uglavnom sistematski je prošao super.. beba je odlično..pregled uredan.. još se ne okreće sama na trbuh ali veli dr. da će uskoro.. Nella nije ni ovaj put reagirala na cjepivo.. 💪malo smo samo cendrali prije spavanja jer smo se valjda sjetili tete dr. s injekcijom kad smo puno plakali.. 😅 ali nismo ni naotekli na nogicama ni dobili temperaturu..😄 dr. je super zadovoljna jer je Nella baš sva razgibana.. i ručicae, noge i glava.. ipak super dođe ovaj baby gym i piano.. 😄 po preporuci pedijatrice između 5. i 6. mjeseca krećemo s krutom hranom i vodom.. znači za 3 tjedna 🙉 tako da sam ja krenula s traženjem zdjelica i čaša za piti vodu.. je li koja od vas već nešto pripremila? Pošto još ne pije vodu razmišljam joj kupiti kljunasicu s ručkama s nadom da sama pije.. pošto već sad hvata bočicu da sama drži, a naravno nemoze pa opet guta zrak, a za zdjelice sam mislila silikonske s prijanjajucim dnom jer to dijete je aktivno i mase s ručicama na sve strane.. 🤣 jedino korisno od tih grupa na fejsu je da sam našla super recepte za bebe.. eto samo to.. ostalo ne čitam jer mislim da je svaka beba drugačija.. 🙂
Mi imamo sad sistemacki 6.4 a 4.4 punimo 4 mj po priči vidim da je vaša Nella slična mojoj Elli ! i Ella pokušava držati bočicu sama dosta je aktivna, okreće se s trbuha na leđa dosta se odguruje nogicama, danas se prvi put počela smijati na glas 🥰😍 Na prvom cijepljenju mi je imala temp. Jedan dan sada ćemo vidjeti kako će biti na drugom. Pripremamo se za ķašice za sada smo kupili hranilicu ali još ne sjedi samostalno, čim krene samostalno sjediti ćemo početi... Moram uzet mikser za ķašice imam štapni, al ima koju godinu htijela bi uzet baš za nju cijelo vrijeme gledam kuhala za na paru za bebe... pa se dvoumim uzet ili ne uzet...🤔🤔 nisam pametna...
🧔 43 👱♀️36
🙋♂️ 16 🙋♀️13
👶 04. 12. 2021🩷
👶 21.02. 2023 🩷
uglavnom sistematski je prošao super.. beba je odlično..pregled uredan.. još se ne okreće sama na trbuh ali veli dr. da će uskoro.. Nella nije ni ovaj put reagirala na cjepivo.. 💪malo smo samo cendrali prije spavanja jer smo se valjda sjetili tete dr. s injekcijom kad smo puno plakali.. 😅 ali nismo ni naotekli na nogicama ni dobili temperaturu..😄 dr. je super zadovoljna jer je Nella baš sva razgibana.. i ručicae, noge i glava.. ipak super dođe ovaj baby gym i piano.. 😄 po preporuci pedijatrice između 5. i 6. mjeseca krećemo s krutom hranom i vodom.. znači za 3 tjedna 🙉 tako da sam ja krenula s traženjem zdjelica i čaša za piti vodu.. je li koja od vas već nešto pripremila? Pošto još ne pije vodu razmišljam joj kupiti kljunasicu s ručkama s nadom da sama pije.. pošto već sad hvata bočicu da sama drži, a naravno nemoze pa opet guta zrak, a za zdjelice sam mislila silikonske s prijanjajucim dnom jer to dijete je aktivno i mase s ručicama na sve strane.. 🤣 jedino korisno od tih grupa na fejsu je da sam našla super recepte za bebe.. eto samo to.. ostalo ne čitam jer mislim da je svaka beba drugačija.. 🙂
Mi imamo sad sistemacki 6.4 a 4.4 punimo 4 mj po priči vidim da je vaša Nella slična mojoj Elli !i Ella pokušava držati bočicu sama dosta je aktivna, okreće se s trbuha na leđa dosta se odguruje nogicama, danas se prvi put počela smijati na glas 🥰😍 Na prvom cijepljenju mi je imala temp. Jedan dan sada ćemo vidjeti kako će biti na drugom. Pripremamo se za ķašice za sada smo kupili hranilicu ali još ne sjedi samostalno, čim krene samostalno sjediti ćemo početi… Moram uzet mikser za ķašice imam štapni, al ima koju godinu htijela bi uzet baš za nju cijelo vrijeme gledam kuhala za na paru za bebe… pa se dvoumim uzet ili ne uzet…🤔🤔 nisam pametna…
Ne samo to.. i skoro pa istog imena 🥰 ja ću uzeti neki blender, jer ga nemam, a kasnije će poslužit meni za smoothie 🤭 kuhalo imam multifunkcionalno Delimano 9u1 pa ću tu pripremati na pari.. 😀 a hranilicu sam gledala neku Kinderkraft.. vjerojatno ćemo to uzeti.. mada ima vremena, dok se ne posjedne sama bit će meni u krilu.. mada bi i to moglo uskoro jer se baš diže trupom i glavom gore.. 🙉 a sve se bojim kako će to biti.. pošto je mali "živac" sigurno će sama htjeti jesti.. 😅 zato ću uzeti silikonski pribor.. da se ne ozlijedi.. 🤣 sretno na sistematskom.. držimo 🤞 da prođe ovaj put bez temperature..
