Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    23. Listopad 2018. 21:15

Vicky, opa pocele su prve rijeci 😍 i to mama!!! Obicno kazu tata... jer kao krene od da da
    Danas smo papali ujutro krusku, ribicu za rucak, a navecer jabuku. Uglavnom kakica je bas smrdila na ribu 😂😂😂😂 totalno iznenadenje!!! 
    Keksici, nasla sam ovo, ali nisam probala! https://www.coolinarika.com/recept/baby-keksici
    Mi se isto trudimo sve doma kuhat i za nas, pa tako i za malenu. Nista ne kupujem gotovo! Osim cokolada... prije sam stalno kolace radila, sad vise ne stignem  😁 
    Aymee, 5o dijete!?!!?! To je stvarno volja!!! Svaka cast! 
    Tea, joj kod vas opet temp 😣 ovo ce te sigurno ocelicit! Drz se! Drzim fige da odspavate veceras. 
    Orangina?!?!?! Daj nam neki znak! Da znamo da si ziva! 
    Mi smo krenuli sa odvikavanje od cice za uspavljivanje. 4 dana sam pisala tocno stanje hranjenja i spavanja... naravni da je na papiru to bila cista zbrka! Reda nigdje... budenje po 4-5 x nocu...  odlucimo da danas krenemo i mala me zaj.. ujutro i zaspi u kolicima u 9 😂😂😂😂 a trebala je u 10 u kreveticu. Kasnije sam ju uspjela uspavat bez cice nakon tocno 2 min i 20 sec. Navecer je bilo teze, ali je zaspala nakon 15 min, s tim da sam bila kod nje u sobi 6 min u razmacima oad nije plakala vec je negodovala. Ugl zadovoljna sam! Nadam se da ce sutra jos krace plakati ❤ 

url=https://lilypie.com]

dea32
    23. Listopad 2018. 21:35

Hej, hej.. Puse svima
    Frau, super za spavanje. Nadam se da ce doci na ono sto planiras. I super za treci obrok, pazi samo da joj voce ne padne tesko na zeludac navecer. Ja malom najcesce dajem mlijecno za veceru.
    Aymee 5.to dijete?  Svaka joj cast, ja bi vec na psihijatriji zavrsila.
    Vicky, super za prvu rijec. Praznovjerni bi rekli da ce drugo dijete bit curica.. Mojoj starijoj je prva rijec bila 'dedo' (doduse, ne znam koliko svjesno) i rodio se braco  Za keksice- banana i zobene pahuljice. Sto sitnije pahuljice kupis to bolje. Bananu zdrobis sa vilicom i dodas zobene da dobijes smjesu koju mozes oblikovati u kuglicu i peces dok ne dobiju boju. Bit ce mekani zbog banane, da ne mislis da nisu peceni. Kad uvedes, mozes i staviti suhe grozdice i sl suho voce.
    Tea, nadam se da su zubi i da ce brzo proci. Da se naspavate..
    Moj malac je sad navecer pocicao i okrenuo mi leda. Kratko se namjestao i zaspao sa dudom. 
    Kad sam krenula sa novom kremom naglo sam prekinula Elidel, sto ocito nisam smjela jer se naglo vratilo crvenilo, tak da sam morala vratiti Elidel i polagano smanjivati. Tak da je sad ok, mazem tu novu i biodermu da ga ne svrbi i lice je ok.

• Aymee
    23. Listopad 2018. 21:43

Da, da, 5 komada, 🤩 I to je dvoje jos dosta malih. A ona to voli, jednostavno voli biti mama. 
    Ovaj moj isto nesto brblja ali ja to zasad ne smatram rijecima, ma-ma-ma, ma-mi, ba-ba, i tako u krug. 
    Frau, ja sam odustala od tempa za spavanje. Ima ritam kako koji dan. Sad je ovih dana uredno spavao iza rucka dok je danas zaspao u autu prije rucka i naravno da mu se nije spavalo..

Aymee

• Frau_Mund6
    23. Listopad 2018. 21:53

Dea, nadam se da ce ova krema biti ona prava! Bas se namucio jadnicak!!! 
    Mi jos nismo mlijecno uveli... nekako mi kravlje mlijeko nije bas fora kad ima moje... ne znam ni kada se uvodi tocno! Dala sam mu 2x domaci kefir, ali sam ga jedan dan zaboravila ocjedit pa ce upljesnivio, bacila sam i gljivu da se ne zarazi... sad nemam s cim napravit 😣 
    Sta jos dajete za veceru? I u koje vrijeme vam malci jedu? Mi smo stavioi veceru u 17 da stigne probavit do spavanja, podoj je u 19 i spavanje u 20. 

dea32
    23. Listopad 2018. 22:54

Frau, nisam ni ja dala mlijeko. Jede jogurt, cvrsti i tekuci, kefir, vrhnje, kiselo mlijeko i abc sir. Kupujem od Veronike ili vindiju. Ja sam isto jedno vrijeme radila doma kefir, ali mi se nije vise dalo s tim gljivama zezat pa sam prestala.
     Za veceru je najcesce palenta sa navedenim, kruh ili palacinke (ja sam uvela jaja, radim ih sa vodom, moze se napraviti i sa bananom umjesto jaja). Eventualno povrce i palenta/proso. Sve ovisi kaj se jelo taj dan. Nama je vecera oko 18h, spavanje oko pola 8/20 do 8..

