Melani moram priznati da sam se opustila, ne cekam tri dana do nove namirnice, kombiniram sto imam frisko, nije to nikad puno novih odjednom, mozda dvije nove uvrstim u vec probano. Okurazila sam se danas i kuhani luk iz juhe dodati i pojeo je sve, bila je dosta gusta kasica pa sad opet bitke vodim za vodu ali nece pa nece
Jetrica je pileca, juhu sam s pilecom sitninom kuhala i onda sam uzela tu vodu od juhe s malo masnoce i u njoj skuhala batat i proso, dodala mrkvicu, luk i jetricu iz juhe i stapnim smiksala (jucer mu je bio prvi put da batat jede, danas sam prvi put luk uvrstila, a jetricu je prosli tjedan dvaput dobio u kasici). Sutra gledam da bih mogla ciklu probati, mozda da nju s jabukom i mrkvom i nekom zitaricom, tak nesto. Valjda ga necu sokirati kombinacijama
A jel imate vi problema s telkom? Skuzila sam da se moj u zadnje vrijeme zabulji u ekran dok se igra na podlozi, nije mu preblizu ali vidi ga i onda se zagleda pa ga zagasim. Mislim, tesko da ga u danasnje vrijeme mogu izolirati od ekrana, nije da poticem naravno, ali tesko je za izbjeci, rado bih si i ja tijekom dana nesto pogledala a onda on dok se igra skuzi telku i here we go, zagasim da se vrati igrackama...
Jel ima jos netko ko ovaj mjesec dobiva dio rodiljne i dio roditeljske naknade? Meni je jucer sjela samo rodiljna a od ove druge nista.. a dobila sam poruku o obracunu.
I moja se zabulji u telku. Isto gasim kad npr. jede ili ju pomaknem kad se igra. Iskreno, nekad ju pustim da malo gleda one ful jednostavne crtice. Vodim borbu i s njom i sa sobom. Ja sam onaj tip kojem citav dan telka gori u pozadini. Nije bas neka navika znam.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
I ja sam taj tip bibi. Pustila bih mu crtic, ali on kao da je vise zainteresiran za vijesti i dnevnike, to ga ulovim da se zagledao i onda mi nije jasno jel on bas kuzi lica. Sad ga je evo nesto izgleda izbezumilo pa sam morala zagasiti, a zbilja je igrac. Joj nadam se da ce doci vrijeme da se sam zaigra dulje, ovako stalno animirati, smisljati nesto novo da mu drzi pozornost dulje od 5 min, leleeee, ostala sam bez vokabulara, sve same onomatopeje iz mene izlaze
Namirnice ne uvodim ni po kakvom planu, vrtim par istih, ubacim nesto novo, nekad jednu, nekad vise. Jogurt i banana - mrzi ih. I odvojeno i skupa.
-
Televizija - pogleda je ako je nesto sareno ili pjevno na programu. Nama je upaljena cijelo vrijeme kad je muz doma, a ja znam provest vrijeme u kompletnoj tisini. Samo joj pjevam. Jadno dijete, mozda bje da upalim jubito.
-
Vikanje - grglja, vrišti, kenjka, lose spava. Zadnjih 4-5 dana je bas tesko. Noću se budi svako par sati u plaču, budna, na sve 4 😂 zaspe nakon bočice. Kao da je ne hranim i bez plakanja 😐
-
Bibi, vidila sam negdi na fejsu da je isto nekome sjela jedna a jos ne druga isplata. Meni su dosle 2 - rodiljna redovna i rodiljna produzena. Iduci mjesec imam tvoju situaciju
3 MPO postupka
💜 01/22.
Igra- ona se preporodila kad je pocela gmizati po citavom stanu. Vidim da joj bas godi biti mobilna. Ali isto bi to sve njoj brzo dopizdilo da nismo 2 puta dnevno vani po sat, dva. Ujutro duze jer malo dremne u kolicima, a i sjednemo nas dvije srknuti kavu😂 Popodne se malo prodjiramo i sjednemo u neki park gdje ima djece. Uzmem ju u ruke i onda ona malo gleda klince, malo se igra s kolicima, ruksakom, kaj god je blizu. Osim toga sam u kinderbetu (kad vec ne sluzi za spavanje) isto napravila neku mini igraonicu. Pa popodne kad je nervozna 15 min gleda crtic meni u krilu na kaucu (i glodje neku igracku obavezno) i tak.. stalno ju negdje seljakam pa je zadovoljna. Zasad barem😂
Danas je pocela pokusavati bas puzati. Iz polozaja na sve 4 se ljulja pa krene s jednom nogom, uspije dva tri puta pa joj busa padne na pod. Onda se odveze standardnim stilom crvozaba😂 Nema ona vremena za vjezbanje tehnike😂
Spavanje- ne kuzim sta im je. Znaci svi su u tom djiru🤦♀️
Upitnica- mozda miska sanja tvoje pjevanje 😂😂😂 Ja sam smislila neku debilnu pricu o jezeku mezeku koji djira po sumi pa joj mozda i to traume radi😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bože koje ja gluposti pjevam, izmišljam rime u hodu pa me najcesce sestra pogleda ka da sam s marsa pala 😂
-
Miška je na sve 4, ljulja se naprid-nazad i pomakne nogu po nogu naprijed kao da puze, al jos nije shvatila sta s rukama pa pomakne noge i bavi se na prsa i sva sretna jer je nesto dohvatila 😁😁 nekad stane na sve 4 pa digne jednu nogu skroz ispruzenu u zrak. Balerina? Nezz baš s tim butićima 😂
-
Nama je krevetić isto bar kratkk igraonica iako u njemu uredno spava. Najjace mi je kad sam u trudnoci rekla teti da cu kupit jeftiniji krevetic jer ne znam oce beba htjet spavat u njemu, a ona mi odgovorila - kako to mislis? To je beba, spava di je stavis. Buahahaha. 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Prijavljujem jos jednu noru noc, budio se svakih sat vremena u vrisku i brzo bi nazad zaspao, ali opet onda ista stvar, a izmedju 3 i 4 se valjda svakih 15 min tako budio, pa what's going on...
Hm, sad si moj ludi mozak misli zasto se vase bebe toliko bude a moj ne 🤣. Evo sad je nesto njurgao, isla sam ga uspavat, pala mu je duda i dok sam ju otisla oprat, vratim se i on spava u krevetiću, opet se sam uspavao. Navecer se obavezno uspava sam do 21, spava ko top cijelu noc uz dva pokusaja hranjenja i odspava ujutro do 8, a preko dana obavezno dva spavanja po sat vremena, ako idemo negdje autom opet odspava. Mozda nas tek ceka ta faza nespavanja, ipak je on nesto mlađi od vasih bebica.😀.
Zato o hranjenjenju vise nemam snage ni zalit se a drugi me nemaju volje slusat pogotovo kad vide da ima buckaste nogice i podbradak🥰
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji