Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bibi
    03. Travanj 2022. 14:18

Bok curke! Nadam se da uzivate u nedjelji.
    Lady moja mala od pocetka spava u krevetu sa onim jastukom koji se umetne ispod madraca da bude na povisenom. U kolicima je jos u kosari na ravnom ali s obzirom da se jako mucimo s (meni se cini) refluksom razmisljam kupit jos jedan jastucic i stavljat ga svugdje gdje ju polegnem. Ne znam kak vase bebe al ova moja cak ni ne bljuca nesto previse al iza hrane onak mljacka, plazi jezik, pa joj se digne kiselina i zna se cak zakasljat od svega toga. Zacrveni u licu itd. Svaki tjedan idemo na vaganje zbog toga. Prosli smo tjedan trebali pokusati sa smanjenjem hrane, sto nije bas pomoglo a i dobila je svega 100 tinjak grama u 8 dana, pa sad iskreno vise nisam pametna. Citam da je normalno ali strah me da joj se ne osteti jednjak ili tak nesto. Ne znam da li sa AR hranom pokusati, s obzirom da ne povraca i tak. Stalno nekaj. Ak neko ima iskustva pisite.
    Btw update za jednu bucmastiju nogicu tj. bedro. Kaze dr da ne osjeti razliku u tonusu vec joj se cini da je u masnoci. Bitno da je uzv kukova bio ok. Ali da cemo svakako pratiti jer bi se moralo ispraviti s vremenom. Zapisala si je blagu asimetriju u karton.
    Netko je bio pitao za kozmetiku, mi smo imali jedan grdi osip prije nekog vremena pa smo uzeli u ljekarni od aderme kupku i kremu i ok nam je. Nastavili smo koristiti.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    03. Travanj 2022. 14:25

Clarisa ovo s igranjem ko da sam ja pisala😂 samo daj jos a ja vise ne znam di bi sa sobom😂 sad su aktivni a realno nis ne mogu jos. 
    Melani ti pitas a mene je danas izgleda pocastila menga🙄 bas krvarim ali cudno mi je jer nista ne boli (inace sam table lijekova morala trpati u sebe). Rodila sam prije 2,5 mjeseca i dojim po sitno (fkt sitno).
    Ali mislim da ovo sto ti pises nije M, i ja sam imala u dva navrata kratka oskudna krvarenja nakon poroda. Isto tako sa razmakom od lohija.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    03. Travanj 2022. 15:42

Bibi meni su menge prije prvog poroda znale bit ubitačne a nakon poroda ih nisam ni osjetila i ni jednu tabletu više nisam morala popit. I puno ženskih nakon poroda više nema bolne mjesečnice tako da eto možda tako bude i tebi 😊

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    03. Travanj 2022. 17:11

Uuu to bi bilo divnooo. Btw moja mama je uvijek govorila da su njoj bolovi prestali nakon poroda, a osobito je to cesto spominjala kad je ‘lobirala’ da joj napravimo unuce😂 bila sam uvjerena da mulja😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Bambina
    05. Travanj 2022. 18:48

Clarissa, naši bebiji su isti dan rođeni tako da imaju i dosta sličnosti u ponašanju.. 😁
    Joj, naš malac preferira desnu stranu, kaže pedijatrica neka ga po danu okrećemo na lijevi bok kada spava, da ga animiramo na lijevoj strani.. Ali kada ga nosimo, bez problema okreće glavicu na lijevu stranu tako da se ne brinemo previše.. Ne znam što da ti kažem osim da ih ne treba forsirati, mali su još..
    --
    Kod nas je jučer očito bio skok u razvoju, nervoza, plač, stalno traži hranu - mi se čudimo koliko može pojesti, kamo mu to sve stane.. Danas je isto njurgav, ali manje nego jučer.. 🙈 Ludnica, haha..

Bambina
    05. Travanj 2022. 18:52

Melani, meni su lohije bile stale i onda sam opet počela krvariti.. Mislila sam da su stvari, ali nije bilo obilno, nemam pojma.. Sljedeći tjedan idem na prvi pregled nakon poroda pa ću vidjeti situaciju.. Danas nekako imam osjećaj da su mi plodni dani, zatežu jajnici i pojačani iscjedak.. 

