Mini Tigrica je suoer beba! Svibsu visoki (dugi?), moja najniža s majkom od 175 😂😂 muž je isto 175, al to je za muške nisko 😶😂
-
Snjezanice i melani, jadni mališani. Al oni su savitljiviji od nas i lakše pregrme te padove koliko god izgleda užas. Ja samo da na guzicu padnem kao moja mala svaki dan, morala bi mjesecima na fizikalnu terapiju 😁
-
Aptamil cu jos neko vrijeme, nemam nikakvu ideju. Imala sam samo ideju dojit pa gle 😂😂 moze slobodno to i do 2., 3. godine.
Iza godine ću joj ponudit kravlje pa kako bude. Možda ne prihvati.
-
Spavanje - ljudi moji... kratak period smo imale 2 spavanca, opet smo na 3. Zaspe oko 20h. Spava 90% vremena s nama. Od cca 1 ujutro krece plakanje svako toliko. Kako nisam spojena, moram zapisati kad sam joj dala bocicu jer bi joj nudila svaki sat 😂 vristi ako sjednem s njom na krevet. Mora duboko spavat da se vratimo. Umorna sam. I muz je. Al spava s nama jer mi sluzi kao ograda da ona ne padne 😂😂 uskoro micemo bracni krevet do zida!
Naravno, kad se dignemo u 5, spava joj se vec u 7. Ma uzas. Nemam pojma kako ce ona u jaslice 😫😫😫
-
Hranjenje - prije 2tj je pocela odbijat hranu. Palilo je zabavljanje pa prevara. Ako proba, jest ce. Al je pocela takk stiskat usne kad pokazem hranu da je to bilo ajme. Uzmem zlicu, ona se izvija i baca. Mislila sam da je do prehlade pa joj smeta nos, grlo, nesto. Ne, skuzila sam. Ona zeli jesti sama i to ako i mi jedemo. 😁 blendano je onda besmisleno 90% vremena osim kao neki umak ili preljev tom finger foodu koji napravim.
Danas palacinke od banane i jogurt. Smazala 4 od 5. Rucak u pecnici polpete od mljevene puretine s brokulom, jajetom, kaulom i blendana brokula jos za umak. Smazala vecinu.
Vecera - zapecene jabuke sa zobenima i pirovim brasnom i cimetom. Kuca mirise na bozic 😂
Umorna sam od smisljanja, al vise od toga sta nece da spava ako nisam kraj nje i zeli gledat sta radim pa sve moram jednom rukom. Umorna sam vec nakon 2 dana 😑 iako je super gledat kako jede sama 🥰
3 MPO postupka
💜 01/22.
Upitnica, super je to što ona papa sama i što više ne želi blendano. Bit će joj puno lakše u jaslicama. Ne znam kako je kod vas ali u vrtiću u koji je veliki išao svi jedu isto, bebe od godine dana i djeca od pet. Tete najmanjima eventualno malo zgnječe vilicom a na moj spomen blendanja rekli su da ne dolazi u obzir i da nemaju blender 🤣
I jelovnik od Male Upitnice je woow!
Meni on ide spavat u 22. Spava do 8 uz jednu bočicu, ali od 5 do 6 nama valjda uđe u stan neki krampus ili ne znam koji vrag kojeg on vidi ili čuje a ja ne jer to je konstantno plakanje i budenje tih sat vremena. Nakon toga odspava ko top još 2 sata. Neću se žalit jer može i gore sa spavanjem ali ne volim kad me vrisak probudi iz sna, dok dođem k sebi i skužim da mu nije ništa.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Nismo mi nesto viskoki muz 179 ja 170cm. Stigne jos mini Upitnic prerast vas 🤗 .....
Na kontroli + cjrpljenje u 2 mj ,tad cu vidjet sa pedijatricom za kravlje mljeko ako bude htjela pit..oke, ako ne nemora. Necu je mucit...imam doma aptamil 2.
I moja mora sve vidjet...nosim ju...stavim na kuhinjski pult ili hranilicu..ma svasta kombiniram.
Ajme spavanje.....spava jos uvjek sa nama. Iza nove spajamo kindrepet sa krevetom , da se polako navikava sam spavat . Da smo blizu al ne ko dva priljepka . Ja bjezim od maze, ona zamebim na kraju spavam na rubu i boku. Bas sam nenaspavana.
A smisljanje hrane bas umara...svaki dan isto ...kunje i pranje suda..i ciscenje .
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Ojoj bebonje, sto se sve odvilo, drago mi je da su bolje, melani i snjezanica! Mala Tigrica je prava :) Upitnice svaka cast na meniju i trudu, ma kak ne bi bila premorena kad se sve zbroji... Kod nas vecinom mora blendano, od komada frajer samo malu plazmu pojede, nju znaci moze lijepo primiti, uzimati u usta, grickati dudlati gutati...dam povrce ili voce na komade i nista, pobaca na pod, unisti kao plastelin ili razmrvi na sastavne dijelove lupanjem o stol...tak da miksam i dalje, osim voca koje naribam ili vilicom zgnijecim u gris ili zobene.
