Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    15. Svibanj 2022. 21:07

Cjepivo je primila 10.5 al vec je 7 dana prije bila cendrava pa nisam ni skuzila jel cjepivo pripomoglo. Od jucer je pinku bolja, danas isto al i dalje nije to isto veselo dite ka prije. Uspijemo je zabavit i nasmijaz al ako stanemo na sekund - kmeee kmeeee. I nema spavanja bez da nas se drži. Upravo smo u krevetu, zgrabila me za majicu i spava. 😁
    Bila je malo toplija par sati, u najgorem periodu 37.2

3 MPO postupka
    💜 01/22.

JanaL.
    15. Svibanj 2022. 21:41

Ako koju mamu zanima Bebimil ima online predavanje na temu dohrane. Možete se prijaviti na njihovoj strani https://bebimil.hr/savjetovaliste/moja-beba/bebimil-online-predavanje-dohrana-269/?gclid=Cj0KCQjwyYKUBhDJARIsAMj9lkGwTwuxaFIl4SW-PFKfCSbjDD53lQw1qVhjycWks3Cc8tagZ2c__20aAktmEALw_wcB

Bibi kod nas je cijepljenje prošlo s temp prvi dan tj. noć. Taj dan je cijeli prespavao, a drugi je bio onako cendrav i onda sve normalno. S rotom je bilo malo problema sa stolicom...imao je proljev...onako pokakan do vrata jedno 5 puta dnevno. Možda joj se poklopilo cijepljenje s i nekim periodom ...skokom, zubi?...ko će ga znat.... imam osjećaj da je kod nas stalno "neka faza". Trenutno smo u fazi buđenja po noći jedno 5 puta, a do sad je spavao od pol devet navečer do 6 ujutro s jednim buđenjem. 

💙👶 07.12.

bibi
    15. Svibanj 2022. 22:15

Hvala curke!
    JanaL bas me zanima to za rotu kak funkcionira? Ti kupis i doneses dr ili?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    15. Svibanj 2022. 22:18

Janal Ajme budjenje pet puta po noci😅 a taman se navikli na malo mira
    Upitnica meni je to preslatko kak spava s vama😬. Moja nije bas mazasta i bas se navikla na kindac. Mislim, da se razumijemo nema uspavljivanja bez mene ali corka je u kindacu. Kak ti je mala bila teska i duga na pregledu?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

JanaL.
    15. Svibanj 2022. 23:13

Da, dogovoriš s ped. Mislim da drugu dozu mora dobit do 6 mjeseci, a između dvije doze mora proći mjesec dana. Kad ti ped. da termin naručiš ili rezerviraš za taj dan cjepivo (jer je navodno jednom bilo teško za nabavit) u ljekarni. oko 480 kn je. Mora bit u frižideru pa najbolje da pokupiš prije cijepljenja. Odneseš i ped ili sestra mu da to na usta...nema pikanja i plača...samo papanje.
    A za buđenje po noći stvarno ne znam šta mu je...samo bi visio na cici...možda su i zubi jer sve živo gloda

💙👶 07.12.

• Clarissa
    16. Svibanj 2022. 08:45

Kod nas na ona dva cjepiva sto je primio s 2 mj odreagirao blazom temp (37,8), prvo je dva sata spavao, ostatak dana i noci cendrao sto od temp sto od bolova u nogicama od te dvije pikice (iako sam stavila one flastere za hladjenje), jos je drugi dan bio razdrazljiv pa je proslo, iako isto kao da stalno neke faze budu pa vise ne znam jesu li nadolazeci zubici, razvojni skok, reakcija na vrucinu ovu ili sto. Poceo se ranije buditi (npr pola 5 umjesto 6 ili 7), onda kmrka u kreveticu, proteze se, frflja pa zaspi (to sam ga bas pustila da vidim je li budjenje zbog gladi ili slucajno pa trganje da se nazad zaspi). Zadnji put ga tako uzela iz krevetica nahranuti pa mi je na bola bocice zaspao kao klada oko 5 ujutro, zato sam sad pustila da vidim hoce li sam zaspati - i je na jos oko sat vremena, probudio se dobre volje Za 2 tj imamo sljedece cijepljenje (s 4 mj) pa cemo vidjeti reakciju

• Upitnica_Split
    16. Svibanj 2022. 10:48

bibi

Janal Ajme budjenje pet puta po noci😅 a taman se navikli na malo mira
    Upitnica meni je to preslatko kak spava s vama😬. Moja nije bas mazasta i bas se navikla na kindac. Mislim, da se razumijemo nema uspavljivanja bez mene ali corka je u kindacu. Kak ti je mala bila teska i duga na pregledu?

S 4mj i 1 dan imala je 6.8kg, a duzine navodno 58. Sta je bar 4-5cm krace nego zbilja je, mjerim je doma. Od prvog pregleda kod pedijatrice šteka dužina jer ne po njima bila kraća s mjesec dana nego na otpustu iz bolnice, a ona sigurno raste 😁. Tako da racunam 62.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    16. Svibanj 2022. 10:51

Buđenje - i ja je pustim da nastavi spavat kad se uzvrpolji ako nije prošlo bar 3h od prošle bočice. Nekad otvori oči, sama sa sobom nešto brblja, nogama lupa pa zbaci deku, ali izgleda uspavano pa ignoriram. Osim kad se cijela tako zarotira pa ne nogama udara pl licu 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    16. Svibanj 2022. 12:14

Boli li možda neku od vas donji dio leđa? Mene ubijaju križa...noćas sam ga išla hraniti digla se iz kreveta i par minuta se uopće nisam mogla pokrenut. Nekako dođem k sebi idem ga dignut iz krevetića i opet me presječe. Sad ga moram dizat iz čučnja. Ne kužim kako me tako uhvatilo, kila imam manje nego prije trudnoće (istopilo se kad je mali morao u bolnicu..). Morat ću se počet razgibavat a nisam baš od nekog vježbanja 🙄 jer kako ću kad još oteža a i ovaj moj veći od 14 kg se još voli nositi...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    16. Svibanj 2022. 17:29

I ja sve vise osjecam ledja kako on raste. Mogu si misliti kako je tebi s dvojicom... Taman prodje ovo od CR-a i vratim se spavanju na trbuhu, onda krenula ledja.
    Cure koje ste na AD-u, jel hoce vasi vodu ili caj? Kak ste ih dobili da piju, moj nece pa nece ni na flasicu, ni na casicu, ispljune i ako na spricu dam i radi fuj izraze lica A moram ga nekako na vodu naviknuti, strah me da ne dehidrira kad se vrucine pojacaju. Nije htioni komorac kad smo se s grcevima borili, sad pokusavam s kamilicom. Nece pa nece...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.