Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JanaL.
    27. Travanj 2022. 10:00

Pozdrav mame! Evo da se i ja malo javim 🙂 
    Moj isto bljucne kad je na trbuhu. Ali to od nedavno kako je duže na trbuhu. Prije nije ni slučajno bacio van…sve bi natrag progutao…praščić mali🐷 
    Sad mu je zanimljivije puno biti na trbuhu jer se počeo okretati s leđa na trbuh pa mu je fora kako može doc do svih igračaka. 
    Svjetlo…mi imamo onu lampu „himalajska sol“ pa mi taman osvijetli onako toplo narančasto svjetlo. Ponekad još bacim tetricu da dodatno prigušim, ali palim po potrebi. 
    Kupila sam sesirice za dojenje kako sam vam pisala jer me počeo grickat, ali se dečku ne sviđaju…malo cicka…pa se počne ljutit i plakat. Ne znam kako ću to riješiti jer sam totalno nabrijana dok ga dojim…kako sve čekam kad će gric. 😬 netko mi je savjetovao da ga ustipnem za obrascic kad gricne…probala ali mislim da on to ne  povezuje. Probat ću još gurat te šeširiće 🙈😅

💙👶 07.12.

• Upitnica_Split
    28. Travanj 2022. 19:47

Nama prorijedilo vježbe na fizijatriji na 2x mjesecno! 🥳 bebolina je super samo moramo jos aktivirat i desnu stranu vrata jer prinčipesa uvijek spava na lijevoj pa se stvorila razlika.
    -
    Klokanica posuđena - zaspe u njoj momentalno 😂 to mi je doslovno za do ducana ili ljekarne, da ne vucem preko 10kg kolica. 
    -
    Prilično je postala vokalna, nije samo gu i aaa nego se i smije i vice na nas i na igracke svaki dan drugim slogovima 😄 
    -
    Na pocetku sam trazila utjehu pitajuc  "kad postaje lakse" i najcesce je receno "s 3-4mj". I stvarno je! Nije vise novorodence. Imamo vec ritam, upoznale smo se. Kad je netko drzi, trazi mene pogledom i tako. 😁👍
    I, da, spava s nama.... sve sta sam rekla da nece moje dijete jedan dan.... sve radimo! 😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    29. Travanj 2022. 13:57

Curke evo i nas. 
    Upitnica ti opet ko da sebe slusam😂 valjda zato kaj su nam bebe tu negdje. Bas sam curama svojim pricala kak mi je neopisivo lakse s malom, bas se puno zezamo i smijemo. Tata kaze da me totalno zaljubljeno gleda😍
    Ritam klopanja vec dugo imamo, jede 6 puta na dan. Po noci samo jednom. Ne prica previse, neke svoje brlje i onako huce na igracke i neke duhove koje vidi na stropu. Smije se puno, ali ne jos na glas.

Mi smo obavili fizijatra i svasta nesto pise na nalazu….izgleda da je jedna nogica ipak bucmastija  jer ju vise koristi, kukici su neravni (kosa zdjelica) kad ju se postavi na trbuh pa smo dobili vjezbice. Generalno preferira desnu stranu, rukice i sve. Mislim da je to do polozaja u kojem je u trbuhu bila. Ali dobili smo puno komplimenata za potrbusni stav opcenito. Isto moramo bocne vratne misice jacati i tak.. svasta nesto. Toplo se nadam da nisu zaje.. UZV kukova, jer je taj nalaz bio skroz uredan. 
    Puno ju rolam i guram svasta u ruke i opcenito maltretiram😂
    E da, prije par dana je bila nervozna skroz i ujutro se probudila sa novom vjestinom. Znaci palac je SVE😂
    Umirali smo od smijeha koja je to strast. Opcenito stalno gura ruke u usta, ma u biti sve kaj joj dodje u ruke. 
    I tak…nije dosadno 😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    29. Travanj 2022. 14:54

Upitnica i bibi super za vaše bebice koje lijepo napreduju. Mi smo obavili sistematski i pregled kataterom. Preživjeli smo, lijepo napreduje i sve je ok, jedino moramo često kontrolirati urin ali nije nam to problem, već smo majstori u stavljanju vrećice na pišonju. 
    Jedno vrijeme je jako lijepo jeo, danas nešto vrišti dok papa. Sada smo samo na ad. Na sistematskom nam je bila jedna starija pedijatrica na zamjeni i rekla mi da sam u povećanom riziku od raka dojke jer ne dojim...ma što reći na to...i da je Waya d3 koji dajem za lijene mame a prave mame daju odvojeno d3 i probiotik🤣🤣🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    29. Travanj 2022. 16:56

melani32

Upitnica i bibi super za vaše bebice koje lijepo napreduju. Mi smo obavili sistematski i pregled kataterom. Preživjeli smo, lijepo napreduje i sve je ok, jedino moramo često kontrolirati urin ali nije nam to problem, već smo majstori u stavljanju vrećice na pišonju.
    Jedno vrijeme je jako lijepo jeo, danas nešto vrišti dok papa. Sada smo samo na ad. Na sistematskom nam je bila jedna starija pedijatrica na zamjeni i rekla mi da sam u povećanom riziku od raka dojke jer ne dojim…ma što reći na to…i da je Waya d3 koji dajem za lijene mame a prave mame daju odvojeno d3 i probiotik🤣🤣🤣

