Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    06. Svibanj 2022. 17:25

melani32

Ima li kod vas kakvih zubića već? Pa on će si sa 2 mjeseca i tjedan dana rukicu pojest koliko ju trpa u usta (nije gladan, čak je smanjio količine i zeza za jesti). I radi mjehuriće od sline. Rano mi je još za zubiće…evo i sad si toliko rukicu utrpao u usta da je počeo kašljat…

Tak je i moja krenula u 3 mjesecu. Isto mjehuri i trpanje ruke u usta. Slinjenje se sad malo smirilo, a ruke i dalje cucka. Mislilm da nisu zubi nego neka razvojna faza.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    06. Svibanj 2022. 17:37

Ista situacija od kad je bila 2ipo mj stara. Nista od zubica jos. Sisavci smo, tako istrazuju svijet. 😁
    U usta ide sve cega se dohvati, a moze i sama šaka ako nema ništa za zgrabit. Dignem je da rutne, ona liže moju majicu, stavim je potrbuške na casmatino, ona je poliže. 😂
    Danas mi se cini da ima nekakve bubuljice na jeziku, al mozda umisljam jer nas ceka cijepljenje pa  istrazujem jel sve ok 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Taya_
    06. Svibanj 2022. 22:08

Evo i mi se javljamo nakon dugo vremena.. koliko vidim sve bebe super napreduju.. 🙂 bravo mame i bebe 🙂
    pošto smo mi među najstarijima evo mi smo krenule već sa papicom.. 🙉 po preporuci pedijatrice krenule smo nakon 5mj. Do sad smo uveli Butternut tikvu, tikvicu, batat, krušku i palentu.. Nella sve super prihvaća.. krušku je ipak najbolja.. 😋 a od batata  se malo mučimo  sa stolicom pa ćemo ga malo odgoditi.. dnevno još uvijek pijemo 800-950ml ad-a.. izgleda joj je to dosta.. na kućnoj vagi kaže nam oko 7,5kg ali smo baš jako veliki.. Neke stvari su nam i veličine 74 🙈 Nella se sa 5. mj. intenzivno počela okretati s leđa na trbuh i sa trbuha na leđa i to sa bilo koje strane.. tako da baš mi je zanimljivo vrijeme kratiti da pazim što mala stvara.. baca se i kotrlja na sve strane.. baš je bez straha.. a ja sa strane promatram da se nebi zapetljala.. 🤣 uz to neki dan je počela nakon podizanja guze na trbuhu pomicati koljena prema naprijed.. mislim da će uskoro krenuti i s puzanjem 🙉 što se tiče bljuckanja, još uvijek bljuckamo, ali puno manje.. točno se vidi kad se nagnuta zraka kod hranjenja da će kasnije bljuckati.. pa ćemo bočice dr. Brown's s uskog grla promijeniti na široko grlo, da vidimo kako će biti sa tima.. mislim da su joj ovi sisaci malo preuski za njene usne.. a vidjet  ćemo 🤷‍♀️ 
    Nella je baš glasno i zaigrano dijete.. naučila je kako tražiti hranu pa otvara usta i zatvara kao da jede, traži papati 😍 omiljeni uzvik zadnjih dana joj je ba-ba.. a tu i tamo joj pobjegne i ma-ma.. znam da još nema pojma što priča ali baš je slatko čuti 🥰 kad se želi nositi viče ba-ba i podiže ruke i otvara šake da se nosi.. slatka je.. 😀 zubica još nemamo.. slinimo i trpamo sve živo u usta već od 2.mj. desni nisu još otekle tako da trenutno ništa ne izlazi ali mislim da će uskoro.. 😁

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

bibi
    07. Svibanj 2022. 13:38

Taya super mi je citati kak ‘starija ekipa’😂 provodi dane i kako napreduje.
    Ako ti se da, napisi pls kak izgleda hranjenje kroz dan? Kak joj spremas klopu, kak cesto jede? Jeste vjezbale okretanja ili je sama skuzila kaj treba raditi?
    Gledam si ono beaba kuhalo, znam da je skupo al svi ga preporucaju pa ako ima netko iskustva…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Taya_
    08. Svibanj 2022. 01:17

