Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    13. Svibanj 2022. 12:27

Citala sam da su u pocetku djecaci skloniji urino infekcijama, a kasnije curice. Nema smisla da se preispitujes, vjerojatno cinis sve kako treba, al imao je peh.
    -
    Ja ni sebe ne znam obuc pa sigurno i s njom grijesim 😂 nosim donju majicu do 1.7 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    13. Svibanj 2022. 12:31

E da, pisale ste o regresiji sna. Ne znam je li to povezano, ali preksinoc mi se budio od 2 do 5 hrpu puta, svaki put plac i nastavio bi spavati nakon sto bih stavila ruku na njega i u mraku govorila shhhh shhhhh. Inace u zadnje vrijeme poceo spavati noc, do 5-6-7 ujutro, kako kada, valjda se nece izbiti iz tih tracnica

melani32
    13. Svibanj 2022. 12:58

Clarissa prošli smo što i vi s urinoinfektom, vjerojatno idete na cevus pretragu, nemoj se bojati, moj maleni je plakao dok su mu uvodili kateter, ali puno manje nego dok su mu stavljali braunilu kad smo morali ostati u bolnici. Istu stvar prolazimo sada s hranjenjem. Danas sam otišla kod pedijatrice, vagala ga je, ima 6 kila sa 2.5 mjeseci, rekla je da pustim dijete da jede koliko mu je dosta pa makar 50 ml po obroku. Ono što nam super pomaže je da mu pustim Anti colic muziku na YouTubeu dok papa. I onda puno mirnije jede i sad smo na 100 ml svaka 3 sata što je dosta dobro. I da, rekla je pedica da mu dva zubića izlaze. 
    Koliko je star tvoj bebač?

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    13. Svibanj 2022. 16:42

Melani to je to, na to idemo, jel dugo traje? Ajme i kateter, uf onda si to sve prosla. Tnx za savjet. Moj ima 3 i pol mj, sad je na 5 obroka dnevno, 140-180 ml (vrlo rijetko bas 180 rezne) ali otkad je na antibiotiku strajka pa vecinu obroka ne pojede do kraja, ostane mu trecina. Dugo nam je i trebalo da do ove kolicine dodjemo, mic po mic zbilja, poceli smo bili s 15 ml. Jede otprilike svaka 3 h, ali sve cesce se potrefi da razmak izmedju 2 ili 3 obroka bude po 3,5 ili 4 h, a po noci prespava. Dobiva mi 1 kg mjesecno, sad je negdje blizu 6 kg. A ovo kad smo u bolnici bili mu mjerili i visinu i ispalo da je frajer narastao 10 cm u 5 tjedana otkad smo zadnji put kod ped bili! Idemo krajem mjeseca na pregled i vjerojatno i cijepljenje koje je s 4 mj, onda cu vidjeti nove gabarite Uspjela sam izvjezbati da sad glavicu okrece i na drugu stranu, okrece vrat normalno, jedino je iza na jednoj strani i dalje zalezana, koliko god podboltavala za dnevne spavance, a po noci je svaku "konstrukciju" micao da bi se okrenuo na svoju omiljenu stranu. Pretpostavljam da ce se to s vremenom oblikovati vec, nadam se. Stavljam ga na busu, smije se onda, dize glavicu, ali nije mu jos vrat cvrst da bi ju sam drzao dok ga nosam. Svakakve glasove ispusta, kao da svaki dan nesto novo profrflja 

melani32
    13. Svibanj 2022. 17:40

Nekih 20ak minuta ali je dr. dva puta sve provjeravala da se sa sigurnošću isključi refluks. I bio se pokakao za vrijeme pregleda pa smo morali to očistiti i onda dalje. Pred kraj kad ga je okrenula na trbuh je čak i odspavao malo. Bila je još jedna beba od 9 mjeseci i isto bez problema to obavili, ali je zato jedan dečkić od 4 godine strašno vrištao. Bebe to dobro podnose. Ovaj moj maleni me naučio da su oni puno jači nego što mi mislimo 😀

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    13. Svibanj 2022. 22:04

Evo mi jucer i prekjucer obavili fizijatra i pedijatra pa da se malo javimo. Sve ide na bolje iako se  ponekad jos malo previse izvija pa ju moramo korigirati. Nogice i kukice smo popeglali da nisu uhero vise (nevjerojatno mi je koliko su ‘plasticne’ te male bebice) i sad smo dobili zadatak vise ruke aktivirati. Malo zna biti lijena dizati ih u zrak dok je u lezecem polozaju. Iako, kad joj je nesto pred nosom sve prima i trpa u zube. 
    Znaci cure moje ja imam pravu malu bucku. Za par dana imamo 4 mj. a sefica vec ima 7,3 kg i 65cm. Na 97 percentili je po svemu🤦‍♀️ Stvarno se nadam da nije na mamu potegnula kad su se bokovi dijelili😂 Pricam ja pedici o bljucanju a ona veli da sudeci po kilazi nis puno nije ona izbacila😂 
    Btw ja nis nisam smrsavila nakon onog pocetnog😬
    Citam sto pisete za regresiju i to je to, sve isto kao i kod vas. 
    Upitnica pogotovo ovo kaj ti pises😂 Cini mi se da bi nase male mogle bit dost dobre frendice da su malo blize😂 Ja sam jedan dan, nakon popodnevnog histeriziranja od 3 sata, pobjegla van pusit na klupicu u parku 😂 misleci da sam ju uspavala. Kako sam naivna bila😂 Zove me tata nakon 20 min i moli da se vratim jer  je mala vec ljubicasta od urlanja i on ne zna kaj da radi.
    Eto mog tijeka misli😂 ugodan vikend curke

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    13. Svibanj 2022. 22:06

Curke koje imaju deckice sa urinoinfektima skidam vam kapu. Prolaziti sve to s malom bebom meni zvuci ko horor. Drzite se!

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    14. Svibanj 2022. 08:51

Bome imas pravo, meni vec pogled na toplomjer bio da mi se noge odsijeku, a on sve podnio sam tak, zbilja su jaki

• Clarissa
    14. Svibanj 2022. 08:53

Hvala bibi, bas mi je stres kad se tak mali mora patiti, a di smo jos od svih djecjih bolesti...

bibi
    15. Svibanj 2022. 19:16

Mi smo se u petak cijepili i od onda je nemoguca. Samo cendra citavo vrijeme. Jel tak i kod vas?
    Nema temp

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.