Aosijek evo sad..
Prvo ovo s blazinicama..postoje one kockaste vece bas za bebe namijenjene..ja to nisam znala pa sam obicne za sminku uzela i cudila se kak ljudi to koriste 😂😂😂 znaci to je za guzu..pod toplu vodu i s tim prebrises i osusis namazes i pelenu stavis..moja sogi je te krpice namakala u vodu, al meni se to strasno nehigijenski cini..blazinicu jednom potegnes po dreku i bacis, a ovo kak ovo? 😱 kolko ih moras imat onda ak s tim bebi guzu brises? Zato joj je mali i imao urinoinfekt na kraju krajeva jer se pravila pametna..sogi jel..
Ja sam bas kao i anita imala uvijek tetru preko ramena..kao i svi koji su primali bebu na ruke..kad se ta porigala, isla je druga..zato sam ih i imala nekih 40 komada..fakat nisam imala potrebe za krpicama..al evo zgodno mi se ucinilo za kolica ili klokanicu da ne vuces cijelu tetru u setnju..a i ono kad to obilno bljuckanje prestane pa za slinu pobrisat je zgodno..
Za poplun..mi smo ga odmah koristili, moj mali je jesenska beba..pokrivali do struka i to je to..al opcenito smo kurili pec da je uvijek bilo 27 prva 2 mjeseca..nije pomicao poplun pa nisam imala strahova nekih..
Kaj se tice stavljanja na bok, jos u rodilistu su to prakticirali, mi kad smo dosli doma isto smo nastavili..ali nismo ga dirali u snu..podoj pa jedno spavanje na jedan bok, pa podoj pa drugo spavanje na drugi bok..nije imao zalezanu glavicu..iskreno nisam cula da netko stvarno bdije nad djetetom i okrece ga svakih 10min 😳😳
Mi smo ga okretali i u kolicima blago na bok zbog bljuckanja tj kosari onoj jel..
Trbuh..bebe sto cesce stavljajte na trbuh to je polozaj iz kojeg krecu u zivot..tako vjezbaju..ja se osobno nisam usudila stavljat spavat na trbuh odmah prvih dana, al moja mama je smjelo to napravila i vidjela sam da je to ok funkcioniralo..ja sam ga stavljala kad preko dana kad sam bila budna i on kad je bio budan cijelo vrijeme na trbuhu je bio..bebe tako vjezbaju i zato ne preporucuju lezaljke, vipere, ljuljacke i ina pomagala jer u njima bebe ne mogu biti na trbuhu i razvijat se nego su pasivne..
Kak sam ja iza poroda zavrsila u bolnici, mama je preuzela brigu za malog i stalno ga stavljala na trbuh i stvarno se vidi razlika u napretku..dodem.ja doma, ne usudim se tak stavljat i userem stvar i vise nije htio na trbuh..pa sam se borila dok sam to vratila..
Cim vise na trbuh ih stavljajte :) od samog pocetka, ne od 3 mjeseca jer tad je vec kasno :) voljela bi da mogu updateat screenshot jednog teksta na fejsu na tu temu..al kad nam steka forum..
E da jos kaj se tice zalezane glave..velim nismo imali problem al dosta cura s foruma je..uzele su Mimos jastuk, ocajno je skup, al to je nevjerojatno kak se glavica ispravila..stavljale su ga bas svugdje, lezaljka viper, ljuljacka, kolica, kosara, kinderbet, krevet, prematalica i stvaaarno se ispravilo u par tjedana..cudo jedno
U biti bi se trebalo to koristit kao prevencija, al jako je skup i jos dolazi po velicinama i svakih par mjeseci po 500kn dat je zbilja puno..webshop baby laura ga ima..
Ljepo ste to objasnile cure...👏🏻👏🏻 Ja sam isto pokrivala malog poplunom do pola. Nisam tu vrecu za spavanje nikad probala s njim. Mozda sad budem. Stavljala sam ga uvijek na bok jer bi nakon sisanja uvijek zaspao i ako mu se mljeko vrati da moze to izbacit.
https://lmtf.lilypie.com/yPurp1.png
Imam i ja poplun i ogradicu u kompletu pa mislim to koristit, necu nista dodatno kupovat za pocetak..iako ce se rodit krajem 3mj pa je poplun mozda i previse..dekica ce bit dovoljna. Isto cu ga okretat malo na bok i na stomak..bar dok je budan da mogu pratit..najbolje cemo znat po reakcijama sta im pase sta ne.. A sto se krpica tice, mislim ih kotistit samo za slinu i nosic, za kakicu samo jednokratne stvari koje poslije bacim, vlaznu maramicu pa jos mokru blazinicu tu vecu bas za bebe 😀
Joj curke pomozite ako Boga znate 😣 Pisala sam vam jutros da me uhvatila viroza, znači ako vode popijem povratim , želudac ništa ne prihvaća ☹ Imam grčeve u stomaku jer mi probava ne radi, sad sam mjerila temperaturu 37.6 naravno javila sam doktorici ali mi još nije odgovorila. Nekako po meni ovo stanje nije baš za hitne, jer su ovu virozu prije koji dan prebolili i moji. Što vi mislite da li da idem na hitnu? Da napomenem još da je bebač jako aktivan. Ne znam je li paničarim bezveze ili šta. Oprostite na smaranju samo eto ako nije teško nekome neka da svoje mišljenje , što bi uradili u ovoj situaciji i što je najbolje od hrane konzumirat. ☹
Dream nis..pusti da se zeludac smiri..nemoj forsat jelo..oralnu rehidracijsku sol si uzmi i gutljaj po gutljaj toga pij..sa pol sata razmaka ak ti je jako lose, inace probaj svakih 20min po gutljaj..to su ti rehidromix, reidrato..imas ih more po ljekarnama..popij si tbl za bolove..neki paracetamol da si olaksas..ako je beba aktivna, znaci da dobiva dovoljno i kisika i hrane tako da se nemoj brinut..drzi se..
Meni nema goreg od povracanja 😞
Popij lekadol i pokusaj ga ne povratit..lezi da krene djelovat i malo po malo vode pijuckaj da ne dehidriras
Bok curke, danas mi je dan za ljenčarenje i gledanje tv-a, cijeli dan smo mm i ja na kauču i uživamo ☺️
Mi još nismo poplun kupili, ali sam našla jučer u Lesnini 100*135 pa ću uzet taj, ali sam planirala uzet i vreću za spavanje, nekak se bojim tog spavanja pa mislim da nam je to najsigurnije ak će curka htjet spavat u njoj..
Netko je pitao za žgaravicu, mene kad uhvati, popijem mineralnu i prođe mi odmah, nadam se da će tak i ostat 😀
Cure koje ste već mamice, hvala puno na svim informacijama, meni to koju to sve čeka po prvi put, baš puno znači ☺️
Dream baš mi je žao kaj te tak uhvatilo, nema mi goreg od želučane viroze, ali nažalost nemam neki pametan savjet, probaj vodu doslovno na žličicu malo po malo da ne dehidriraš.. Nadam se da će ti brzo bit bolje 😚
Sortiraj odgovore
Najstariji