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Ja se oko bljucanja bez drugih tegoba ne bi uzrujavala previse. Moja isto bljuca kak ste i vi napisale. Nekad prodje i po 2,3 sata nakon klope i bude to u raznim oblicima. Mene je zabrinulo jer vidim da joj se vraca kiselina (bar meni to tak izgleda) jer ju muci kad se to dogodi. Izvija se, trlja po licu i mljacka. Pedica nam je rekla da joj je to od previse hrane. Nisam bas uvjerena jer i od moje cice (koje nema puno) bude isto. Pretpostavljam da je to ipak refluks. Pojede nekad 90, a nekad potamani 150ml. Trudim se da izmedju svakog hranjenja prodje onih tri sata.
Ovih dana nam je bas nekako tesko. Uopce ne spava po danu i onda do navecer bude bas jako nervozna vec i place i place… a onda meni dodje da si napravim ‘bocicu’ crnog vina sa zdrobljenim normabelima😅
Ali samo da je zdrava, sve ostalo je manje bitno.
Hvala za savjete za igracke. I puno hvala Upitnica kaj si bacila oko na svoje slaufice. Pitat cu dr u petak kaj misli o tome. Nadam se da je sve ok.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Hej, cure, evo da se i mi malo javimo, nikako da sjednem i natipkam..
--
Grčeve više nemamo, eventualno nervozu dok se ne pokaka i isprdi i nadam se da se neće ponovno pojaviti, znači kod nas su prestali puno ranije od ona famozna 3 mjeseca kada većini nestaju.. 🤞
--
I dalje kao preventivu koristimo Sab Simplex i Bio Gaia-u u kombinaciji sa Avent anticolic bočicom i Novalac AC hranom.. Imamo i Dr. Brown's široko grlo, ali je komplicirana za prati pa ju koristim minimalno.. Avent je odlična i definitivno preporučam! 👌
--
Bebi super napreduje, jučer smo obavili i prvo cijepljenje, bili smo jako hrabri, za sada bez temperature i otekline.. ☺️
--
S obzirom da količina mog mlijeka više nije dovoljna, sada nam cika služi za smirenje i kada ne stignem napraviti bočicu.. 😁 Mi papamo puno, trenutno je na cca 90ml + 3 mjerice svaka dva i pol, tri sata.. On neće biti gladan, tako da ga hranim na zahtjev i točan je kao urica.. Ako želi još, dam mu još i to je to..
--
Štucanje je kod nas dosta često, ali smo našli rješenje - damo mu dva, tri guta prokuhane vode i stane..
--
Što se tiče animiranja, on voli kada ga polegnem ispred sebe na jastuke, kada mu pričam, otvaram šakice i masiram stopala, idem sa jedne na drugu stranu da me prati pogledom.. 🥰
Dosta je rano krenuo dizati glavicu tako da vježbamo na trbuhu, a na trbuhu najviše voli i zaspati (tada ga stalno nadzirem)..
--
Robicu ne peglam, fino osušim u sušilici i pospremim, ne volim gubiti vrijeme na nepotrebne stvari, još mi samo to fali.. 😁
--
Trenutno muku mučimo sa noćnim odnosno ranojutarnjim (ne)spavanjem.. Dobro spava uz hranjenje između do neka 02:00h.. E onda, sljedeće buđenje, kada ga nahranimo, treba mu dosta vremena da se uspava, a ako se još i pokaka, nikad kraja.. 🙈 Najkritičnije nam je negdje od 03:00h do 05:00h, valjda se naspava do tada, a mi uspavani totalno, kao zombiji, haha..
