Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LadyD
    31. Ožujak 2022. 21:52

Larappp ja svoju kupam jednom  u kamilici ( skuham serpu kao caj )  a drugi put dodam par kapi maslinovog ulja.. kombinacija joj odgovara.. ponekad joj namazem j&j ili becutan uljem djelove al ne sve .. nekad nogice i rukice nekad stomacic nekad leđa al to kad nekupam sa maslinovim .. glavicu zbog tjemenice mazem tim uljima ili iz ljekarne bademovi... poslje operem samponom kosicu i isperem cistom vodom..  patronazna i dr preporucuju malo i kremom masnom za guzu gdje je suha koza u tankom sloju po potrebi

Malo sam vas smorila al popratila sam 💪
    Mene muci sto moja malena uvjek trlja kosicu glavicu kad ju uspavljujem.. nije da se cupa ili sl nego mase rukicom oko uha pa neznam jel to normalno jel ni meni google vise nije frend.. 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

Kuki
    31. Ožujak 2022. 22:03

Mi za njegu koristimo Hipp sensitiv  šampon ne koristimo nikakve kremice i ulja, malo joj pregibe na nogicama i ispod pazuha namažem sa kremom za guzu JGL.

Melani32 i nama je stolica svaka zeleno smeđa i malo tvrđa, papa AD mlijeko i 2 puta na dan moje mlijeko...

🧔 43 👱‍♀️36
    🙋‍♂️ 16 🙋‍♀️13
    👶 04. 12. 2021🩷
    👶 21.02. 2023 🩷

bibi
    31. Ožujak 2022. 22:23

Lady hvala na dojavi za vase sarmice☺️
    I moja si trlja lice kad se uspavljuje. Onako sakom po nosu i ocima i to dosta jako. Bude sva crvena. Iskreno, ne zelim i to jos goglati jer vec vidim da ce neke gadosti opet ispasti😂 vjerujem da je normalno😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    01. Travanj 2022. 09:00

E da, i moja se trlja po glavi i licu kad se uspavljuje. 
    Prvo sam mislila da je svrbi lice kad je imala onaj osip. Pa je prosao, a ona nastavila.
    Onda da je iritira zacepljen nosic, al i kad je ociscen to radi.
    Valjda se tako tješe i uspavljuju. 
    -
    Ovo s nosićem, svaku večer čistimo prije spavanja uz fiziološku i onaj apirator za na usisavač. Al opet rano ujutro zaškripi pa se vrti lijevo desno i ljuti se jer ne diše 100 posto. Na kraju ću probat onaj stari narodni lijek - kapulu (crveni luk) na pola pa kraj glave u krevetiću. Sutra ko živ ko smrdljiv. 😂 
    Ne grijemo više pa ne znam od čega je jer zrak nije tako suh.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Embarasada
    01. Travanj 2022. 18:07

Upitnica_Split

E da, i moja se trlja po glavi i licu kad se uspavljuje.
    Prvo sam mislila da je svrbi lice kad je imala onaj osip. Pa je prosao, a ona nastavila.
    Onda da je iritira zacepljen nosic, al i kad je ociscen to radi.
    Valjda se tako tješe i uspavljuju.
    -
    Ovo s nosićem, svaku večer čistimo prije spavanja uz fiziološku i onaj apirator za na usisavač. Al opet rano ujutro zaškripi pa se vrti lijevo desno i ljuti se jer ne diše 100 posto. Na kraju ću probat onaj stari narodni lijek - kapulu (crveni luk) na pola pa kraj glave u krevetiću. Sutra ko živ ko smrdljiv. 😂
    Ne grijemo više pa ne znam od čega je jer zrak nije tako suh.

Ja stavim luk, i bebi i starijoj kceri kad pocnu malo smrcat... Mislim da pomaze :) 

LadyD
    03. Travanj 2022. 08:19

Dobro jutro
    Novasrecica  tu smo onda na istom 🤣🤣🤣🤣 gledamo se i mi 🤣🤣🤣🤣
      Za zacepljen nosic koristim fiziolosku i nastavak za usisivac kad se zacepi ali sam presipala fiziolosku u malu bocicu od kapi za nos i kad cujem da pisti kaplicu u svaku nosnicu.... prakticno mi je po noci jer ju nedizem radi toga nego samo kapnem i malo pricekam .. brzo se umiri .. prakticiram ujutro kad se presvlacimo cistit nosic .... 
     Mi izgleda imamo skok... u hranjenju... od jucer je trazila  svaka 2 do 2i p sata 100ml i iscucla sve... kad povecam stane na 100 al vremenski je skratila... al je nocas 5h u komadu odspavala 💪💪