Dzizus  melani🙄
    Stvarno smo nazadno drustvo. Ne znam jel pratite na IG  Unu Bridged i ima jedan novi profil Ne.adaptirana.mama bas za mame koje koriste AD? Uglavnom ja sam tamo bas nekak nasla utjehu na temu neuspjesnog dojenja. Meni je to dosta tesko palo, ali tak je kak je. Mislim da su ovakvi komentari suvisni u svakom smislu, ko da se same ne zderemo dovoljno zbog sto stvari.

E da, hocu vam vec neko vrijeme napisati vezano za Emmet tretman, znaci beba nam je nakon toga bila stvarno ko gumeni medvjedic. Mi smo isli radi refluksa (za to nam nije pomoglo), ali ju je tak omeksala i opustila opcenito da bas bas preporucam.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    29. Travanj 2022. 19:36

melani32

Jedno vrijeme je jako lijepo jeo, danas nešto vrišti dok papa. Sada smo samo na ad. Na sistematskom nam je bila jedna starija pedijatrica na zamjeni i rekla mi da sam u povećanom riziku od raka dojke jer ne dojim…ma što reći na to…i da je Waya d3 koji dajem za lijene mame a prave mame daju odvojeno d3 i probiotik🤣🤣🤣

Kriste isuse kako su neki drski i zločesti! Trebala si joj reć da šta ona zna o D3, kad je diplomirala još nije bio ni otkriven..... 😂 meni se pedijatrica narugala na pojam skoka u razvoju. 😶 al meni bebolina zbilja prati te neke stvari po "kalendaru". 
    -
    Melani, kažu da je curicama ajme to s vrecicama za urin pa neka te bar malo tjesi. Nadam se da cete ubrzo sve to zaboraviti. 😊😊
    -
    I ja pratim ne.adaptiranu mamu i nekidan su me malo utješile priče drugih žena. Mislim, cinjenica da nije samo meni teško sve palo. Inače sam racionalna i staložena, al ovo nedojenje sam jedva počela preboljevat.
    Jučer u čekaonici pričam sa ženom čija curica ima 2god i kaže da bi rado drugo, al još nije došla sebi i oprostila si šta nije rodila "prirodno" i nije imala mlijeka. I ja nju tješim, a i sama sam luda 😂😂
    Idem guglat emmeta!

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    02. Svibanj 2022. 12:51

Cure, beba mi leži na leđima, maše rukama i nogama, smije se, priča guuu i sve normalno. Odjednom jako raširi ruke i noge tako se ukoči na par sekundi, kao da ih pridigne u zrak, zacrveni se u licu i počne plakat. Za par sekundi se smiri i nastavi kao da ništa nije bilo gugutat i smijati se. Je bilo nekoj tako? Izgleda baš čudno...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    02. Svibanj 2022. 13:48

melani32

Cure, beba mi leži na leđima, maše rukama i nogama, smije se, priča guuu i sve normalno. Odjednom jako raširi ruke i noge tako se ukoči na par sekundi, kao da ih pridigne u zrak, zacrveni se u licu i počne plakat. Za par sekundi se smiri i nastavi kao da ništa nije bilo gugutat i smijati se. Je bilo nekoj tako? Izgleda baš čudno…

Necu te plasit al moze bit nesto banalno ka probavni grc, a moze bit i spazam (kao epi napadaj). Iz toga ne mora nastat epilepsija, al najbolje sve provjerit. Objasni pedijatrici sta je bilo pa neka vas salje. Provjerava se EEG pretragom (cini mi se).
    Bebe to ne boli, spazam 😘
    Glavni savjet - ne guglaj. Gugl nam nije prijatelj. Samo se iznerviramo. 😊

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    02. Svibanj 2022. 14:53

Uh guglala sam već...pratiti ću još koji dan...kad vrtim film mislim da je i prvi mali imao tako nešto. Ili je to bio samo onaj morov refleks...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    03. Svibanj 2022. 16:50

Meni se cini da se ona znala na prematalici onak ukociti na sekundu sa rasirenim rukama i nogama al nije plakala nakon. Meni je izgledalo ko da vjezba, ne znam. Nije me zabrinjavalo al ne radi to vise. Jel ti sve ok proslo na kontroli, u smislu tezine i to?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.