Učim ga mahat papa i pljeskat ali ništa od toga još. Voli se igrat tako da stavim krpicu sebi preko glave, pitam di je mama i onda mi ju on makne i to mu je jako smiješno. Isto tako makne i kad njega pokrijem krpicom.
Tv ne gleda ali pustim mu crtić na mobitelu kad jako zeza za jesti. Ovo ne volim raditi ali ponekad moram: kad pojede pustim ga malo duže u hranilici pa brzinski pospremim po kuhinji. Jer se ne usudim još puštati ih bez nadzora skupa na podu. Najviše zbog sitnih igrački od većeg. Oko toga baš imam strah da će nać nešto sitno dok puzi i utrpat si u usta. Dosta se zna sam zaigrati, vrti neku igračku po prstićima i voli pritiskat tipke na plastičnom klaviru. Pomaknuo si je vrijeme spavanja, evo još je budan. Ide tek oko 22 to mi se ne sviđa morat ćemo to pomaknut bar na 21 🙂
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Hmmmmm...... nije da nisam razmisljala o tome, ali sam odlucila da ima dovoljno stimulansa i bez da se ja posebnl trudim. 😁
Govori mamama al to je vise poziv upomoc. Istina, trazi MENE ali mislim da ne zna da sam ja mama. Ostalo - dooosta brblja, zadnjih dana je sve "da". Nekad se super potrefi kad pitam oce piti vode i kaze "da" 😂 igra se i sama nesto prica i vice i zabavlja se. Nema kontakt s drugom djecom osim bas rijetko, okruzena je odraslima. Stalno joj pricam nesto, opisujem sta radim, sve kao da smo na istom nivou. Slikovnice kao Melanin mali, jede tanke, debele lista i gleda. 😂
TV je skoro stalno upaljen, najcesce ne gledam nesto ali sam se osjecala lose u tisini. Upalimo i muziku pa nekako cupka u ritmu 🥰 ne mora cak ni biti neka dobra muzika, mogu i ja lupati o limenu kutiju sa kokicama. 😁 ok, svaki dan moramo odgledat Juhuhu Papučice i Kad je tata tu, na duge kućne dane krenu i Teletabisi pa baci oko (oni su se pojavili kad mi je najmlađa sestra bila bebačica pa su mi dragi).
Šeta uz namještaj, testira se dosta, pusti jednu ruku pa drugu pa se pusti između 2 oslonca na sekundu. Preslatka je. Traži da šetamo dok joj ja držim ručice. Moram držati obje OSIM ako je u jednoj igračka, onda šeta uz 1 potporanj 😁
3 MPO postupka
💜 01/22.
Rijetko se zaigra sama, čak i tad preferira da sam ja tu pa ne radim baš doma nešto. Skoro ništa. Spremim njoj jesti i to je to. Al briga me, nije da sam strašno drugačija nego prije. Svaka 2 tjedna sam imala generalke jer je moj pojam urednosti malo drugačiji 😂
Imam osjećaj da je dosta naučila i da me dobro shvaća kad govorim, al možda je to samo osjećaj jer smo best friends većinu dana. Valjda se tako i vlasnici pasa osjećaju. 😂
-
Nisam pobornik one "pa mi smo to tako i opet smo dobro ispali" ali čini mi se da to sve dođe na svoje. Dijete odgaja kompletna okolina, ne samo roditelji pa mislim da nema kasnije prevelike razlike u sposobnostima inače bi nas odmah za školu dijelilo u grupe 😂
Samo to da znaju da ih volimo i da smo tu za njih (ma na kakav način to pokazali, kroz igru, maženje, vrijeme provedeno skupa) čini čuda za te male osobice i gradi samopouzdanje. Mene je odgojila (tada!) nezrela 21-godišnjakinja bez srednje škole koja nikad nije imala vremena za igru jer se brinula o nas 4 i krala malo momenata za sebe kad je stigla pa smo sve 4 zavrsile fakultete bez muke (ok, cekamo zadnju) i neki su prosli prag na testiranju IQ za ulazak u Mensu 😂😂 al nasa mama je nama bila najbolja 🥰
3 MPO postupka
💜 01/22.
Pljeskanje rucicama - nula bodova.