• VickyChristina
    24. Listopad 2018. 07:04

Ovaj mali se zadnjih par jutara budi oko 5h!!! Koja je sad to faza?!?! Ne sviđa mi se nikako. Inace spava od 8 do 8 maltene. 
    Tea kako je tvoj malac spavao?
    Aymee plavuso 😂 bas se dosta toga izgubi u pisanoj komunikaciji, mogli bi skype uvesti 😂😂. 
    Frau, te keksice sam i radila, tvrdi su ispali, strah me da se ne udavi. Za veceru, koja je oko 18h, palentu sa svjezim ili abc sirom ili povrce ( npr. cvjetaca s malo masl.ulja). 
    Dea, kuhas li zobene prije? Joj bas se iskreno nadam da si pronasla dobitnu kremu 🤞.
    Orangini mozda nije dozvoljen mobitel u zatvoru otkad je pretukla sveki 😂. Cekamo te s lijepim vijestima 

-Tea-
    24. Listopad 2018. 09:25

VickyChristina

Ovaj mali se zadnjih par jutara budi oko 5h!!! Koja je sad to faza?!?! Ne sviđa mi se nikako. Inace spava od 8 do 8 maltene.
    Tea kako je tvoj malac spavao?
    Aymee plavuso 😂 bas se dosta toga izgubi u pisanoj komunikaciji, mogli bi skype uvesti 😂😂.
    Frau, te keksice sam i radila, tvrdi su ispali, strah me da se ne udavi. Za veceru, koja je oko 18h, palentu sa svjezim ili abc sirom ili povrce ( npr. cvjetaca s malo masl.ulja).
    Dea, kuhas li zobene prije? Joj bas se iskreno nadam da si pronasla dobitnu kremu 🤞.
    Orangini mozda nije dozvoljen mobitel u zatvoru otkad je pretukla sveki 😂. Cekamo te s lijepim vijestima

Evo, spavao je puuuno bolje... Od 21-23 se budio svakih 20 min.. Pa je od 23-2 spavao u komadu. Onda je malo njurgao cca sat-dva vremena i onda zaspao do 6... I sad luduje po kuci... 

dea32
    24. Listopad 2018. 09:38

Vicky, ne kuham zobene. Dovoljno je to pecenje. Ali zato moraju biti sto sitnije, jer je bolje.
    Ja se nadam da je faza. Moj isto ovu noc izvadao cudesa. Ili puze po nama ili si sjedne i krene pricati..
    I evo sad za dorucak nece nista. Na sve okrece glavu ili pocne vristati. Voce vise ne prolazi . Na kraju je pojeo malo kruha sa abc sirom. Sto se vise blizi vrijeme mog polaska na posao, on sve vise brljavi sa hranom..
    Nadam se da je Orangina dobro. Znam koja je tlaka i stres seliti se sa djetetom. Al ja bar nisam imala nikoga da mi kvoca sa strane.
    Tea, super da ste bar nesto odspavali

• Frau_Mund6
    24. Listopad 2018. 09:57

Aymee, meni ritam ne treba..  ali sam skuzila da mala premalo spava i to ju muci. Oduvijek su je dnrvna spavanja mucila, sa 6 mjeseci se pocela cesto budit nocu... sad je pocela padat vec iza 18... pa ju razvlacim do 20..  ugl nije dobro! Sva dnevna spavanja su 35 min. 😣 u knjizi kazu da sa njenim 7-8 mjeseci trebaju spavat oko 14h dnevno. Sinoc sam ju uspavala u 20 pa se probudila u ponoc, pa u 4 i u 6 je vec bila budna! To je 10 sati i dva od po pola su 11. To je stvarno malo i jos vidim da je umorna! Evo danas je pak sve sta sam napisala porekla 😂😂😂😂😂 od 6 je budna i jos joj se ne spava! Jucer je u 9 zaspala ko klada. 
    Dea, i ja sam htjela veceru u 18 ali dragi hoce da skipa jedemo i da dijete to probavi... sad mi se cini malo prerano! Hmhmh vidjet cemo kako ce sad biti sa spavanjem. 

• Aymee
    24. Listopad 2018. 10:17

Frau, glupo pitanje, jesi probala ti leci s njom kad zaspe? Nama to djeluje poslije rucka. Da ne ureknem, ali tada mi najduze spava, znalo mu se omaknuti preko sat i pol. Ujutro to ne stizem jer radim rucak itd ali kad popodne ide na spavanje, svakako se potrudim leci s njim. Zna se i tad probuditi nakon pola sata ali vidi da sam kraj njega, pomazim ga i nastavi spavati. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.