Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mela
    19. Listopad 2018. 11:05

Kod mene je isto koma. Od kućanskih poslova nista ne stizem uraditi, ali doslovno nista. Samo rucak i masinu ukljuciti i to je to. Seka dodje vikendom malo mi pospremiti, ali radnim danima nis. Cijenim mame koje su kao zvrk i sve stignu, ali nažalost ta nisam 
    @ Frau, i kod nas je uspavljivanje samo na cici. Kralježnica je otisla totalno . Užasno me sve boli.
    A da stvar bude gora, moram se vratiti na posao i uopće ne znam sto i kako s donjenjem i uspavljivanjem. Pocetk narednog mjeseca posao 

Mela
    19. Listopad 2018. 11:18

Kad smo kod svekrva po svemu sudeći ja cu morati svoju angažirati za čuvanje dok ne upadnemo u jaslice. Bome bude super veselo 
    @ Orangina, čuvaj sebe radi bebe i nemoj se sekirati. sigurno kada bude vidjela da sve stignete sama ce otici i prije Božica. 

• VickyChristina
    19. Listopad 2018. 15:18

Frau zvuci kao faza, ali predugo vec traje ?!
    Mela joj vec na posao? Mozda vec uvesti veci broj nemlijecnih obroka, radi pripreme, a za spavanje - hoce u kolicima bar dnevna da se uspava?

• Frau_Mund6
    19. Listopad 2018. 16:09

Dea, do kad prestanem dojit cu ispizit... sad sam odlucila napravit plan na papiru da vidim kako spava i kako jede pa da to nekako dovedem u red. Razmisljam da ne radim rigorozne prekide vec da ju naucim na uspavljivanje pa pomalo izbacujem nocno dojenje.. po danu se uspava u kolicima ili u autu, tako da nije vezana za cicu. Pa kad ispijen ju navecer uspavat onda bi ju i danju u krevetac stavila. Kad smo popodne doma i stavljam ju u krevet hoce cicu..  kao da je lijezanje u krevet povezano sa dojenjem, a to moram promijenit. 

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    19. Listopad 2018. 17:03

Jao Mela, vec posao...  kud prije!?!?! 
    Orangina, kako vama ide sa uspavljivanjem? Jeste li dosljedni? 

• Aymee
    19. Listopad 2018. 22:03

Orangina draga, nadam se da ce biti bolje nego prosli put. Drzimo palceve. Ako ne bude, stjeraj ju u k.. S nekim ljudima samo tako ide.

Aymee

Orangina
    20. Listopad 2018. 20:34

@Vicky selimo se dalje u malo veci grad, i stan ce biti veci, bar ce bebac imati vise mjesta za igranje ☺
    Jeste se poklale ti i sveki nakon 2 dana? 😂

@Dea joj bas kuzim, ni ja ne mogu na miru spakirati ni raspakirati. A nikad nisam pitala kako tvoji sa spavanjem, idu li u isto vrijeme ili jedan budi drugog? Jesu li u istoj sobi? 

Evo sveki je tu, prvo si je isla leci da se odmori pa ne moze ona cuvat malog jer on stalno place (nije ju dugo vidio pa zaboravio i sad se mora naviknut). Danas ludnica! 

@Tea i ja mislim da nece toliko trajati i da ce svekrva lagano otici puuuno ranije! 

@Frau nadala sam se da cu njoj dat malog a ja sve ostalo, ali ne moze bit sam s njom i odmah place. Neznam sta da radim. Ok, prvi je dan, mozda sutra bude bolje...

Zao mi je za tvog tatu 😞 Moze li se to izlijeciti?
    Ne odustaj od uspavljivanja, jako je tesko ali pomoci ce i tebi i njoj. Normalno da si slomljena nakon takvih noci+ preko dana s njom! 
    Nama je bilo teze ga nauciti da se uspava sam preko dana ali nakon cca 7 dana uspio je. 
    Od tada nemamo problema s uspavljivanjem. Ali spava samo u kreveticu!

