Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    30. Ožujak 2022. 10:35

Koristimo široki. Nisam puno istrazivala u cemu je razlika. 
    Robicu od proslog tjedna ne peglam. Tj, ne pegla mi sestra, ja ni jedan komad nisam ispeglala😂 operem na 60 i stavim opciju dodatnog ispiranja. Sušim na balkonu.
    Lagano popustam sa staklenim zvonom. Pocela je lizat sve oko sebe i necu panicarit. Na fizijatriji uredno polize i svoje ručice, i fizioterapeutkinji, i onaj stol na kojem vježba. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    30. Ožujak 2022. 11:21

Joj bocice🤦‍♀️ Ono kad usred noci nahranis, podrignes, nosas, uspavas pa onda jos i u kuhinju prat sudje😂
    A robicu vec zadnje tri ture kazem da necu oa svejedno opeglam, ludjakinja. Mislim da je to vise do nekih mojih opsesivnih radnji nego do sterilizacije🤦‍♀️ Moram prestat jer nema smisla. Mala se valja po podlozi na podu, imamo macka. Tesko da su uvjeti sterilni😂
    A kad smo kod lude glave, imam pitanje jer mi internet trenutno nije bas najbolji prijatelj. Skuzila sam da je maloj na lijevom bedru jedan slauf deblji. Bas se vidi razlika. Sve ostalo je isto, duzina mi se cini skroz ok. Samo je ta jedna noga bucmastija gore malo. Kad sam zaguglala bolje da nisam. Uzv kukova je bio uredan. Jel primijetio ko nesto slicno?

Curka 🤍 - 17.01.2022.

Kuki
    30. Ožujak 2022. 14:22

Hej,

Mi nemamo sterilizator, pa sam prokuhavala bočice ali sad sam odustala od toga već dobrih mj dana to više ne radim, dobro je operem i osušim. Imam od aventa bočice jer nam je izdajalica  bila od njih, kupili smo dr. Browns bočicu ali sve nam curi uopće je neznan koristiti.  A što se tiče robice peglam je jer mi se ljepše  složi u njen ormarić više stane nemamo baš puno mjesta. 

Imam jedno pitanje  vezano za hranjenje bebača, malo sam pogubljena u svemu 
    tražim stalno po netu ali niš konkretno nisam našala ili jesam pa se sva prestrašim.

Svakih koliko otprilike vremenski vaši bebači jedu?
    kod nas je ovakva situacija- malena sada 04.04 puni 4mj., dajem joj na zahtjev jesti,  nekad jede u razmaku od 
    3, sata nekad nakon 2 sata nekad nakon 4 sata opet nekad mi pojede 180 AD a nekad 140 sve ovisi ali nema pravila nakon 4 sata joj napravim 180 ona pojede 140 ili obrnuto.. problem mi je sta jako bljucka i nakon sat vremena od papanja se zna izbljuckat...  I dosta toga izbaci, dali tako i vaši? 
    Ne znam dali je od adaptiranog mlijeka  jer dva puta na dan se uspijem izdojit oko 120 ml pa joj to dam i to izbaci.
    Adaptirano mlijeko koristimo Novalac AC
    Dosta živahna  po danu, A po noći top zaspe u 21 i pol najkasnije  i probudi se oko 3:00 nekad 2:00 evo danas se u 5:00
    probudila i tražila bocu popije ad 180 ml nema ni bljuckanja ni niš.... Lijepo napreduje

SORRY NA DUŽOJ PORUCI

🧔 43 👱‍♀️36
    🙋‍♂️ 16 🙋‍♀️13
    👶 04. 12. 2021🩷
    👶 21.02. 2023 🩷

• josipa27
    30. Ožujak 2022. 15:01

Ja ne peglam od njegovih dva mjeseca. Sretna mama sretna beba😀
    Sto se tice hranjenja, mi imamo neki ritam, jede otprilike na 4 sata 180-200, ovisi.., ima pet obroka dnevno. 
    Star je tri mjeseca i jako lijepo napreduje. Ako mu nudim ranije jer recimo cendra uvijek se prevarim i ne pojede bas pa skuzim da ipak nije glad…

• Upitnica_Split
    30. Ožujak 2022. 15:36

bibi

Joj bocice🤦‍♀️ Ono kad usred noci nahranis, podrignes, nosas, uspavas pa onda jos i u kuhinju prat sudje😂
    A robicu vec zadnje tri ture kazem da necu oa svejedno opeglam, ludjakinja. Mislim da je to vise do nekih mojih opsesivnih radnji nego do sterilizacije🤦‍♀️ Moram prestat jer nema smisla. Mala se valja po podlozi na podu, imamo macka. Tesko da su uvjeti sterilni😂
    A kad smo kod lude glave, imam pitanje jer mi internet trenutno nije bas najbolji prijatelj. Skuzila sam da je maloj na lijevom bedru jedan slauf deblji. Bas se vidi razlika. Sve ostalo je isto, duzina mi se cini skroz ok. Samo je ta jedna noga bucmastija gore malo. Kad sam zaguglala bolje da nisam. Uzv kukova je bio uredan. Jel primijetio ko nesto slicno?

