Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    18. Listopad 2018. 09:45

VickyChristina

Citam upravo jednu pricu s poroda, vezano za aktualnu temu kod nas, #zaustavimosutnju.
    Kako je vama bilo?
    Ja sad vrtim film, doktor mi je bio dobar, ali on je dosao na samo finale, a babice grozne, sama sam urlala od bolova, pa da je sekund koja stala i primila me za ruku bila bih joj zahvalna do groba. Totalni ignore. Ali, psihicki sam se na to pripremila, da ce bit tako ( moja sestra me upozorila na to), pa to nisam traumaticno ni dozivjela, srecom je sve proslo ok, ali bas ti dođe da se zapitas jel to normalno?!

Vicky, sad kad citam sva ova iskustva, kuzim da su mi radili sranja. U tom momentu mislis da je to normalno. I kod mene na srecu sve proslo brzo i ok pa nemam traume ali danas bi nekome odgrizla glavu.

Aymee

-Tea-
    18. Listopad 2018. 10:11

VickyChristina

Citam upravo jednu pricu s poroda, vezano za aktualnu temu kod nas, #zaustavimosutnju.
    Kako je vama bilo?
    Ja sad vrtim film, doktor mi je bio dobar, ali on je dosao na samo finale, a babice grozne, sama sam urlala od bolova, pa da je sekund koja stala i primila me za ruku bila bih joj zahvalna do groba. Totalni ignore. Ali, psihicki sam se na to pripremila, da ce bit tako ( moja sestra me upozorila na to), pa to nisam traumaticno ni dozivjela, srecom je sve proslo ok, ali bas ti dođe da se zapitas jel to normalno?!

Moja oba iskustva su super... Oba poroda su jaaako kratko trajala pa mozda i zato  Na prvom porodu je dragi poznao doktora i cijelo vrijeme je bio s nama u rađaoni (cca sat vremena), a babica nije progovorila ni rijec. A drugi put je babica bila s nama non stop (cca sat i pol) i full pomogla savjetima sta i kako da disem, tiskam, okrenem se.. A dr.je dolazio i odlazio u susjednu rađaonu.. Izgon je vodila babica,(i hvala joj do neba i nazad jer samo zbog njenih poslusanih savjeta nisam popucala i nisu me rezali)  a 2 doktora su bili sa strane.. Tako da stvarno nemam horor price sa poroda.. Svakom bi pozelila takve...

url=https://lilypie.com]

dea32
    18. Listopad 2018. 10:26

Vicky, nama taj balm by jela nije pomogao bas nista. Mazala sam ga kad je curica krenula u jaslice i kad je bila prehladena i nula bodova. S tim da mazes 3 dana pa radis pauzu..
    Frau, dobar provod zelim. Iako mi se vremenski cini da ste vec i gotove 
    Iako mi je drugi porod bio generalno bolji u smislu mog oporavka i samog trajanja poroda, bili su grozni u odnosu prema meni i ostalim rodiljama. I to mahom zene, doktorice.. Sjecam se da sam imala ogroman pritisak i potrebu za tiskanjem, a doktorica se derala da to ne radim jer ce mi puknut cerviks i da ih prestanem zvati. Kasnije sam shvatila da se bojala poroditi me jer je mislila da je mali prevelik i bojala se da ce zapeti u porodajnom kanalu. Ali je bila izrazito neugodna. Kad je dosao Zlopasa, pogledao me i rekao to je spremno, nije beba prevelika. Tako da me 2x spasio od carskog. Da ne pricam da su me urokali sa Dolantinom pod izlikom da mi daju protiv bolova a nisu htjeli reci sto tocno daju. On me totalno bacio u trans, bila uzasno uspavana, nisam disala i sl. A nakon prvog poroda me dr pocela sivati tocno sek nakon sto je dala anestetik. Savovi su bili unutarni i vanjski. Noge nisam mogla rasiriti koliko su drhtale nakon sto sam tiskala pola sata da mala izade..Al je bilo 1h ujutro pa joj se zurilo jer sam zadnja ostala. Tad su znali da sam med sestra, drugi put nisam ni rekla.

