Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    16. Kolovoz 2022. 09:51

Mlijeka pije 850-950ml dnevno, kako koji dan. Nikad nije popila vise od 110 odjednom pa o dalje pravim max 100. A nekad ne pojede sve pa je to 9-10 bočica u 24h.
    Druga hrana - jednom dnevno između 12 i 17 joj dam kašicu, jedan dan voćnu, jedan povrtnu ili mesnu. Ne mjerim količinu nego onako odoka. Imam neku silikonsku zdjelicu pa mi se uvijek čini ista količina. Nekad pojede sve, nekad pola (cvjetača uglavnom nije omiljena). Dam zatim malo vode i mlijeka kad pita, najcesce za 30-45min.
    Zasad je jela - krumpir, mrkva, tikvica, batat, cvjetača, tikva, paprika, peršin (u juhi), oslić, pileća prsa, jabuka, marelica, banana (koju ne voli), maslac.
    Oslic i piletina i tikva su kuhani kao juha pa blendani. Piletina je glavni hit! 
    Planiram ovih dana ciklu, jogurt i borovnicu probat (ne zajedno 😂). Ne razmisljam o nutrijentima, racunam da je super da ima dobar apetit, pratim pelene i njeno raspolozenje.
    Za jaje bi pricekala bar jos mjesec-dva, nek prođe cjepivo u rujnu. Nema korelacije, to ja samo u glavi kombiniram 😂 a opet, i ja sam odustala od svih planova i hranim je kako kako mi dođe. Mislim da cemo uskoro ici sa 2 kašice dnevno jer vidim da joj se sviđa. Po novim smjernicama se sve daje osim meda i alergena koji postoje u obitelji (zato miški nisam dala rajčicu, ja na nju reagiram, ne strašno al za svaki slucaj).
    Zasad nije imala reakciju na nesto i pocela je kakiti skoro svaki dan sta smatram uspjehom (posebno kad je to u autu na putu negdje 😐) 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    16. Kolovoz 2022. 10:32

Evo rekla bih da je to oko 150 ml kasice, nekad onda i oko 200 ml, usporedjujem sad kolicinu i ono od prije sto sam odokativno
    Dosad je jeo tikvicu, mrkvu, marelicu, bananu, rizine i zobene pahuljice, proso, blitvu, krumpir, maslinovo, jabuku, piletinu bijelo i nesto od sitnine (juha), hokaido tikvu, krusku, celer, persin (juha). Isto tak nekad vocnu, nekad povrtnu slozim, a "zestoko zeleno" ocito moram maskirati uz bananu.  Ovaj tjedan sam mislila batat i mozda ciklu u nesto ukombinirati, a od zitarica sljedece pucam na gris i palentu, ali zasad jos vrtim ove koje je probao. E vidis oslic je super ideja, ide na to do list :) Mojem pak tikvica sama nikak nije isla, izraz lica je bio sve ladje potonule... Primijetila sam da je najtvrdju stolicu imao na dane kad je krusku jeo. Kaka u prosjeku 3 puta na dan, ima dana kad dvaput, ali i 4 puta! Rijetki su petki kad samo jednom 
    Kad gris kuhate, koliko on treba biti gust? Zeznuto mi je tak malu kolicinu pa zapravo mama pojede svasta dok cisti kasnije, cudo da me ne protjera to miks ludilo

• Clarissa
    16. Kolovoz 2022. 10:44

Igracke - uz klasicne zvecke i visilice koje sve pocupa dok je na podu, najvise zapravo odvali na jastuke (male) u boravku, stavim jastuk na njega a on tambura po njemu pa se sakriva iza njega pa ga hice i smije se...tako se i iza krpica sakriva i ludira se s njima, zanimljiva mu je i bocica s vodom, a moja stopala su novi fokus odnosno nozni prsti, zgrabi ih pa se blesira po njima, cirkus

bibi
    16. Kolovoz 2022. 14:27

Tnx cure na odgovorima.
    Clarissa- jetrica je top namirnica za bebe. Koliko znam njima su sad najbitnije dobre masnoce i zeljezo, a jetrica je tu zakon. E tako i moja bedacica luduje s jastucima. 
    Jana- bas mi je drago da je crp ok nakon bolestine i da klopaaa napokon, a za alergiju se stvarno nadam da nije. Mi smo puno o tome na pocetku pricali, stvarno ne znam sta bi napravili. Realno mogu ju razvit bilo kad al nadam se da ce imunitet ipak odraditi svoje.
    Za slape sam vec pisala da moja obozava cuclat🤦‍♀️ Isto joj dajem plasticne posude, boce i generalno se igra sa svime sto ronda i radi buku. Dodje i u kuhinju pa se igra s mojim nogama i tak.. ja joj razbacam po boravku, hodniku i kuhinji svasta pa ona istrazuje. Zna proci i po pola sata da se sama zabavlja.
    Ja joj i dalje dajem 5 mlijecnih obroka po 6 mjerica. Nsjcesce na dva obroka ostavi jednu mjericu. Mene brine kaj je pedica rekla da kad pojede pun obrok kasice jedna bocica ide van. Kod moje male to ne prolazi bas pa se brinem da joj je previse mlijeka. 
    Ujutro mi kasice pojede isto tak nekak 150/200 ml a popodne najcesce manje. 
    Ja radim pirov griz onako odokativno al ne pre gusto. Mala kaka 2,3 puta dnevno.
    Znaci nis od jaja jos… 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    16. Kolovoz 2022. 15:30

Bibi, na kojem ste vi mlijeku trenutno? 1, 2?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    16. Kolovoz 2022. 15:58

Jedinica.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    16. Kolovoz 2022. 15:59

Vidi s pedicom da pređete na dvojku. Zasitnija je pa bi mililitraža trebala pasti.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    16. Kolovoz 2022. 16:01

Ti kad kazes npr 950 ml to mislis na ukupnu militrazu sa praskom ili racunas po vodi koju si stavila?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    16. Kolovoz 2022. 16:06

Ukupno s praskom.
    Na rijetke dane pređe 900, vecinom se vrti oko 850

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    16. Kolovoz 2022. 17:09

Hvala ti! Ona sad znaci jede max 940ml. Nekad manje. Toliko jede vec valjda 3 mjeseca i lijepo napreduje. Ima ona dosta kila (7mj i 9 kg) ali je i ozbiljno dugacka (vec je na 71cm). Ne znam, nisam pametna… vidim da nitko ne smanjuje mlijeko, ako dobro citam. Eventualno broj bocica. Kontrola nam je tek krajem devetog. Pokusat cu sutra dati 4*230ml i vidjet kak ce proc. Ako ne, morat cu i dvojku razmotriti iako ju nitko ne preporuca. Strah me da se od toga jos vise ne udeblja.
    Btw danas je u muelleru 15% na asortiman za bebe ali je kod nas aptamil 130 i nesto kuna☹️

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.