Nicanje zubića

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala_huckica
    09. Lipanj 2015. 10:32

Moja mala ima sad 4mj, već jedno mjesec dana slini jako i sve stavlja u usta. Ima jednu plišanu igračku s kuglicama na kapici koje su toliko sad tvrde od slinog žvakanja. Zna je uhvatit nervoza, zadnjih dana sve više. Al kako inače ima problematičnu probavu plus ove vrućine teško je reć da su zubi. Pedijatrica jučer rekla da su gornji previsoko, a za donje nije niš rekla i nekako je otpisala da su zubi. Al ne znam ja, meni moj instinkt govori da bi mogli oni nekako brzo van. Ono što joj lagano pomaže je naravno nošenje (više nam kičma puca) i duda varalica.

• Fiona4
    09. Lipanj 2015. 16:03

Drage mame, imam pitanje u vezi prvih zubića. Moj malac ima oko 2 i pol mjeseca, i možda to sad zvuči malo čudno, u neku ruku čak i smiješno ali izgleda, odnosno čini mi se da je počeo dobivati zube.
    Znam da je to još u biti dosta rano, ali zanima me je li moguće da zubi dolaze već sada?
    Maleni non stop slini, pa stvara one mjehuriće po ustima i usnama, non-stop trpa ručice u usta i to izgleda kao da žvače svoju ruku. Nekoliko puta sam mu svojim kažiprstom prešla po gornjoj vilici i stvarno sam uspjela napipati kao neki šiljasti vrh na mjestu gdje bi trebali biti prednji zubi, na donjoj nema ničeg. 
    Je li koja mama imala slično iskustvo s obzirom na dob bebe?

Nalah
    11. Lipanj 2015. 13:32

Mojoj je počelo s dva,a sad s pet ima dvije donje jedinice,za primjer-prva je izbila u nedjelju,druga u utorak,jako brzo jedna za drugom.Izbijanje je (bilo) popraćeno velikim količinama sline,nespavanjem,nervozom,temperaturu nije imala

BandB
    14. Lipanj 2015. 09:51

Kako održavate higijnu prvih zubića?? vidjela sam u dm-u imaju neke gumene cetkice ili onu klasicnu za djecu? :)

BandB
    14. Lipanj 2015. 16:07

Mi imamo dva zubića i evo prije 4 dana izašla jos dva :D
    ova prva dva sam mu bas tako sa gazom prala ali evo danas sam negdje procitala da treba cetkica i cetkati mu zubice xD

• Pufa
    29. Lipanj 2015. 22:21

Moj maleni ima 6 i pol tjedana i izbio mu je prvi zub i to gornja trojka... Znam da je mali jos za nicanje, ali zub je bas izasao van i on slini i trpa rucice i nervozan je... Ima li tko slicnih iskustava?

Nalah
    30. Lipanj 2015. 07:11

Nisam čula da tako rano izbijaju,a nema ti tu neke filozofije,mazati gelom,kupit masu slinčeka,gumu za žvakanje,paziti da nema temperaturu...slinjenje i trpanje u usta je skroz normalno.Mojoj se slinjenje čak stabiliziralo,ali još trpa sve u usta,čini mi se da nam sad rastu gornji

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.