@Mela moja topla preporuka je da vec sad pocnes izdajati ako mozes i spremati mlijeko u zamrzivac. I poceti navikavanje spavanje bez dojenja.

@Aymee hehe i ja se nadam da ce biti bolje i stvarno nezelim da ju moram stjerat 😀

• Mirjanos
    20. Listopad 2018. 23:20

@Frau, i meni se mala budi non stop. Leda me ubijaju...
    Ne zelim ju skinuti s cice dok ne bude neko vrijeme u vrticu, ali bas mi je tesko..

@Orangina, uf, ne znam sto da ti kazem. Bas mi je zao sto ce ti sveki biti tako dugo. Ali kako cure kazu moras se postaviti koliko god neuhodno ti bilo...

• Frau_Mund6
    21. Listopad 2018. 08:11

Jutro cure! 
    Uspjela sam se iskobeljat iz kreveta, dok mala jos pajki zajedno s tatom. 
    Orangina, herpes zoster je oblik vodenih kozica koje dobiju oni koji su ih prebilili. Uglavnom, ruzan je i bolan. Od njega mala moze pobrat vodene kozice koje mi sad nikako ne trebaju. 
    Na tvom bi mjestu sveki dala obavezu rucka i pospremanja, usisavanja i cuvanja malog bar sat-dva dnevno.  Tako da sebe oslobodis. Sigurno mu treba vrijeme da se s njom zbilzi, ali vec ce doci do toga ako bude tu. Objasni joj da je dosla u pokoc i ostavi joj sat vremena da se odmori... inace ju ne trebas i nije potrebno da bude tu. Ne moras biti gruba, ali moras otvoreno reci sta se od nje ocekuje.
    Pocela sam zapisivat kako spava i jede, da vidim po danima. Zaspi u 8 i zna izdurat do 12 ili cak 2-3 onda me do 7 probudi 4x 😣 ne znam kako vi, ali meni se dogodi da ne mogu zaspat odmah kad se probudim nakon 3 sata sna. I onda zujim po sobi i pokusavam se smirit. Taman utonem u san kad ona ponovno... 
    Jos k tome me leda bole 🤔 ne mislim jos prestat dojit, ali bi bilo odlicno kad to nebi bilo nocu svakih sat vremena. Vidjet cu moze li se nekako ona odviknut od uspavljivanja na cici. U knjizi tvrde da kad se beba uspava na cici, i probudi se u svom kreveticu pocne od straha plakat i trazi opet poznatu cicu. S tim da nije ni bocica rjesenje, jer ce opet trazit bocicu kad se probudi. 

dea32
    21. Listopad 2018. 08:12

Orangina, svi smo u istoj sobi. Cura ima svoj krevet uz nas, mali je s nama. Uspavljujem ih zajedno, njega dojim, nju mazim po ledima. Ako doceka da on zaspi prije nje onda se prebacim k njoj i pomazimo se pa zaspi. On zna nekada vristati po noci, pogotovo kada ga muci prdenje, al ona se rijetko probudi. Valjda je jos od jaslica ucvrstila san i ne smeta joj taj plac. Ali zato ako ona krene sa nocnim terorima onda smo svi budni i svi vristimo ..
    Ti skuhaj kavu, posjedni sveki i razradi 'plan', tko ce sto i kako. Na finjak joj pokazi gdje joj je mjesto i koja joj je uloga, ako je vec dosla pomoci..
    Mirjanos, meni je dojenje bilo super kad su krenule vrticke viroze. Odbijala bi i vodu i hranu, cica je bila spas. Uvijek sam si razmisljala kako se mame koje hrane na bocu bore sa kikacima kad odbijaju jesti..
    Mela, vec posao?  ako se mora, mora se.  Bit ce bebi tesko prvih par dana ali ce se prilagoditi. Iz mog iskustva, kad nema mame ni ne sjete se cice, ali zato kad dodes doma racunaj na 1h mazenja i cicanja .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.