Nicanje zubića

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Belle2
    08. Lipanj 2015. 16:08

A I mislila Sam da ih nema u Hr al opet...nema veze...thnx...

Mala_huckica
    09. Lipanj 2015. 10:32

Moja mala ima sad 4mj, već jedno mjesec dana slini jako i sve stavlja u usta. Ima jednu plišanu igračku s kuglicama na kapici koje su toliko sad tvrde od slinog žvakanja. Zna je uhvatit nervoza, zadnjih dana sve više. Al kako inače ima problematičnu probavu plus ove vrućine teško je reć da su zubi. Pedijatrica jučer rekla da su gornji previsoko, a za donje nije niš rekla i nekako je otpisala da su zubi. Al ne znam ja, meni moj instinkt govori da bi mogli oni nekako brzo van. Ono što joj lagano pomaže je naravno nošenje (više nam kičma puca) i duda varalica.

• Fiona4
    09. Lipanj 2015. 16:03

Drage mame, imam pitanje u vezi prvih zubića. Moj malac ima oko 2 i pol mjeseca, i možda to sad zvuči malo čudno, u neku ruku čak i smiješno ali izgleda, odnosno čini mi se da je počeo dobivati zube.
    Znam da je to još u biti dosta rano, ali zanima me je li moguće da zubi dolaze već sada?
    Maleni non stop slini, pa stvara one mjehuriće po ustima i usnama, non-stop trpa ručice u usta i to izgleda kao da žvače svoju ruku. Nekoliko puta sam mu svojim kažiprstom prešla po gornjoj vilici i stvarno sam uspjela napipati kao neki šiljasti vrh na mjestu gdje bi trebali biti prednji zubi, na donjoj nema ničeg. 
    Je li koja mama imala slično iskustvo s obzirom na dob bebe?

Mala_huckica
    11. Lipanj 2015. 10:17

Fiona

Drage mame, imam pitanje u vezi prvih zubića. Moj malac ima oko 2 i pol mjeseca, i možda to sad zvuči malo čudno, u neku ruku čak i smiješno ali izgleda, odnosno čini mi se da je počeo dobivati zube.
    Znam da je to još u biti dosta rano, ali zanima me je li moguće da zubi dolaze već sada?
    Maleni non stop slini, pa stvara one mjehuriće po ustima i usnama, non-stop trpa ručice u usta i to izgleda kao da žvače svoju ruku. Nekoliko puta sam mu svojim kažiprstom prešla po gornjoj vilici i stvarno sam uspjela napipati kao neki šiljasti vrh na mjestu gdje bi trebali biti prednji zubi, na donjoj nema ničeg. 
    Je li koja mama imala slično iskustvo s obzirom na dob bebe?

Jesam mama po prvi put, i mi još čekamo prvi zub. Ali koliko sam čitala, moguće je. Uglavnom prvi zub izađe između 5. i 7. mj, a proces izlaženja zna počet i po 2 mj. ranije. Čak ima djece koja se rode s kojim zubom (čak nam je i pedijatrica neki dan govorila kako joj je došao mali na prvi sistematski sa zubom). Iako je uobičajeno da počnu s 5-mj, može izać i ranije al čak i kasnije, svako dijete je drugačije. Moja je isto tako počela slinit i gurat sve u usta s nekih 2 i pol mj, sad zadnjih tjedan dva je to postalo intenzivnije, al za razliku od tebe, ja još nisam ništa napipala u ustima. Isto tako sam čitala da se i zna desit da danas ne osjetiš niš, a dijete se sutra probudi sa zubom. I obično ti simptomi se povuču nakon što zub izađe.

Nalah
    11. Lipanj 2015. 13:32

Mojoj je počelo s dva,a sad s pet ima dvije donje jedinice,za primjer-prva je izbila u nedjelju,druga u utorak,jako brzo jedna za drugom.Izbijanje je (bilo) popraćeno velikim količinama sline,nespavanjem,nervozom,temperaturu nije imala

MAMA X2
    14. Lipanj 2015. 00:00

Nalah

Mojoj je počelo s dva,a sad s pet ima dvije donje jedinice,za primjer-prva je izbila u nedjelju,druga u utorak,jako brzo jedna za drugom.Izbijanje je (bilo) popraćeno velikim količinama sline,nespavanjem,nervozom,temperaturu nije imala

Juuuuj super ste prosli bez temp ja nekak jedva cekam taj prvi zubek tak su medeni sa dva zubica

Nalah
    [OBRISANO] 11. Lipanj 2015. 14:01
    BandB
    14. Lipanj 2015. 09:51

Kako održavate higijnu prvih zubića?? vidjela sam u dm-u imaju neke gumene cetkice ili onu klasicnu za djecu? :)

MarijaŠ
    14. Lipanj 2015. 13:09

BandB

Kako održavate higijnu prvih zubića?? vidjela sam u dm-u imaju neke gumene cetkice ili onu klasicnu za djecu? :)

Moj još nema prvi zub iako će za par dana napuniti 10 mjeseci. Već smo svi skupa ludi od te nervoze koja traje od 4. mjeseca ali što je tu je. Jedno vrijeme sam mu svako jutro pipkala da vidim jel izbio koji, sad se više ni ne zamaram - kad ga vidim, tu je 

Što se tiče higijene prvih zubi, malo sam čitala o tome. Mislim da je najbolje čistiti gazicom koju staviš na prst i nježno masiraš zubić, desni... Te četkice sa gumenim nitima su dobre, ali ja bih s tim sačekala do godine dana...

Krešimir 19.08.2014. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani