Pozz.
Izlaze nam prvi gornji zubici i bebolina vec cetvrti dan ne zeli nista od dohrane. Samo ziza. Trebam li se zabrinuti? Jel joj dosta samo zizanje?
Nudim stalno, ali pojede par zlicica kroz dan.
Ne trebas brinut normalno je da odbija hranu kad su zubici. Moj ima 15 mj i 3 dana nije nista jeo kad su cetvorke izlazile, samo sisu..
Jel moguće da tako dugo nitko nije pisao ovdje?
Naš mališan od nepuna dva mjeseca ima muke sa zubićima... Sad sam baš gledala kad su mu krenule temperaturice 37... Ima više od 3 tjedna.... Taman kad je napunio mjesec dana... A zadnja 4 dana mi se čini da su mu desni malo otečene i bijele, tvrde i pomalo oštre na dodir ali ne vidim ništa drugo. Zubić ne vidim.
Dosta je cendrav, ne spava dugo, stalno se budi i teško zaspe, rukicu gura u usta, dude premeće lijevo-desno po ustima, a ima sad ta 4 dana i rijeđu stolicu i češću. Zvala sam patronažu da nam dođe da vidi jel moguće da su zubići i kaže da da....i da izgleda da su već blizu i da bi mogli brzo, ali da i ne mora bit jer to zna stat.
E sad mene zanima, koliko to obično traje? Nama su ti zadnji dani teški, i njemu pogotovo jadničku... pa da čujem otprilike vaša iskustva?
Evo mi napunili 5 mj prije 3 dana.Poceo je sliniti sa misec ipo a bas jako sa 3,jakoooo sve trpa u usta i grize,nervozan je.Od sinoc ima temperaturu 38 bez ikakvih drugih simptoma,nadam se da ce zub jer bas grize sve i uvrijedi se i place,po noci nemirno spava.Zadnjih 7 dana su jako izrazeni simptomi zubica pa se nadam da ce ubrzo zbog te temperature,ako je uopce temp. od zubica.
Mi smo sa tocno 3 mj dobili donja 2 zubica. Sad sa 4 ipo idu gornja 2 ali dnevno 4 -5 kakanja;proljevasto. Sisanje staaalnoo. I nervozna je i placljiva al to je od pocetka zbog grceva pa smo iz grceva usli u fazu zubica valjda ce sa 6 sve bit normalno 😂
Malac je vec sa 2 mjeseca poceo sliniti i gurati rukice u usta, prvo je krenila oralna faza ali ubrzo smo svatili da su tu jos i zubi u pitanju. Dosta nervoze i nespavanja i tek sa 5 mjeseci je niknuo jedan za par dana i drugi. Prije nego je niknuo bilo je dosta nervoze, placa, extremno slinjenje, povlacenja za uho (nije bilo upale uha vec se bol sijevala u glavu), zivcanosti, razdrazljivosti ugl jedan je od onih kojih zubi jakooo jakoo bole, bia je pravi mali izvanzemaljac ali kad su nikli i probili zubno meso sve po starome. No prije nego je zub izasa udria mi je strajk cice od boli, a u tom slucaju samo strpljenje i polako jer prode za par dana. Sad pomalo rastu svaki dan no mislili smo da cemo imati pauzu no ispada da nece biti pauze jer je opet krenia sliniti jace i gristi svoju i moju ruku. Provali smo sve od duda za desne, igracka, gel (kratkotrajno djelovanje) no ispada da je ruka najbolja
Pozz mamee ..moja beba od 5 mkeseci vec 5 dana ima temp 38,glava joj gori.. Dam joj parecetamol sirup i prodje i nakon 3 sta se opet vratii.. Jel mogucr da su zubici upitanjuu???
Dzennyy dijete od 5 mjeseci sa temperaturom jer već prije nekoliko dana trebalo odvesti pedijatru na pregled. Ne znam zašto su roditelji uvjereni da temperature više od 38 stupnjeva koje traju dulje od jednog dana mogu biti povezane s nicanjem zubića.
Pozdrav,
Jel ima netko iskustvo da je zubic dosao s 3mj?
Malo mi se cini rano ali po trpanju ruku i nervozi mislim da bi nama uskoro mogao izici, meso je malo oteceno ..
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji