Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    12. Travanj 2022. 20:13

Ja sam narucila one bella baby pelene pa javim dojmove. Njih svi hvale. Isto smo sad izmedju 2 i 3 velicine.
    I meni ruke vec otpadaju, a mala se uopce ne da tati nositi. Pogotovo kad je nervozna, samo vristi.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    12. Travanj 2022. 21:03

bibi

Evo da se i mi malo javimo. Zbog one sumnje na refluks uveli smo malo AR hrane pa sad muku mucimo s bocicama jer iz svih curi mlijeko za popizdit pa se mala naguta zraka, a dr.browns ima premalu rupicu i zastopa se. Jupi!
    Osim toga, na zadnjem smo pregledu dobili uputnicu za fizijatra jer sumnja na hipertonus. Dogovorili smo termin za emmet tretman, ne znam vise…
    Bas nikako na zelenu granu. Jedva cekam uvesti malo neke kruce hrane, kad je najranije sto se s tim moze poceti?

Koju velicinu dr.browns dudice/sisača imaš? Na njij ti je broj. Mi imamo jedinicu, najuža je, a u pripremi čeka i dvica i trica za gušće mlijeko ili veće obroke pa da ne jede 45min. Vidi u dm ili bipi.
    -
    Moja mrva je hipertonusna 😁, al kažu  doktori da je sva nedonoščad takva pa idemo na vježbe. Baš čekamo kontrolu da vidimo koliko često ćemo dalje vježbati na fizijatriji (mislim, doma svaki dan radimo sve šta nam pokažu).
    -
    Kruta hrana - preporuka je kao 6mj ne, iako kažu da terminska djeca mogu i s 5.5mj. Posebno ako pokazuje interes za hranu koju drugi jedu. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    12. Travanj 2022. 22:06

E vidis, mogla bi probati sa drugim sisacem, isto smo jos na jedinici. hvalaaa ne bi se nikad sama toga sjetila🤦‍♀️
    Btw danas sam u dm-u kupila neku random bocicu iz ocaja i lijepo sam ju oprala i stavila da prokuha malo u kipucoj vodi. To bi sve bilo super da se nije prokuhavala nekih 45min. Tak da su i bocica i lonac u smecu zavrsili😂 dobro da kucu nisam zapalila.
    Mene mama uvjerava da joj vec sa 4,5 mjeseci krenem davati malo batata ili tak neceg…
    Mi smo sluzbeno rodjeni u terminu al malo joj je falilo(rodila se na 37+2). I bila je veca beba u startu pa kao nije bed, al sve mi se cini da bi problemi s probavom i taj hipertonus mogli imati veze s ranijim rodjenjem.
    Upitnica, ma ti si ko enciklopedija 😂 Jel ti malena suradjuje dok vjezbate? Javi sta kazu kako napreduje.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    12. Travanj 2022. 23:04

bibi, kako je meni prvo dijete odbijalo pit mlijeko u budnom stanju već od kad je imao 3 mjeseca i jeo premale količine mi smo na dan kad je navršio 4 mjeseca počeli polako davat mrkvu, batat, tikvicu i rižine pahuljice. A vrlo brzo i bananu. Ne kažem da je to bilo baš najpametnije i najzdravije ali nešto smo morali stavit u njega a i pedijatrica je dala blagoslov s obzirom da je bio teško nahranjiva beba...
    Ovaj drugi bebač mi za sad najbolje jede iz Mam bočice, nekako lakše popije, ali mi se čini da kad pije iz dr. Browns ima manje grčeva. Inače grčevi su nam baš jaki ovih dana, možda zato jer smo prešli na ad. Odmah smo uzeli Novalac ar jer mi je imao proljev i jednom baš jako povratio. Čak mislim da je možda u pitanju alergija na protein kravljeg mlijeka jer smo dali stolicu na analizu i sve je došlo uredno a proljev je 3 dana bio baš jako. Smirilo se otkad smo na adaptiranom. Tako mi ga bude žao kad krenu grčevi, skoro mi je stalno na rukama. A spava dobro jedino na trbuhu, znam da ne smije, ali drukčije se stalno budi.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    13. Travanj 2022. 10:29

Vidjet cu s pedicom iduci mjesec. Znam dosta bebica koje su isto tako krenule ranije s klopom, iz raznih razloga. Za sad mi se cini da njoj AR ipak malo pomogne s refluksom, a stavljamo samo jednu mjericu.
    Melani, ak ti AR ne pomogne probaj sa comfort linijom, mislim da je to bas za grceve. Nama su se u kriznim situacijama one homeo kapi stvarno pokazale djelotvornima. Kak su i cure ranije pisale, najcesce nakon druge ture po 15 kapi prodju grcici.
    I ja svoju znam staviti na trbuh kad se muci. Nekad upali, a nekad dize glavu jer misli da je vrijeme za trening😂 Ako je noc, stavim ju izmedju nasih glava i legnem ja pored nje isto tako. Vjerujem da nema bas neke sanse da ne bi cula da se zagrcne ili jos gore povrati. Cujem ju i iz druge sobe kad krene negodovati, di ne bi ovako pored glave. 
    Jel vam masu bebani s glavama lijevo desno, al onak dosta brzo? Tipa najcesce to bude kad je u polusnu (a vec je gladnjikava).

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    13. Travanj 2022. 11:34

bibi pliz napiši koje su to kapi? 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    13. Travanj 2022. 12:56

Melani, sad je samo na AD? Ostala si bez mlijeka ili ga prebacila radi brige?
    Moja na trbuhu spava samo na nama, ne usudim se preko noci stavit je tako, al da joj samo to pomaze - spavala bi! Spava inace nemirno, al dosta je da je uhvatimo za ruku ili da osjeti nasu toplinu i zaspe super. 
    -
    Bibi, na vjezbama surađuje 20-30min od 45. Al sve mora bit idealno! Da jr naspavana, nahranjena, suha pelena. 🤣 jutros je zaspala u cekaonici i razbuđivala se 20ak min. Terapeutkinja se smije i pokusava s njom nesto, a ona kao puding, prolijeva se po onom stolu 🤣 kao da sam tinejđera rodila
    Ovo nam je 2.mjesec vjezbi, kontrola kod doktora za 2tjedna pa cemo vidit. Toj je doktorici vristala cili prvi pregled. Al bila je jos mali mrvičak, taman izašla s neonato i već morala kod tih bijelih kuta 😁 sad se opustila
    Imamo uskoro i uzv mozga, kratko traje al morat ce joj smociti ovaj busen kose sta je ogroman problem. Mrzi prat kosu, mrzi! Kupanjac obozava.
    Ovo okretanje glave, o da! Mislim da im je to još refleks traženja sise. Zbilja su fascinantni 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    13. Travanj 2022. 13:00

Melani zovu se HOMEOLAB Kids Relief Colic. Rozi paketic. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    13. Travanj 2022. 13:07

Upitnica da znas da me sve strah kak cemo u petak na vjezbicama. Doduse idemo na emmet a ne kod fizijatra na vjezbanje al svejedno. Prosli put kod pedice nam je zena nakon pola sata vristanja onako sucutno rekla da imamo bebu sa izrazenim stavom.🤦‍♀️ A kad smo ju trebali razbuditi za cijepljenje pet minuta nakon lezala je ko klada i ni makac. Troje nas ju je razbudjivalo. Ja sam izasla iz ordinacije ko da sam na bojistu bila😂
    Uzela sam sad sisac br 2 za dr browns al mi se na oko cini ful mala ta rupica.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    13. Travanj 2022. 13:21

Hvala bibi!
    Upitnica, svašta ste već prošle ti i bebica, bitno da je sve super sad. Evo već par dana je samo na ad. Do tad je bio samo na mom mlijeku, vrištso dok jede, jeo stalno neke male količine i odjednom je krenuo proljev. Pomislili smo da je to zato jer je u 3 tjedna promjenio 3 antibiotika (mora dobivat do daljnjeg zbog urinoinfekta koji je imao), ali stolice su bile vodene i strašno neugodan miris i tako 3 dana. Odlučila sam mu probat dat ad (najprije nan ali ga je povratio pa onda Novalac ar) da vidim ako će se smiriti probava i je vrlo brzo. A on je odmah drugi dan na ad počeo jesti na svaka 3 sata po 100 ml. I tako lijepo pojede. 
    Ne znam što da radim dalje, mlijeka imam, izdajam se i ledim ga. Čak ga ni na cicu ne stavljam iz straha da ne krene opet taj proljev. A pazila sam na prehranu i sve...Ali morat ću jer imam grižnju savjesti da mlijeka ima a ja ga ne dajem. Moram se opet malo posložit u glavi pa ću vidjeti što ću dalje. Iako mi je izdajanje dok se dvoipolgodišnjak  penje po kuhinjskim elementima jer hej jednom se živi 🤣 dosta teško održivo. 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.