Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    16. Svibanj 2022. 18:36

Leđa - ajme.... kad provedem pognuta duže od minute, dolazim sebi pola sata. Nemam problem s podizanjem i spustanjem i nosanjem jer to radim stalno (ona voli bit nosena, tko li je razmazio 😶) pa sam ojačala izgleda. A možda i pazim kako je podižem (moš mislit! Ovo pišem ako čita moja sestra kineziologinja) 😂
    -
    Clarissa, ja joj ne dajem nista osim mlijeka. Ionako je to 85-90% voda kao i majcino mlijeko pa nema potrebe. Vrlo jasno daje do znanja kad je gladna pa ce tako i za žeđ. Kao da ona zna razliku 😂 stalno guglam o tome pa je preporuka i da se ne daje. Zato sam i čaj preskočila za grčeve. Iako, sad kad gledam unatrag, imala je samo 2 dana baš grčeve, čini mi se, kad je imala 3 tjedna

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    16. Svibanj 2022. 19:44

Ni ja ne dajem ništa osim ad. Iako mi mama svaki ali svaki put kad ga vidi tupi da je žedan i da mu dam vode.. Sa 4 mjeseca ćemo krenuti sa povratnim kašicama i onda ću mu ponuditi nakon jela.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    16. Svibanj 2022. 19:52

Vec kreces s kasicama? Tako si i sa starijim? Kako je islo?
    Ja u cekat punih 6, tek je pocela gledat kako ja jedem, ne sjedi (ne posjedam je, streberski pratim fizijatricine upute 😂) i ne jede neke strasne kolicine (cca 850ml dnevno). 
    Boze, pa nekidan smo tek rodile, a oni vec idu prema pravoj hrani 😲

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    16. Svibanj 2022. 21:01

Imamo mi do 4 mjeseca još skoro mjesec i pol...ovisi kako će bit zainteresiran, ali da, sa 4 ću mu probat ponuditi bez nekih velikih očekivanja, čisto da malo okusi, pa ako prihvati dobro a ako ne imamo još fore do 6 mjeseci. Sa starijim sam morala krenut sa 4 mjeseca jer je jako slabo pio mlijeko pa nam je pedijatrica preporučila, ali ionako je to bilo samo par žličica mrkve ili rižinih pahuljica, a pravi obrok je počeo jesti tek sa punih 6. E sad ja bi htjela izbjeći miksanje hrane jer je stariji dugo dugo htio samo kašastu konzistenciju a sad bi probala otpočetka samo gnječit vilicom. A za to je s 4 mjeseca 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

melani32
    16. Svibanj 2022. 21:01

*premali...tako da još ćemo vidjeti...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    17. Svibanj 2022. 09:19

Mani su ledja citav zivot bolna tocka tako da su sad blagi uzas. Trticna me kost toliko boli da zacvilim svaki put kad sjednem/legnem. A prosli me tjedan ukocio vrat do lopatice tak da sam tri dana pila ibuprofene da prodje upala.
    Moja mala obozava vodu. Dajem joj na zlicicu i bas s veseljem sve policka. Kad krenemo s povrcem davat cu joj iz bocice. Ne znam, ja locem velike kolicine vode pa si nemrem zamisliti da ne pijem bar malo🙈
    Mi cemo za s nekih 4,5 mj krenuti s laganim isprobavanjem tak da sa 6mj napokon krene klopati. Ovak kak je Melani napisala. Sve u nadi da joj se to povracanje kiseline malo smiri.
    Da vas pitam, kak su vam bebe na trbuhu? Moja je bila super al u zadnje vrijeme je krenula dizat i noge i ruke od podloge, sto u biti bude ko izvijanje vrlo brzo. Ne kuzim kaj je to sad?! 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    17. Svibanj 2022. 11:25

Mislis, na trbuhu je i digne sve 4 u zrak? Kao da je tanjur. I moja to izvodi! Nije terapeutica nista rekla da je zabrinjavajuce. Skuzila sam da to radi kad zeli nesto dobavit rukama - prvo se tako izvije pa krene nogama kao puzat (po zraku ili po podlozi ali ne uspijeva) i onda se isfrustrira (prekjut!) I legne na ruke i tuzno zacvili 😂 
    Ispravljam je kad god sam kraj nje, podlaktice na pod, noge i guza isto. Al neka se malo i trudi. Racunam da jaca misice leđa pa ce moc i sjedit 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    17. Svibanj 2022. 12:30

E tako i moja samo ne zacvili nego vristi kad ju pokusam ispraviti. Znaci pretvorila se u vristalicu u zadnje vrijeme. Opet hodam ko zombi (isto ko i na pocetku).

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    17. Svibanj 2022. 12:37

Pij kavu ako piješ. Ja nisam i ljubomorna sam na vas koji imate taj meditativni moment. Ja se trpam keksima. A kako je u toj nekoj plačkavoj fazi, samo je nosim po stanu i jedem sta se god moze s nogu pojest - keksi, čips, banane (ajd, voce je!). Vagu izbjegavam. Nisam nikad imala utrenirano tijelo, al ove godine cu prodat pricu da sam tek rodila (iako izgledam identicno ka lani) 🤣

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    17. Svibanj 2022. 18:20

Ma pijem kavu, samo sto ju intravenozno ne krenem uzimati hahahha
    Hrana, bogu za plakat- isto sve sto stignem tj nista pametno.
    A vagu mogu izbjegavat koliko hocu al ogledalo je tu🤦‍♀️ Casna rijec da mi je trbuh (kojeg nikad nisam imala) veci sad nego par tjedana nakon poroda, a kile su iste. Imam osjecaj da sam se spigala sva od nosenja.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.