• Upitnica_Split
    06. Travanj 2022. 09:12

Menstrualni bolovi - ubila su me leđa, donji dio, al kako sam dosta umorna nosajuć ovih veselih 6kg bebetine, nisam ni svatila da je to najava ciklusa (dobila nakon 2mj i 1tj) 
    Skok u razvoju - vec smo naucili prosli put da mu prethodi par dana samog spavanja i papanja. Doslovno kao da imamo opet novorođenče ili teenagera 😂 i nakon toga 2-3 dana živaca, vikanja i sl i eto bebe s novim "funkcijama". Prošli mjesec je otkrila glasnice i sad vecinom ne place nego vice na nas 😂 Sad me bas zanima sta ce usvojit. Inace, pratim po knjizi Čudesni tjedni i li la je točno.
    Bočice - stižu jos 3.....
    Refluks - sve se bojim  da je ovi muči kao i kod Bibi, al se potrefilo sa skokom pa nezz jel nervoza od jednov ili drugog. Važem danima ocu pedijatrici otic. Ja odlucim, ona vesela i sve ok. Dode vikend, ona uzas bljuca. Place dok jede, nekad stane kad prdne, a nekad ne. Al napreduje skroz dobro.... samo balaviiii, sisa šaku, plazi jezik uz mot kao da joj se nešto gadi, mljacka..... 
    Nosiljke - koristi netko? Koji? Ka čekam jednu posuđrnu da vidim oće joj se ti uopće sviđat jer voli bit nošeba put vani da sve vidi. Pa bar za kratko do dućana, da ne vučem kolica.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    06. Travanj 2022. 09:14

Bože kako tipkam..... isprike, princeza spava na meni 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    06. Travanj 2022. 11:26

Stigla i moja menstruacija, 2 mj i 2 tj nakon cr-a. Cak nije bilo standardnih naznaka, osim mozda bolova u ledjima, ali to pripisujem cestom nosenju i opcenito boravljenju malca na rukama.
    Nosiljku cu i ja dobiti na posudbu, samo ne znam otkad ju smije poceti koristiti, mislim da je neka tipa klokanice. S elasticnom maramom sam eksperimentirala po doma, no zakuham brzo, malac zaspi, ali nije mi bas prakticna jer svejedno moram glavicu pridrzavati...

Taya_
    06. Travanj 2022. 20:04

Menstruacija ja sam je dobila 3mj. nakon poroda.. nažalost kod mene ovo ne vrijedi mada su mi svi govorili da neće tako boljeti.. 🤷‍♀️ bile su bolne prije trudnoće ali nažalost tako je i ostalo.. bez par tablete na dan ne mogu funkcionirati.. i još se produžila za jedan dan.. 😕 
    Nosiljka mi imamo Ergobaby Adapt.. dobili smo je na poklon.. 😀 super nam je mada se još ne nosimo puno u njoj.. 
    Mi smo na pregledu sa 2mj. pitali pedijatricu baš za taj vrat jer je držala glavicu više na lijevu stranu.. vježbale smo vježbice koje smo dobile.. baby fitnes.. neke sam nasla i na netu.. isto smo je animirali da prati više desnu stranu.. na kraju shvatili da ona tako voli gledati i da nije bilo nikakvog problema.. mada te vježbe nisu na odmet da se radi.. Nellica mi je sad super razgibana u svakom dijelu tijela 🤭 baš baš aktivno I razigrano dijete.. 🙃 glavicu drži ravno bez problema.. malo je samo zabrinula mamu pa je ona svašta pročitala na netu što bi moglo biti.. 🙊 i na kraju nije bilo ništa.. 
    Cure kad smo kod toga jel su vaše bebe izlizale kosu? Moja Nella vjerojatno od ležanja zadnjih 2 tjedna izlizala kosu iza I baš izgleda smiješno.. glavica nije zalezana ali se vidi rupa gdje nema kose.. i baš izgleda smiješno 
    Mi smo danas obavile i zadnji pregled kod neonatologice.. zadnji UZ mozga zbog hematoma i krvarenja koje je dobila tokom poroda i sve nam je u redu.. sve se povuklo i nema nikakvih posljedica 🥳
    Nella nam je pogledom počela pratiti hranu, otvara usta.. izgleda da moram polako skupljati recepte.. hranilica i posuđe nam je spremno.. 😀
    Počela  je ručicama tražiti da je nosam.. samo meni za sad.. da se otopis kako je to slatko.. 🥰 malo me zeza jedino sa hranom.. da ne guta toliko zraka nebi ni bljucala ali nadam se da će I to proći.. 😀

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.