Moja Nella je baš bila puno na leđima u gym-u..stavljala sam je puno na trbuh ali nikako da se sama okrene.. na leđima je bila jako aktivna.. ruke, noge..ali sve se promijenilo kako je navršila 5. mj. U jednom danu se počela s boka okretati na trbuh i s trbuha na leđa.. i tako do kraja dana nekoliko puta.. pošto je tu noć spavala sa nama u 4h ujutro našla sam je na sredini kreveta na trbuhu kako mi poteže kosu 🙈 od tog dana izvodi svašta.. neki dan mi je bacila noge na jastuk.. zamislite prizor kod buđenja  🦶🤣 već  neko vrijeme svlačimo čarape i cuclamo nožne prste 😄 od prije par dana diže guzu i odguruje se koljenima.. ili je baš slatka kad je na trbuhu i podigne i ruke i noge u zrak i održava ravnotežu 😁 u gym-u se voli i sama zaigrati.. obožava svoje zvečke i loptice pa ih baca na sve strane.. 😆 Evo vam cure https://ibb.co/j6Xr12g 🥰
    Što se tiče uvođenja krute hrane.. Ja nadobudno kupila blender.. bebi sve moguće.. blender ne koristim, to su jako male količine za pripremu pa ni ne blenda ali štapni je zakon.. 😀 koristim Delimano 8u1 kuhalo koje ima funkciju kuhanja na paru.. brzo je gotovo.. prođem štapnim, ohladimo i spremno je za papicu..  uglavnom želi sve jesti.. najbolje nam je prošla kasica sa kruškom i palentom 😋 nakon 2 bočice  mlijeka, oko 11h dajem joj kasicu.. 1x na dan i tako ću do 7. mj. Nudim joj i vode, ali po izrazu lica nije joj baš nešto 🤷‍♀️ pa ne forsiram.. znači papamo ad oko 6h, nakon prospavane noći, u 9h ad, u 11h kašica, 13h ad, 17h ad, 20-23h ad.. otprilike u to vrijeme.. možda se malo kad pomakne vrijeme kad ona odluči duže spavati ili tako nešto.. evo tako je otprilike za sad kod nas.. 😀

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N

bibi
    08. Svibanj 2022. 15:58

Super Taya, hvala puno🙆‍♀️
    Sve mi je jasnije, hahhahahha
    Sori kaj malo upilavam al nemam nikog ko je u neko blize vrijeme imao bebu pa me sve zanima😂
    Mala ti je bombon, prelijepe okice ima!
    Ajme pa to je tak malo klope, ja sam mislila da je malo konkretnije hahhahhaa
    Ajde super da ste zdrave i vesele, nadam se da ti je i mama bolje…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Taya_
    08. Svibanj 2022. 16:24

bibi

Super Taya, hvala puno🙆‍♀️
    Sve mi je jasnije, hahhahahha
    Sori kaj malo upilavam al nemam nikog ko je u neko blize vrijeme imao bebu pa me sve zanima😂
    Mala ti je bombon, prelijepe okice ima!
    Ajme pa to je tak malo klope, ja sam mislila da je malo konkretnije hahhahhaa
    Ajde super da ste zdrave i vesele, nadam se da ti je i mama bolje…

Da, malo klope je još to.. i ja sam mislila da će to biti više.. ali pošto smo krenule nakon 5mj. bitno da ona isprobava okuse..slažem joj porcije od otprilike 125ml.. za sad pojede pola ili 2/3.. pošto nema žurbe i ne pojede još cijeli obrok neću joj još ukidati taj 5. ad obrok. A i ne pojede veliku količinu ad-a pa nek klopa što želi.. nekako se vodim tim smjernicama koje su mi dane od pedijatra.. sa 5-6 mj. 1. obrok, oko 7mj. ću joj uvesti ručak a onda večera oko 10. mj. Tako nekako planiram.. a vidjet ćemo.. ako bude prije tražila više hrane malo ću ubrzati.. 😆 
    Mama je bolje.. hvala na pitanju.. oporavlja se nakon operacije crijeva, ali bitno da je rak pobijeđeni  🙏

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N

melani32
    09. Svibanj 2022. 20:34

Mislim da sve bebice od cura koje ovdje tipkaju vole papati ali evo imamo jedan problem pa ako netko ima slično iskustvo: maleni je prepolovio količine koje jede i sad je to strašno malo. Prije je jeo 130 ml svaka 3 sata po danu a po noći svaka 4 i pol sata. Pred deset dana počeo je micati glavu, gurat bočicu i otimati se, doslovno se bori sa mnom da ga pustim i maknem bocu. Ali pojeo bi barem 100 ml po obroku. Zadnja dva dana prvih 50 ml pojede lijepo i nakon toga nikako ne želi. Uguram mu još 20-30 ml jedva i dalje nema šanse. Znači sad jede 70-80 ml po obroku što je strašno malo. Provjerili smo krv i urin jer slabije hranjenje može upućivati na urinoinfekt, na što mi posebno moramo paziti ali sve je došlo uredno. A ja već luda od proljevanja ad u sudoper...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    10. Svibanj 2022. 11:51

Joj grozno, sigurno ti je tesko. Nemam pojma kako ti pomoci al danas je na instagramu ne.adaptirana.mama bas imala objavu na tu temu. Stavit cu ti sliku, za slucaj da nemas IG, mozda pomogne. Iako, nis mi se ne cini bas revolucionarno.
    https://ibb.co/qrB2710

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    10. Svibanj 2022. 12:33

Hvala ti bibi,  savjet pod brojem jedan ću pokušat primjenit a i ostali svi imaju smisla 😀

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.