Mahanje - maše desnom ali kad ona želi. Ako čuje negdi "pa pa" počne mahati ili ljudima random po trgovinama 😂 na zahtjev nema šanse. Nekidan leži na podlozi dok joj mijenjam pelenu (da, nekad miruje, vecinom se baca i vristi jer je to bolna radnja pffff) i maše desnom i gleda je pa pogleda lijevu pa proba i s njom. Nije išlo pa je desnom pomicala lijeve prstiće kao da uči i tu ruku kako se maše 🤩🤩
3 MPO postupka
💜 01/22.
Procitala sam negdje da se razvoj zdravog normalnog djeteta u biti odvija neovisno o nadobudnim roditeljima😊
Ovako kako pisete je nekako i moja bebacica, puno vice, prica i lupa s igrackama. Isto stalno nesto govori ‘da’, ali onako vazno samo ‘da’ bez spajanja u ddaddadda. Ko mala direktorica.
Pljesce rukama, pogotovo kad joj ponavljam bravooo i pljescem. Imala je fazu kad je mahala na pa pa, sad je stala s tim. I fora mi je kad joj govorim daj pet, a ona me pljesne po rukama. Ali cini mi se da je puno toga nekako instiktivno, ne bas da razumije moj zahtjev pa da odgovara. I jako se voli zezati, samo da je divljat. Najbolje je kad svira ‘Kad je tata tu..’ a ja ju dignem i cagam i pjevam s njom. Nogicama mase ko da ona plese, predobro.
Joj ja stalno pospremam, toliko mi je mama isla na zivce dok sam bila mladja, a sad se u nju pretvaram. Cini mi se da se bas tesko koncentriram na sadasnji trenutak, stalno sam glavom u mislima sto jos treba napraviti. Bzvz je to.
Super ste cure, bas je fora citati vase svakodnevice, totalno sam si u glavi slozila kak izgledate i cijelu pricu. Kao kad knjigu citas😂
To je def prednost sto nas je tako malo ostalo..
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Pljeskanje rucicama - nula bodova.
Mahanje - maše desnom ali kad ona želi. Ako čuje negdi "pa pa" počne mahati ili ljudima random po trgovinama 😂 na zahtjev nema šanse. Nekidan leži na podlozi dok joj mijenjam pelenu (da, nekad miruje, vecinom se baca i vristi jer je to bolna radnja pffff) i maše desnom i gleda je pa pogleda lijevu pa proba i s njom. Nije išlo pa je desnom pomicala lijeve prstiće kao da uči i tu ruku kako se maše 🤩🤩
Hahahhahhahahhahahhahhahah
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Oko pospremanja se vise nerviram nego sta radim 😂😂
Rekla sam muzu za vikend da je ovaj tjedan mora izvest 2 dana u setnju popodne da ja sve usisam, obrisem, operem kupatilo. Danas je cetvrtak? Izasla sam 2x s njima da ne gledam nered 😂😂
Moje sestre polude kad dođu i vide. Najcesce srede same. Jel mi neugodno? Neeeee. (Naglasila bih da nije šporko, samo suđe u sudoperu, ostalo su razbacane stvari po stanu) 😁
-
Danas 3.cjepivo najvj, zvala sam sestru da ide s nama jer ce plakat pa cu je najvj nosit do doma, a neko mora gurat kolica 😁
I druga sestra dolazi na pizzu i utakmicu. Volim okupljat ljude 😁
-
Melani, jao, mi nikad nismo zaboravili kolica za van , ali par puta su ostala u autu a muž bi otišao na posao. I baš tad bi bio dan iz snova. Na kraju bi šetale po kvartu.
Kakav je u klokanici? Nosiš ga prema naprijed? Jel teško? Ja imala ergobaby na posudbi kad je imala 3-4mj i nijr bila fan a sad bi rado probala al sam je vratila. Šiiiit.
-
Jučer ulazim u lift s kolicima a unutra mama, sin od 2-3 god i baka. Svi ozbiljni. Pitam jel lakše dok je bio u kolicima ili sad kad hoda. Žena ljuta kaže "nikad nije lakše! Al dok su u kolicima nr moraš pregovarat oćete ić lijevo ili desno". I svi umremo od smijeha jer je bilo očito da ju je naljutio sekund prije 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
bibi saljem veliki hug. Imam i ja "bisera" doma. U svakoj prici pronadem dio nas oko nekih stvari pogotovo oko hormona . Bilo je vrijeme da sam mislila da cu se pokupit i otic.Da je gotovo, da cemo se razic. Smak svjeta. Nije ni osjetio da imamo bebu doma. Sve sam sama odradila i dezurala. Je pomogao, napravio...al njegova guzica na prvom mjestu,pogotovo kad je rijec o muzici. Sta sve uspijem odradit,sama se sebi cudim...kako...