• VickyChristina
    18. Listopad 2018. 15:22

Zapravo bas ruzna iskustva ima vecina nas ( Tea ti si bas imala srecu). Najgora je ta (ne)komunikacija s osobljem, maltene ispricavas se sto te boli, osjecas se nekako jadno, preplaseno, ponizeno...uzas. Joj kad se sjetim, ko neka preplasena zivotinja u onom boksu, sama ko pas, u nesvijesti od bolova. (Dea mene su isto urokali s tim Dolantinom, takoder pod izlikom da je nesto protiv bolova. Vjerojatno da im pospana manje vristim. Ali, derala sam se ko na filmu, u trenucima sam mislila majkemi da umirem) . Na kraju si sretan da je sve u redu proslo, pa sav taj uzas negdje u magli ispari. 

Orangina
    18. Listopad 2018. 15:51

Neznam koliko noci zaredom uzmem mob u ruke kad legnem, krenem vas citati i zaspim 😔 
    Naravno to bude poslije ponoci pa klonem od umora jer smo napokon nasli stan ali je problem sto se sad moramo nabrzinu preseliti pa svaki dan navecer vozimo kutije autom 😖 Dea, divim ti se na selidbi s dvoje djece! 
    Sad me pokosila neka viroza, temp.slabost, uzasna glavobolja, mali smrcav i promukao... 

@Frau posto vi idete na bazene, evo savjet koji smo mi dobili: ako dijete proguta vodu treba ga promatrati 24h jer moze doci do "utapanja na suho". Znaci ako vidis da ne dise dobro odite doktoru.
    Mali se napio vode, moj majmun ga nije lijepo drzao dok su izlazili, odmah se ispovracao pa malo da dode do daha i onda plac 😢

@Dijana ma nemoj se gristi! Ja sam ludila u pocetku kako mi je kuca u neredu kad je samo cicao i spavao prakticki a sad kad on skoro pa hoda ako uspijem oprat sude dobra sam 😂 Mislim da ima puno takvih ali lazu i uljepsavaju. A ima i majki koje stizu sve i bebe su "mirne" ili se znaju zabaviti sami , duze spavaju preko dana pa im je lakse...

@Dea malac vec ima 6 zubica! Opa stajanje bez drzanja, sad samo cekam dan kad ces nam napisati da je prohodao ☺ Brzo ce i to! Kako vam pomazu kremice? 

Orangina
    18. Listopad 2018. 16:18

@Dea da bilo je poplava u Fr ali ne blizu nas. Iako smo mi uz rijeku i nekad se izlije kad su ogromne kise. 

@Mela 300g u mjesec dana je super! Mi smo krenuli davati zumanjak dosta rano, prvo 1/4 pa 1/3 i sad jede 1/2 tvrdo kuhanog zumanjka. Smiksam mu u povrtne kasice za rucak. 

@Vicky bravo za izlazak s curama! A za nervozu mislim da su zubi, tako je kod nas bilo. Ciscenje nosa je nocna mora, cim vidi sprej ili aspirator bjezi! 

A ove price o kiretazama citam i placem,  za svoj porod ne mogu nista lose reci, rodila sam u Francuskoj. 
    Podrugivanje od par sestara zato sto ne zelim epiduralnu. "Zvat ce ona nas ubrzo" i te spike.
    Pustili nas same muza i mene a meni se tiska.
    Dosle su kad mu je kosa bila vani 😂
    Sve je bilo ok jedino su me razrezali i dobila masu savova da izvuku malog jer mu glava nije prolazila.
    Pa ogroman hematom zbog kojeg 3 mj nisam normalno sjedila. Hematomi na obje ruke od pikanja "ne mogu naci venu", plavice otisle nakon 2 tj.
    Endometritis koji nisu otkrili na vrijeme.
    7 mjeseci krvarenja.

U Hrvatskoj imam samo lose uspomene od zubara pa do ginekologa.

