Gmiže - digne se na ruke pa lagano gurne stopalima pa se spusti na prsa i opet isto. Ne ide tako daleko, al nece proc jos dugo. Tek je skuzila da skije sic s podloge 😂 ogulila ne lagano lijevu podlakticu, al piči dalje.
Zadnja vjezba koju nam je fizio pokazala (jedina za ovaj period) je polozaj vrtnog patuljka i ona se vec iz onog bocnog planka postavi u taj polozaj i blizu je sjedenja. Prebrzo mi sve ide 😶😶😶
-
Znaci i vasi se bude tuzno placuci i cvileci? Nisam bila sigurna jel ruzno sanja ili se ukoci u nekon polozaju, al bas tuzno place.
3 MPO postupka
💜 01/22.
E tako i moja place. Sinoc opet, zatvorene oci i dernjava ko da ju kolju. Jedva sam ju smirila. Upitnica, dala si mi ideju s Jingle bells-ima i sad joj stalno to pjevusim🙈
I naravno da je kinderbet otpao opet jer tamo apsolutno svaku vecer udari u plac oko 11. Ako je u bracnom, nekad preskoci. A taman sam racunala jednu vecer izaci malo s curama, i sad opet nista. Ja ju jedva smirim, on nema sanse.
Puzanje/gmizanje- nemojte se dugo veseliti za ciscenje jer cim skuze da mogu gotovo je. Jucer mi je sefica dosla u kupaonu i dok sam ja prala ruke ona je lijepo ulovila tepih i cucla🤮 isto tako sam ju nasla da lize moju slapu u kuhinji🤦♀️
E tog vrtnog patuljka nikako skuzit kako ide vjezba, tj. ne uspijeva mi.
Fizio mi jos rekla da ju stavljam trbuhom preko svoje noge dok je na podu. Drzim njene nogice stisnute a ona se naprijed igra s rukicama i u biti vjezba pozu za pravilno puzanje. Iz tog polozaja, preko boka ju mogu dovoditi u sjedeci, ali kao sto rekoh sefica ne voli da joj se govori sto da radi😂
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Cure, cini mi se da svima klinci sad papaju kruto. Pa daj mi recite pls koliko vam jedu mlijeka (pls u mjericama) na dan i koliko kasica?
Jel vodite racuna o unosu zeljeza, tipa jel jedu meseko, kak spremate itd? Moja nije bas luda za tim pa me zanima kad mislite krenuti s jajima npr? Znam da po starim preporukama to ne ide jos al sve novije su puno otvorenije prema uvodjenju mogucih alergena..
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Bibi, zasad smo na jednoj kasici (dopodne) i uz nju ima 4 bocice, jutarnju i vecernju sada popije ukupno oko 220 ml (6 i 2/3 mjerica), a druge dvije oko 180 ml (5 i 1/3 ili 2/3 mjerica). Kasicu radim odokativno, rekla bih da pojede 150-200 ml (ili grama, ma uvijek zaboravim provjeriti tocnu razinu u plasticnoj posudi u kojoj miksam stapnim, a ima sa strane oznake, prelijem u obicnu posudu koja nema te oznake umjesto da si bolje evidentiram). E sad, ne znam grijesim li s kolicinom, svasta sam procitala, ali ja mu dam pa nek pojede koliko mu pase, tipa ako je s bananom nesto, to ce minimalno 200 ml reznuti! Kljunasica je pomogla da napokon "propije" vodu, ali jos su to zanemarive kolicine, nadam se da ce s uvodjenjem druge kasice konacno i vise vode htjeti piti...
E da, meso, dosad je par kasica s piletinom imao (skuhano pa smiksano s mrkvicom, krumpirom ili povrcem iz juhe prije nego ju zacinim), a dvaput je pojeo tako miks povrca iz juhe s pilecom jetricom (jer sam sitninu bila kuhala). Kasnije sam si pomislila je li smio jetricu, ali boze moj, skuhano je, a i nisu to neke ekstremne kolicine. Prosli tj smo isli u labos zbog mokrace i krvne slike sto nas pedica slala, svi nalazi nasrecu okej.
Joj oprosti, nikak da od suba odgovorim, za jaje - negdje sam vidjela da zumanjak tek od 9/10 mjeseci, bjelanjak od 12 mjeseci, pa moram priznati da ne znam jel da bas jos tri mjeseca cekam da bih umijesala kuhani zutanjak, ionako sam se opustila od raznih smjernica i radim mu kombinacije. Jel netko vec davao jajce?