Prvo sam se nasmijala naglas na ovaj šlauf. Pa pogledala kad sam je presvlačila. Ista stvar. I onda sam se opet nasmijala 😂 
    Prvo - nismo svi isti lijevo i desno. Da sebe kreneš mjerit vidila bi.
    Drugo - mislim da ti je ti stvar samo "loma" tog buckastog dijela. 
    Ne brini 😊

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    30. Ožujak 2022. 15:40

josipa27

Ja ne peglam od njegovih dva mjeseca. Sretna mama sretna beba😀
    Sto se tice hranjenja, mi imamo neki ritam, jede otprilike na 4 sata 180-200, ovisi.., ima pet obroka dnevno.
    Star je tri mjeseca i jako lijepo napreduje. Ako mu nudim ranije jer recimo cendra uvijek se prevarim i ne pojede bas pa skuzim da ipak nije glad…

Moja jede 10-11 puta dnevno manje kolicine. Navikla tako jer sam joj davala kad god je pitala, hranim je na zahtjev, ali manjim kolicinama. Maksimalno jede 100ml odjednom, a nekad napravim i 70 ili 40 ako nije proslo dugo od zadnjeg obroka ili se cini da joj toliko fali. ZATO mi stalno peremo bocice. Da jede 6x, kupila bi jos 3 i prala jednom dnevno 😂
    Jede manje kolicine jer najcesce ne trazi vise nakon 100. Dvaput joj dali 130ml. Pojela jednom sve i povratila, a drugi put stala opet na cca 100.
    Napreduje i predobro pa nista ne mijenjam. Mislim da je taman udvostrucila porođajnu tezinu. A nema ni 3mj 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    30. Ožujak 2022. 15:57

Moja jede manje kolicine pa jede s razmakom od min 2h, a maks 3ipo (samo par puta je spavala 4 i 5h u komadu). Sad je samo na AD, imam smrznuto izdojenog jos 1L pa je u tome kupam, ne zelim joj dati da jede jer se tek navikla probava na Aptamil Pre.
    Nekad bljucka odmah nakon jela (valjda visak), nekad nakon 1h. Mislim da se radi o tome da nije dovoljno podrignula pa se sa zrakom vrati i to. Nekad vrati mlijeko, nekad vodu s komadicima mlijeka a nekad samu vodu. Piski i kaki redovno i dobro napreduje. Ne cini se kao da joj ista smeta pa se ne zabrinjavam. Dosta štuca.
    Imaš na fejsu grupu Adaptirano mlijeko - uvođenje i prehrana pa uvijek mozes pitati za savjet, azurni su i (djeluju) strucni. Mada meni malo militantni. Tipa - majka napise da beba jede 1L dnevno, a ovi skoce da je to previse i da zato dobiva previse na kilazi. Druga napise da jede 700ml i kilazu, a oni skoče da kako toliko dobiva ako malo jede 😂
    Kao da su djeca matematicke jednadzbe. 😂
    Aha, kolicina koju beba vrati bljucanjem se nama cini  veca nego je. Bas sam jucer naletila na video na instagramu gdje zena prolije na stol neke kolicine u mililitrima i shvatila sam sa moja mala i u najgorem vracanju nije vratila 20ml. Samo se tako cini.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Kuki
    30. Ožujak 2022. 17:35

Upitnica_Split

Moja jede manje kolicine pa jede s razmakom od min 2h, a maks 3ipo (samo par puta je spavala 4 i 5h u komadu). Sad je samo na AD, imam smrznuto izdojenog jos 1L pa je u tome kupam, ne zelim joj dati da jede jer se tek navikla probava na Aptamil Pre.
    Nekad bljucka odmah nakon jela (valjda visak), nekad nakon 1h. Mislim da se radi o tome da nije dovoljno podrignula pa se sa zrakom vrati i to. Nekad vrati mlijeko, nekad vodu s komadicima mlijeka a nekad samu vodu. Piski i kaki redovno i dobro napreduje. Ne cini se kao da joj ista smeta pa se ne zabrinjavam. Dosta štuca.
    Imaš na fejsu grupu Adaptirano mlijeko - uvođenje i prehrana pa uvijek mozes pitati za savjet, azurni su i (djeluju) strucni. Mada meni malo militantni. Tipa - majka napise da beba jede 1L dnevno, a ovi skoce da je to previse i da zato dobiva previse na kilazi. Druga napise da jede 700ml i kilazu, a oni skoče da kako toliko dobiva ako malo jede 😂
    Kao da su djeca matematicke jednadzbe. 😂
    Aha, kolicina koju beba vrati bljucanjem se nama cini veca nego je. Bas sam jucer naletila na video na instagramu gdje zena prolije na stol neke kolicine u mililitrima i shvatila sam sa moja mala i u najgorem vracanju nije vratila 20ml. Samo se tako cini.