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    03. Travanj 2022. 08:31

I sve hocu da vas pitam dali neka podize onako blago bebu tipa jastucic tanki od ispod leđa ili sl da ju ispravi... u nasim kolicima u korpi ima neki dio za ispravit bebu na neki nagib u polusjedece... malo mi se cini previsoko al ju ispravim na pola te visine ( naguram mini rucnik) na nekih 20tak min 2x dnevno ... dojadi joj na leđima stalno...  inace je na ravnom ili ju stsvim na podlogu pa ju citavu ispravim s njom ( isto rucnik ili jastucic ) ..  nenalazim bas info o tome a nesjecam se. Kako sam sa sinom to prosla sto se tice navikavanja na spolusjedeci polozaj

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

melani32
    03. Travanj 2022. 11:25

Hej cure jedno pitanjce: meni je jučer bilo 5 tjedana od poroda i lohije su mi bile skroz prestale i sinoć opet jarka krv. Nije obilno ali kad se obrišem bude svaki put. Čak si mislim da je možda mjesečnica jer se ne stignem izdajat redovito pa se možda hormoni sprčkali. Je bilo nekoj od vas tako da stane skroz krvarenje pa opet krene?

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Clarissa
    03. Travanj 2022. 13:02

Hej melani, meni je tako bilo, isto sam mislila zar je menga vec, ali nije bila. Nakon carskog sam krvarila oko 3-4 tjedna, na kraju onako oskudno kao kraj menge dok nije stalo i onda bi opet koji dan bilo kad bih se brisala, kao da menga pocinje. Oko 6-7 tjedana nakon poroda sam bila kod ginica na kontroli, rekao je da cu tako jos neko vrijeme imati jer je vidio ostatke krvi unutra, to s vremenom tako izadje, a endometrij je bio ful tanak tako da se menstruacija nije blizila. Jos ju nisam dobila (na AD-u smo cisto za info, nemam mlijeka), rodila prije malo vise od 2 mjeseca. 
    Zene, pozdrav svima! Nisam se stigla javljati, procitala sam napreskokce koliko sam stigla, drago mi je da svi tako lijepo napredujete  Kod nas je dan po dan, s grcevima je bilo ijaoooo, imam osjecaj kao da se sad smanjuju, uffff nadam se da im se blizi kraj. Nisu nikakve kapi pomogle, espumisan pogorsao, tiba nista, na kraju samo biogaju dajem i to je to. Osjetim unazad par tjedana da mu kakac bas ima onaj smradac kakvog nije bilo od pocetka, sad bas zasmrdi jako pa sam pitala pedijatricu jel to znaci da mu se mikroflora razvija i rekla je da da, reko woohoo! 
    Malac sad ima 2 mjeseca i tjedan dana, zadnjih dana nervozira pred spavanje pa umjesto oko pol9 jedva oko 10 dobijemo da zacori. Preko dana zaspi u turama po 15-ak min ili ako imam srece odvali do 45 min, jednom je cak sat vremena

• Clarissa
    03. Travanj 2022. 13:10

Pisale ste o igrackama - susjeda mi posudila onaj luk s igrackama koji se pokazao kao spas, na to okacim jos razne zvecke da mu ne dosadi, stavim iznad njega na kaucu pa lamata rukicama i nogicama, to mi je spas da ne mora vecinom na ruke jer frajer hoce akciju, sve ga zanima, lezanje mu dosadno aaaaaa U setnji odspava, doma onda jos vise akcije a ja ne znam vise sto bih izvodila. E da, zalezana mu glava na jednoj strani to pokusavamo rijesiti, ali u noci se opet okrene na "svoju" stranu. Prematam ga s druge strane, animiram na drugu stranu da se i vrat vise okrece na tu stranu, joj valjda ce se ispraviti. Stavljam ga na trbuscic preko dana, ali moram reci da se nesto ulijenio, vise ne dize glavicu kako je prije dizao i kad digne, frajer dize u "svoju" stranu. Tak da mama mora vjezbati i smisljati svasta uz zvecke i slicno... Kod ortopeda sve bilo ok osim blago zalezane glavice, mene sad pak pocelo brinuti da ne bude nesto s vratom pa forsiram tu "drugu" stranu kak je pedijatrica pokazala. Imate vi slicnih iskustava? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.