• VickyChristina
    18. Listopad 2018. 18:14

Orangina, te selidbe su nocna mora. S malom bebom dupla nocna mora, nema druge nego izdrzati. Ostajete u istom gradu?
     Pojacaj vitamine, da virozu bar drzis pod kontrolom. 
    Jako dobra info za vodu i bazene, ni za to nisam znala, joj s tom djecom samo opasnosti vrebaju sa svih strana. 
    Ciscenje nosa je i nama nocna mora, dragi drzi glavu, ovaj urla, scena iz srednjovjekovnih mucenja. A stas. 
    Bome si se “uveselila “poslije poroda, super da je porod ostao u normalnom sjecanju 🤗

• Frau_Mund6
    18. Listopad 2018. 18:15

Aymee, prvi put cujem da je zakonom regulirana smjena rada kad si roditelj. Jeli to  samo za mame ili oboje? 
    Orangina, hvala na podsjeti, nisam o tome vodila racuna. Moja mala se svaki put napije... ali se dobro nosi s tim. Ne udise, vec pije ko pesek sa jezikom 😁 
    U pocetku sam  joj branila, ali sad smo se vec navikle... 
    Moj porod je bio super! Meditirala sam kroz trudnocu da ce sve biti ok! Puknuo mi je vodenjak oko 23h. Krenuli u bolnicu i tamo su me ostavili u boxu a dragog poslali doma. Lezala sam do 7 ujutro, s tim da sam nekoliko puta isla piskit, trazila sestre da provjere imam li trudove... u 7 sam poludila i trazila pregled jer me nitko nije ni pogledao cijelu noc. I dosao je Zlopasa reko da sam 5cm otvorena i da ce mi dati drip i pripremit za epiduralnu. Rekli su dragom da dode oko 8h. Poslali su anesteziologicu koja mi je dala da potpisem suglasnost. Kad sam vidjela da moze biti problem ako su mi kraljesci povrijedeni, odbila sam. Pokusala me nagovorit, ali aam si mislila kako je bolje da izguram koji sat bolova nego da ostanem 10 dana u krevetu ako nesto krene po zlu. Bolovi su polako poceli a ja sam samo duboko disala. Dragog su pustili oko 9 i on mi je pomagao oko disanja. Skuzila sam kad sam disanje morala ubrzat, jer mi duboki udasi vise nisu pomagali. I uskoro sam mu rekla da hitno nekog zove jer ja ili radam ili su to ti trudovi! Dosla je babica i pitala jesam li spremna. Moj odgovor je bio zato sam tu! Jedan zvuk sam ispustila kad je beba isla van. Zlopasa me obisao, ostao je iznenaden da sam sve to tako izgurala. Kasnije kad sam dosla k sebi sam skuzila da u moje medunozje gleda bar 20ak ljudi 😂😂😂😂 posteljica se prebire po stolu, dragi snima s kamerom i objasnjava babici kako bi on bio dobar ginekolog jer mu se nista ne gadi 😁 doktora smo vidjeli na minutu. Imala sam jedan sav koji je bolio vise od samog poroda... sivao me pol sata poslije, tako da sam se vec ohladola, skakala sam na stolu a beba je na meni plakala kad me probadao sa iglom. 

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    18. Listopad 2018. 19:20

Frau, ne znam je li to samo za majke ili oboje. Isto tako pretpostavljam da je zakon a ne kolektivni. Kod nas u firmi to vrijedi. Kazem, nisam sigurna da je zakon ali kolektivni se isto po nekom nacrtu rade. Mogla bi eventualno svoje pitati pa kad saznam, javiti.. 

Aymee

• Aymee
    18. Listopad 2018. 19:21

Aymee

Frau, ne znam je li to samo za majke ili oboje. Isto tako pretpostavljam da je zakon a ne kolektivni. Kod nas u firmi to vrijedi. Kazem, nisam sigurna da je zakon ali kolektivni se isto po nekom nacrtu rade. Mogla bi eventualno svoje pitati pa kad saznam, javiti..

Meni je to bitno iako dragi radi samo ujutro do 16.30h al nerijetko zaglavi do 18, 19h.. 

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.