Znaš da si me utješila..  Bit će da je to normalno nego sam ja zabrijala  sigurno... napreduje super piški i kaki super nemam brige, mislila sam da joj možda AD ne odgovara, a ove grupe na fejsu ne volim, uvijek neko osuđivanje i ne znam šta, sve baba na babi koda samo čekaju da napadnu... kokošinjac... 
    Joj ova moja od kada smo došli iz rodilišta. samo jedno noćno buđenje imamo... I patronažna i pedijatrica su rekle da je ne budim jer napreduje.... Grčiće HVALA BOGU nismo osjetili, sad čekamo zubiće da vidimo kako će to proći.. 
    Upoznata sam sa nespavanjem sa sinom nisam spavala 3 god kako i duže....

🧔 43 👱‍♀️36
    🙋‍♂️ 16 🙋‍♀️13
    👶 04. 12. 2021🩷
    👶 21.02. 2023 🩷

Taya_
    30. Ožujak 2022. 21:26

Cure pratim vas i pišem kad stignem.. Mi smo u ponedjeljak obavili sistematski sa 4 mj.. imamo 6490g i 62.5 cm 🤗 Nella super napreduje.. Bila sam kod pedijatrice sa 101 pitanjem 🙊 baš o čemu pričate.. Meni Nella isto bljucka.. bljucka od početka.. a meni se diže kosa od toga.. i tako ja nakon vaganja i mjerenja, druge face cijepljena i nakon što joj kažem što Nella jede počinjem.. ali ona meni bljucka.. dal moram primijeniti hranu, da li je možda alergija, da li dosta jede itd.. i kaže meni pedijatrica da beba super napreduje i pošto je super napredak da to nije ništa strašno.. 🙈 ona bljuca nekad nakon jela, nekad nakon sat, dva, tri.. ali ona to izbaci ili se podrigne I dalje se smiješi tako da više ni ja neću paničarit zbog toga.. 🤭 super je s kilažom, ne muči se s bljucanjem, izbaci to i dalje po svom, normalno jede, stolica nam je redovita, grčeva  nemamo, tako da valjda će s vremenom proći.. 🤷‍♀️ je da štucamo, bljucamo i podrigujemo jer isto baš pohlepno jedemo.. koristimo dr. Brown's bočice usko grlo ali isto razmišljam o promjeni na široko grlo.. i još uvijek smo na sisacu 1.. imamo 3 bočice..u 24h pojedemo 800-850ml.. nudim joj 150ml+prah 5 puta na dan.. mada bi po preporuci iz ad-a trebala nuditi više ali mislim da ona to trenutno ne može popiti.. jer ni ne traži više.. mi jedemo više manje u isto vrijeme.. možda je kakvih 1h samo razlika.. jede u 6h, 10, 14, 18 i 23h.. spava od 19h do 9h..između 2x jede..

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Taya_
    30. Ožujak 2022. 21:27

uglavnom sistematski je prošao super.. beba je odlično..pregled uredan.. još se ne okreće sama na trbuh ali veli dr. da će uskoro.. Nella nije ni ovaj put reagirala na cjepivo.. 💪malo smo samo cendrali prije spavanja jer smo se valjda sjetili tete dr. s injekcijom kad smo puno plakali.. 😅 ali nismo ni naotekli na nogicama ni dobili temperaturu..😄 dr. je super zadovoljna jer je Nella baš sva razgibana.. i ručicae, noge i glava.. ipak super dođe ovaj baby gym i piano.. 😄 po preporuci pedijatrice između 5. i 6. mjeseca krećemo s krutom hranom i vodom.. znači za 3 tjedna 🙉 tako da sam ja krenula s traženjem zdjelica i čaša za piti vodu.. je li koja od vas već nešto pripremila? Pošto još ne pije vodu razmišljam joj kupiti kljunasicu s ručkama s nadom da sama pije.. pošto već sad hvata bočicu da sama drži,  a naravno nemoze pa opet guta zrak, a za zdjelice sam mislila silikonske s prijanjajucim dnom jer to dijete je aktivno i mase s ručicama  na sve strane.. 🤣 jedino korisno od tih grupa na fejsu je da sam našla super recepte za bebe.. eto samo to.. ostalo ne čitam jer mislim da je svaka beba drugačija.. 🙂 

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.