--
Eh te naše bebe slatke.. 💙💗
Mene zanima koje proizvode koristite za njegu bebine kože. Patronazna mi je rekla da koristim becutan proizvode, ali od njih mu je koža suha i zna se pojavit osip.
Pa vas molim za vaše mišljenje
Nakon 2i pol mj sam napokon prebacila karticu u novi mob.... sad muku mucim di sam spremila podatke za wapp grupu :) pa ako moze onaj mail ponovno da se javim
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Mene zanima koje proizvode koristite za njegu bebine kože. Patronazna mi je rekla da koristim becutan proizvode, ali od njih mu je koža suha i zna se pojavit osip.
Pa vas molim za vaše mišljenje
Mi koristimo mustelu jer nam se pokazala super za svu djecu.
Hvalaa
Cure, jel se desi da nekoj od vas beba ima zelenu stolicu? Ja nisam jela ništa zeleno. Nama cca svaka deseta stolica bude zelena inače su žute, normalne...koliko čitam to može biti znak da beba ne dobiva dovoljno onog masnog mlijeka. Ionako svaki dan preispitujem "kvalitetu" svog mlijeka kad ga uhvati stenjanje i mučenje s probavom...
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Kuki dobrodosla 🙂 da predivna je podloga ,😍 sto se tice tog bljuckanja meni je to normalno.. moja bljucka vise ako je aktivnija i ako ju nosimo vise.. kad vise miruje skroz malo a kad spava nimalo ili rijetko.. a eto od kolegice sin bljucka u mlazovi tako ruzno to izgleda i puno da mene strecne uvjek al on jede vecu militrazu od moje a par dana su razlike.. njoj je dr rekao da je to normalno jer tako izbaci visak ili olaksa... uglavnom ako nema promjene na kozi ili u ponasanju da je to ok.. također podjeli recepte i ako se odlucis za kuhalo jer i ja gledam bil ili nebi 🤣 sretno na sistematskom i nek prođe cjepljenje bez problema 💪❤
Upitnica da nazalost i kod nas je isto... baratam sa tri do sada a danas su stigle jos tri bocice 🤣🤣🤣🤣 i stalno perem 😅😅 slazem se za grupu Adaptirano... super savjeti i svasta korisno za nauciti al zna me izbacit to kad tako skacu odmah 😅
Melani ja peglam i mislim da cu dok nenapuni godinu... tako sam i sa sinom... al da te utjesim imam korpu uvjek punu i pegla je na produznom sa prekidacem... kad god uhvatim par minuta ispeglam par komada al taman dok rijesim eto opet kupim suho i punim korpu 🤣🤣🤣🤣 za stolicu se nebrini ako je ponekad.. bitno je da nije ucestala al svakako provjeri nije na odmet 😉
Sterilizacija ja operem bocicu odmah poslje toplom vodom i uvjek imam ( za dan i za noc novu) prokuhanu vodu u serpici i samo to umocim i okrenem da se susi... steriliziram sada 1-2 puta tjedno sa i hvala bogu nemamo problema.. cekam da napuni 3mj onda ce biti dovoljno 1 tjedno provuci kroz sterilizator.. ipak pocinju trpati rukice i stvarcice usta i nema bas spasa 🤣😅🤣😅
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Bibi i moja ima deblju jednu butinu od druge... mislim da je do pregiba na tim sarmicama , nebrini sve im nije isto ako se zagledas ,🙂🙃🙂🙃 to su faze kad neodspava svoje 😉 mi ih imamo isto vec par puta... mislim da moja treba skuzit da treba odspavat al se neda 🤣🤣🤣
Josipa citam i mastam kad ce moja bit na toj militrazi... mi smo izgleda u paru sa Upitnicom.. 100 -tka 😉 kao da sam ja pisala 🤣 neokrenem se dobro vec vrijeme za bocicu 🤪
Taya super za napredak Nellin 😍😍😍 ja koristim Avent bocice pa sam bas danas dobila paket... uzela sam kao bocicu sa silikonskim kljunom ima ruckice i djeluje mi ok mada pise za 6mj.. posto svojoj dajem vec malo caja i vodu na bocicu taman sam od danas odlucila prebacit se na sisac br.2 ( +1mj ) za iskljucivo vodu ili caj jer kapa kad nagnem pa da se polako uci gutat dok stignemo do zlicice i kljunasice.. ako nadjes neke zdjelice kako si opisala javi 😉 i posto si u prednosti i recepte 😁
Novasrecica hvala za preporuku za ribez posudicu 😉
Bambina super za super napredak tvog bebija 💪❤️
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Sortiraj odgovore
Najstariji