Uf padovi, da...za vikend je najjace dosad pao, udario licem bocno u komodu, bilo krvi, smrzla se, sreca da nije u oko, ima ooogromnu masnicu ispod oka kao boksac. Ja htjela zvati sve hitne sluzbe kako se uplasila, muz dojurio doma i stavljao svasta iz ledista i to moglo, a ranicu sam octeniseptom. Sreca da nije dublja. Muz je odmah i tu stranu komode zastitio spuzvama, a tjednima sam ga to trazila, ne moram reci koliko sam i na njega bila ljuta. Maglavno da je mali citav i dobro. Moram se pripremiti na sve vise padova...
Ovo za uzglavlje, isto po njemu bomba, rasklimao ga je, zezam se da nam bracni krevet vec dugo nije vidio takve akcije!
A otkad moze sam na kauc, ijooooj, dani mi prolaze u letanju s jedne strane garniture na drugu da ne padne na parket ili se ne prekopitne preko jastuka. Koliko god da smo zastitili, pa ne mozes apsolutno sve, taj mali samo nalazi nezasticena podrucja
Izbio treci zub, krecu gornje jedinice, nemilice trosim tube gela za desni
Pelene gacice jos nisam uzimala, ali sve sam zainteresiranija. Prematanje je kao olimpijada, samo sto nije svake cetvrte godine nego kao da traje cetiri godine dok ga ne obuzdam u bjezanju na sve strane.
Upitnica da baci koji recept..sta kemijas 🙈
Moja na sve zjeva ,kod hrane i pica....muz radi cirkuse sa njom...ako se jede mora probat ,bez obzira sto je jela, dva zalogaja i ode. Al ne dajemo joj sve da .proba.
Ne razmisljam o pelenama gacicama jos....kod presvlacenja sam se toliko navikla ju prat pod pipom. Da bude na miru kad ju prematam dam joj nesto u ruke , za sad funkcionira.
Clarissa imas malog nestaska...bogac mali. Bome se grdo lupio..uz hladne obloge dobro je namazat maslacem gdje se lupio da ne ostane sljiva.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Uh Clarissa, ma bitno da je sve ok. Sad ću bit jako zločesta i reć da mi je lakše kad vidim da i druge bebe padaju 🙈. Miš sad mora bit čvrsto vezan u kolicima. Danas mi je zaspao u kolicima, ovaj put ga ja nisam zavezala jer spava pa kao ne treba ionako ga imam na oku. Čim se probudio odmah se digao na noge. Kako je to brzo i spretno. I u nekoj je fazi bacanja stvari. Dam mu neku igračku na stol od hranilice on ju zašvika u pod. Stariji je za sv Nikolu dobio velikog plišanog dinosaura, velik je skoro ko beba. Mislila sam da će ga se mali bojat jer je baš ružan a on sjedne ispred njega i priča s njim, nešto mu objašnjava 🤣. Kad mu dosadi ga prevrne na pod i ode dalje.
Odustajemo od bora, to je nemoguća misija. Stavit ćemo lampice po stanu i na balkon i svakakve ukrase i bit će to dosta za ovu godinu.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
I ja sam sve bliza neimanju bora ove godine. A to je za mene uzaaas. Umjetni koji slice na nesto su jako skupi a zivi nije dobra ideja. Jedna baka ne brije uopce na kicenje stana i nema bor, a druga je daleko. Pa kaj mi mala nece imat sliku ispod bora☹️
Hranjenje je kod nas skoro najbitnija stvar na svijetu, ok mama je jedino bitnija. Znaci ta mala bi samo jela i sve bi jela i stalno bi jela. Do sad mi nista nije odbila. Jedva cekam da krene jesti bas sve isto kao i mi da bude malo lakse. Trenutno nema sanse da itko ista jede a da ona ne dodje ko pesek do stola. I toliko je vec velika da se primi s rukicama za stol, digne na prste i onda skilji sta se nudi😂
Btw za visinu, mala je bas dosta visoka (s 9mj i nesto sitno je bila na 75cm) ali to bas nista ne znaci. Ja sam do nekog 4 osnovne bila medju visima (i deckima i curama) u razredu pa je odjednom samo sve stalo i ostalo na 165🙄
Sto se tice konzistencije hrane mi smo jako malo i kratko jeli blendano. Ja njoj natrgam komadice mesa, dam komadr brokule, krumpira i tak.. Jedino ujutro najcesce imas bas kasicu, nju dajem malo ja, a malo njoj dajem zlicicu sa klopom pa ju sama primi i stavi u usta. Jucer smo prvi put jeli tjesteninu (od pira sa brokulom, cesnjakom, piletinom i malo vrhnja za kuhanje) i naravno da joj je bilo top. Meni je veci problem, kad sama jede, sto trpa sve pred sobom pa se pocne daviti. Znaci gura u usta dok ide🤦♀️
Spavanje- I mi planiramo, kao i Tigrica, u nekom trenu maknuti stranicu kinde i spojiti ga s krevetom…
Imamo pregled i cijepljenje iduci tjedan, joj sto to ne volim (cijepljenje mislim jel)…
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Upitnice jel bolja sta situacija sa spavanjem? Bome svaka cast za snagu. Ja budem koma samo kad se digne prerano. A i na rucak bi ti se rado pozvala😂
Inace, skuzila sam da kad budem bas koma i umorna i nemam snage za nis, da full pomaze izaci van i hodati. Vjerojatno sam vam otkrila toplu vodu 😂
Clarissa ajme meni. Jadan mali mis! A i ti, sigurno si se jako prepala.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji