije pojačavaju se kako dolazi noć.

Bojiš se noći. Odgovornosti, nepoznatog i samoće.

Ali znaj, radiš nevjerojatan posao. Samo nastavi dalje. Ne postaješ samo majka, pretvaraš se u ratnicu.

Ovo je privremeno. Opet ćeš spavati. Tijelo će zacijeliti. Opet ćeš se osjećati seksi. Opet ćeš biti svoja.

mama, beba Možda te zanima... Kako zapravo izgleda biti mama... prvi put Roditelji

Kako dani prolaze, noć te više neće ispunjavati strahom. Voljet ćeš noć, tišinu i povezivanje s bebom.

Samo dalje, ne odustaj. Prihvati pomoć od onih koji ti je nude. Razgovaraj, dijeli i slušaj druge koji su ovo prošli prije tebe.

U ovom trenutku stvara se nevjerojatno snažna majka ratnica.

Možda te zanima... Zadnje poglavlje: Najteža stvar kad imaš svoju posljednju bebu Beba

Ovaj osjećaj sada je najteži. Iako ćeš se suočiti s drugim teškim situacijama kasnije kao majka, ništa neće biti strašno kao ovo sada. U ovom trenutku nastaje neprobojan oklop oko tebe koji ti nitko ne može oduzeti.

Samo dalje. Radiš nevjerojatan posao, mama.

Možda te zanima... 10 stvari koje ćeš obožavati kod novorođenčeta Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.