Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    24. Listopad 2018. 12:26

Aymee, meni ne treba dnevni odmor! Tj. Jedino vrijeme koje imam je kad ona spava, sad da jos lezim s njom prolupala bi!!! Evo danas je zaspala u setnji 1sat i 10 min. 😉 napokon! S tim da je divoljno kasno bilo da sve sad mozemo pomaknuti 😊 mislim joj pomicat vecernje spavanje prema devet da mi po zimskom vremenu ne ide prerano u krevet, a i da se ne budi bas u 5. 
    Probala sam ju nocas malo milovat i ljuljuskat kad se probudila, ali zna da sam tu na drugom krevetu i bas place dok ju ne dignem. Kad uspostavimo uspa ljivanje, mislim da cu je prebacit u njenu sobu da tamo sama pajki! 

url=https://lilypie.com]

dea32
    24. Listopad 2018. 14:09

Frau, uzmi u obzir da nisu ni sva djeca ista kao ni mi. Neki funkcioniraju dobro sa malo sna i to im je ok, netko treba puno sna, a netko bi cijeli dan bio u krevetu. Mozda da probas zadnje spavanje pomaknut kasnije, tak da ti izdrzi do 8?

• Frau_Mund6
    24. Listopad 2018. 14:32

Dea, ma uzimam ja svasta u obzir. Smijesno mi je da je kao manja stvarno dobro spavala nocu, pa sam ovo preko dana opravdavala dobrim nocnim spavanjem. 3x od pol sata. Sad kad spava 2x po pol sata, zaj.. nocu do 5x, pa se igra u 2 ujutro, pa u 6 je budna! Ali nije pravilo svaki dan isto. Sad cemo probat neki ritam... nemogu joj odredit koliko ce dugo u kojem navratu spavat tokom dana ali bar da ima svaki dan u isto vrijeme. Mozda se s vremenom nauci dulje spavat. Vidim na njoj da je iscrpljena ali jednostavno 35 min i otvara oci!  Digne se nakon spavanja i zijeva, glavica joj pada ali nema spavanja. Navecer show! No dobro, idemo sad redom napravit ritam i uspavat se sami u kreveticu... pa cemo kasnije i cicu nocu svesi na jednom dok ne nauci spavati cijelu noc. Sa tri mjeseca je znala otspavat 8 sati! Sad se budi svako malo. Nije faza jer ovo traje od njenih 6 mjeseci. 

dea32
    24. Listopad 2018. 15:39

Ma njima je prvih 10 godina stalno u fazama . Regresija sna, zubici, separacijski strah, puzanje, ustajanje i hodanje koje ponovno prolaze nocu itd.. 
    Ja sam prestala biti zivcana sa curom onda kad sam shvatila da je takvo dijete, tvrdoglavo sa svojim ja, nespavalica i da voli zajebavat mamu.. Pomirila se s tim umjesto da razbijam glavu s tim zaszo ne moze spavati kao drugi. Da ne pricam da sam bila ljubomorna na frendicu ciji bi mali spavao 2x dnevno po 2,5h i po noci 11h sa 1 ili 2 budenja, a samo 15 dana stariji od moje cure..
    Sto zelim reci, nemoj me krivo shvatiti, djeca nisu roboti da ih istreniramo onako kako mi zelimo. Oni su samostalna mala bica sa vlastitim karakterom i sve sto rade vec je u njihovom genetskom kodu. Kamo srece da ti uspije nauciti ju spavati, ali imaj na umu da mozda i nece..

• VickyChristina
    24. Listopad 2018. 16:30

Cure koje su putovale s bebom preko granice - jeste radili bebama osobnu / putovnicu, da li je za izradu standardni postupak? Thx

• Frau_Mund6
    24. Listopad 2018. 17:22

Joj sto mrzim kad mi se post obrise... sad sve iz pocetka. 
    Dea, alobodno ti reci sta mislis, zato smo tu, zato i dijelimo svoja iskustva. Naime, moja mala je dabas odspavala 2x po sat vremena. Vjerujem da je to zbog ritma koji joj namecem. Nisam bila sigurna u  ovu metodu sve dok nisam knjigu procitala i uvjerila se da djeteu ne radim nista lose. Jucer sam pocela sa min pa tri pa pet, danas sa 3 pa 5... ugl nisam dosla u sobu jer je zaspala nakon 2 min i 40 sek. Nije plakala vec je negodovala i zagledala se u projektor na stropu. Slazem se da nisu roboti, ali kad primjetis da joj fali sna a ne znas kako ju natjerat da dulje spava, ovo je ispalo odlicno! Meni je zelja nju prevacit u drugu sobu jer se nadam jos jednom djetetu i to uskoro. Nebi htjela da mi kasnije jedan drugog bude, ili da svi spavamo u jednom krevetu a imamo 3 spavace sobe. Sad kad vec ovo radim, onda cu je polako tamo prebacit. Imam veliki krevet u toj sobi pa mogu neko vrijeme odspavat da se ne boji.  Nekako mi je bezbolnije to odmah napravit... sad mi po noci vidi da sam tu i nece zaspat sama. 

• Frau_Mund6
    24. Listopad 2018. 17:26

Povezala sam da dk je sa mnom ima puno laksi sam i cesce se budi pa nakon tih 12 sati nocu je bila manje naspavana nego sad nakon 10 dok je u svom kteveticu. Malo sam zadavila...  sorry 😘

• Aymee
    24. Listopad 2018. 18:48

VickyChristina

Cure koje su putovale s bebom preko granice - jeste radili bebama osobnu / putovnicu, da li je za izradu standardni postupak? Thx

Vicky, da radili smo osobnu kad je imao 3 mjeseca, 😂 S 4 je bio na kavi u Trstu. Mi smo isli oboje da kasnije ja mogu preuzeti. Postupak je uobicajen, dijete se mora potpisati i dati otiske, 🤣🤣🤣
    Sala za ovo zadnje. Da, redovan je postupak.

Aymee

24. Listopad 2018. 19:50

Dea, daj mi reci kako je zavrsila vasa prica s kozicom na piseku. 
    Mali mi se maloprije pokakao dok je na trbuhu bio i kad sam mu povukla kozicu da ocistim piseka on se cuknuo i na dva mjesta je popucalo, po duzini mozda 4-5 mm, po tockica krvi se pojavila, nije plakao ni nista. Ja sam ga oprala vodom i sapunom onda i isprala fizioloskom. Jesam jos kaj trebala? 
    Da se javim sutra pedijatru ili? 

dea32
    24. Listopad 2018. 20:37

Frau, naravno da ne radis nista lose. Drago mi je sto ti uspjeva i nadam se da ces uspjeti prebaciti ju u drugu sobu.. 
    Gumbek, ja sam pedicu zvala telefonski i rekla kaj je bilo. Sestra mi je napisala recept za betrion kremu. S obzirom da se ona jako tesko razmazivala, a cim bi mu dotakla piseka prstom ili necim drugim vristao bi jos jace. Tak da sam ja njemu kapala maxitrol kapi, koje su zapravo za oci, par puta dnevno. Al one su kombinacija antibiotika (i betrion je antibiotik) i kortikosteroida. Drugi dan je njemu vec bilo lakse pa sam uspjela i malo betriona mazati, treci dan je vec bilo super. Kapala/mazala sam kad bi presvlacila pelenu, navecer bi ga stavila u vodu da koza omeksa i onda oprala i opet namazala.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.