Prosli tjedan smo se zaratili/posvadali zbog gluposti,jer nedam da radi kako si je smislio. Posro me je totalno, al nikad nece priznat da je pretjero, onda se raznim ,sitnicama izvlaci. Znaci bure baruta.
Imamo svojih losjih dana ,imamo boljih. Ne mogu rec ,oko male ako nesto treba...napravi bez pogovora. Za ostat sa njom da ja nesto obavim ,nema problema.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Bibi, prvo bezrezervni support i veliki hug saljem! Kazu svaka hiza ima svog kriza, ja nekad kad sam najvise down zbog ovog ili onog dodam a moja i kapelicu
Sto se ciscenja tice, ajmo rec da usisam svaka cca 3 tjedna, perem sudje redovito i ves, a drugo sam pustila, tak je kak je, vise se ne sekiram Muz skuha nama, ja kuham malom i sve oko njega popratno 24/7.
A aktivnosti, e vise nemam ideja u ovom svom zrvnju pa sam let-it-goala dan po dan. Malisa je naucio penjati na kauc (daljinski su motivacija uber alles), pokusavam ga nauciti onaj spust unatraske ali ne ide jos, taj bi neustrasivo aterirao na celenku sam tak. Od tih nekih igracaka koje mu drzim u kutiji na podu da si sam vadi koju hoce (zvecke, suskavci, jopci) stalno mijenja favorite, a ispada da mu najnapetija prazna kutija od neke ambalaze, bocica u koju sam stavila malo vode i stara kutija od kreme! S tim je redovita tarapana
Hoce se loptati frajer, to je sam pokrenuo, digne se uz stolic pa nabija lopticom ili nekom igrackom i onda mi gura ili baca na drugu stranu stolica i tak vam mi rondamo. Drzi se za kauc i stolic pa koraca simo tamo, spusta se lagano na rit ili koljena kad hoce u pozu za puzanje otprasiti u drugi dio sobe. Mahati ne zna niti slati puse, ali dodje do mene dok sjedim na podu pa me cmace, bar mislim da su to njegove puse, onak otvorena usta zabija meni u lice i grli me
Voli se lupkati po nozi kao da daje ritam i onda ga oponasam pa mi tak imamo ritam sekciju na podu, kesi se ko lud na brasno
Kad se ukaka, pocne mama mama mama! A i cim izadjem iz sobe. Kad pada mrak, krene s a tata, a tata? Navikao je da tata dodje po mraku, samo sto je sad mrak puno ranije.
Stalno govori dadada da da, brrrrm buf i takve nekakve zvukove. Nama zid dijeli kuhinju od boravka pa sam na igkama kad nesto u kuhinji radim, tipa po zvukovima znam u kojem je dijelu boravka i sto trenutno izvodi, ali kad je tajac znam da krece nevolja jer ga kablovi i tegle na komodi prizivaju ko sirene mornare... Nekad ga u hranilicu stavim dok radim pripremu za kasice, koliko u njoj izdrzi jer pocne skakati, hoce na pod... Isto stalno govorim i opisujem sto radim, ko Milka Babovic za gledatelje s televizorima koji nisu u boji e Ma i meni se cini da je dovoljno da sam tu za njega, a sad hocu li ista intelektualno doprinijeti, ehhh. Nek me ima za oslonac i ljubav, ostalo ionako istrazuje a ja sam baba roga koja za kablove vice neeee pa su suze biserne
Isto deblje slikovnice lista, a manje grize i glodje. Nekad mi dan proleti, a nekad sam vec oko prve kasice izvan sebe jer sto cemo pobogu raditi do navecer, beskrajni dan djir
Klokanica me trenutno spasava, s kolicima sama ne mogu bez lifta vise, njemu je u klokanici jos zanimljivo (okrenem prema naprijed) pa to koristim dokle ide.
Sortiraj odgovore
Najstariji