Da se malo uključim 😀 Nalaz krvi nakon korone je dobar, bar sta se crp tiče. Morali smo ga inhalirati preventivno jer je malo hroptao, ali je pedi rekla da je to nosić pa sad spricamo aqua marisom i sve ok za sada . Ponavljamo nalaz na kraju mjeseca jer ima neke parametre povećane koji nisu baš karakteristike nakon viroze covid. Pedi sumnja da je moguće neki alergen. Pitao ona mene dali smo bili nedavno u prirodi…a meni na pamet padne…pa nije valjda na mačju dlaku alergičan 🙈 Ajme problema ako se pokaže to🙄😓.
Zapravo sam vam se htjela pohvaliti da napokon jede! Nemam pojma šta i kako ali samo je od 9.8 dečko odlučio otvarati usta i klopati. To je bio prvi dan cikle i kad je smazao svu kašicu već sam pomislila da sam kupila neku magicnu ciklu. Uglavnom od tada sve pojede pa smo prešli i na dugu kasicu u danu😊 sjetila sam se da nam je ped na zadnjem sistematskom rekla da se ne brinemo jer da kad napuni 7 mjeseci da će samo od jednom krenut jesti….evo kod nas je to skoro pa točno mjesec dana kasnije.
Bibi potaknula si temu igračaka i to me baš zanima kako je kod vas. Btw za slikovnice je kod nas isto. Imamo jednu plastičnu što svira…to kad uhvati samo sve stišće, nema on vremena slušati šta ja pričam o životinjicama, a dvije platnene, s obzirom da nisu fine u ustima nisu ni zanimljive.
E sad igračke… Njemu igračke baš nisu zanimljive. Ako izostavimo zvečke koju su mu prije bile zanimljive kao i gumene grickalice kad je u fazi zubi. Interesantni su mu plišanci ali samo ako ja nešto uz to izvodim i pjevam I etikete na njima i zanimljive su mu neke kocke koje su za ubacivanje u kutiju ali on samo lupka s njima i super zabavno mu je kad ja sastavljam toranj od tih kocki a on ga sruši…to mu je top!
💙👶 07.12.
Ima neke igračke koje je dobio baš za njegovu dob…ma nula. Te čak nisu bile zanimljive ni minutu nakon sta smo mu ih dali.
E sad zanimljivo mu je sve nešto što sam ukrade usput po stanu. Kad kažem zanimljivo, mislim da se može sam zabavit s tim oko 20 min. Npr. Cjedilo za čaj, kuhača, podmetači čaša, plastične kutije za hranu. Tako da sam mu i sama počela davati neke predmete koji su safe, ali mi pomalo ponestaje ideja. Ono šta mi je malo uvrnuto (ako smijem to reći za svoje dijete ) je da je lud za japankama (nosimo ih umjesto papuča po stanu). Kad skuži da smo se izuli, u sekundi se stvori na drugom kraju sobe….i naravno idu ravni u usta 🤮
Mislim mu kupiti onaj toranj s kolutima …već kad voli tornjeve…možda će ga zanimati. Ili da mu kupim japanke, čiste, samo za njega🤣😅 Ima lijepih drvenih igrački u sinsay i ne čine mi se skupe. Radila sam one senzoričke boce. I to mu je zanimljivo ali one su rezervirane za vrijeme presvlačenja.
S čime se vaše bebe igraju? Imaju li išta što ih može zaokupit na neko vrijeme npr. 30 min? Nemam pojma koja bi bila realna očekivanja o vremenu igranja za bebače.
Hand& home made igračke na sunce! ☀
💙👶 07.12.
I kod nas show sa spavanjem. Od osam navečer već sam ga 4 puta smirivala.
Bibi za mlijeko ti ne znam reći. A za željezo možda da probaš sa ciklom. Inače ne vodim baš računa jer si mislim da dobije mlijekom osnovno . Za jaja ću još pričekati. A nestrpljiva sam za mliječne proizvode jer kod mene je to hrana br.1. Tako da svježi sir ide uskoro.
Clarissa sad sam se zamislila s tih tvojih 150-200 ml 🤔 ja mu pripremam oko 120ml.
💙👶 07.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji