Dea, mozda joj nece ostati oziljci. Ja sam bila velika i grebala se i ostala mi dva..
Dazi draga, mozda se samo vise napinje da kaka ili prdne.. Dajes kapi i caja malo?
Dajem joj BioGaia kapi od njenog 10.dana i dajem joj epsumisan po potrebi. Ali evo danas nakon svakog hranjenja dajem. I cajic komorac,anis,kim i kamilica, bio caj iz apoteke. Nznm ali evo danas cijeli dan bitke vodimo ahhh. Sinoc od 19 do 23, preksinoc od 22 do 1 😥😣😢😟
Dea, mozda joj nece ostati oziljci. Ja sam bila velika i grebala se i ostala mi dva..
Dazi draga, mozda se samo vise napinje da kaka ili prdne.. Dajes kapi i caja malo?
Dajem joj BioGaia kapi od njenog 10.dana i dajem joj epsumisan po potrebi. Ali evo danas nakon svakog hranjenja dajem. I cajic komorac,anis,kim i kamilica, bio caj iz apoteke. Nznm ali evo danas cijeli dan bitke vodimo ahhh. Sinoc od 19 do 23, preksinoc od 22 do 1 😥😣😢😟
A joj, zao mi je.. Moj lutak neki puta izgleda kao da ima grceve a zapravo cesto bude ispad gladi..
Aymee
Mi smo sad izgleda u fazi skoka.. poceo je jesti po 50, 30.. toliko nije kao novorodjence jeo..
Aymee
Ja također malom dajem Biogaiu preventivno po preporuci (isto kao i sa prvim malim). Za sada je sve ok. Vidjeti cemo kako ce biti dalje. Izgleda da je maleni slican braci jer po danu malo spava, ali po noci za sad po 3-4 h, presvlacenje, jede i opet spavanje. Vidjet cemo dali ce se tako i nastaviti. Veci stalno gleda u kosaru i salje braci puse, pogotovo kad zaplace… :)
url=https://lilypie.com]
Tea, drago mi je da nismo jedini koji po danu jako malo spavaju..
Pitanje za mame koje su rodile i dobile stvari nakon poroda ako se sjecate naravno.. Kakve su vam bebe bile taj dan? Ja sam jucer dobila, nakon 42 dana od poroda i jucer je bio nemoguc.. cijeli dan je urlao, jeo svakih sat vremena, nista mu nije odgovaralo.. moze li biti da je vezano uz moju mengu?
Jucer sam to pripisala skoku u razvoju ali danas mislim da je vezano uz mene..
Aymee
Tea, drago mi je da nismo jedini koji po danu jako malo spavaju..
Pitanje za mame koje su rodile i dobile stvari nakon poroda ako se sjecate naravno.. Kakve su vam bebe bile taj dan? Ja sam jucer dobila, nakon 42 dana od poroda i jucer je bio nemoguc.. cijeli dan je urlao, jeo svakih sat vremena, nista mu nije odgovaralo.. moze li biti da je vezano uz moju mengu?
Jucer sam to pripisala skoku u razvoju ali danas mislim da je vezano uz mene..
Ma samo neka spavaju po noci! :)
Nemogu ti dati odgovor na pitanje jer nakon prve trudnoce sam imala samo jedan ciklus i ostala opet trudna , a u na taj jedan ciklus nisam dojila… A ni sad necu dojiti kad dobijem jer nazalost vec sad nemam mlijeka…
Cure koliko dana ste krvarile nakon poroda? Nadam se da cu ovaj put krace… Prvi put sam tocno 53 dana…
Bljuckaju li vasa djeca? Moja cura sigurno barem jedanput dnevno imam osjecaj izbaci sve iz sebe🤔,i to sam primjetila svaki put kad se uskomesa na dojci da ce biti dernek,bez obzira sto je podrignula,pa je jos uspravno drzim barem 15 min,ali ona to tako izbaci iz sebe,bez da se napreze,u vise navrata. Meni je najlakse lezei dojiti,imam ogromne grudi,cura je navukla bradavice,ona doji na zahtjev iako mislim da se prejeda😆,a pogotovo poslijepodne jer se unervozi.
Gledam da joj dajem jednu dojki,i da do kraja podoji,jer cim dvije vise i bljucka,jer trazi.
Moja cura dobro po danu spava,nemam cak nekih ni vecih problema,jede,malo se animira,pa spava i tako.
Poslijepodne se najcesce unervozi,nekad malo i stomak muci,pa bi se nosala,ja joj vjezbicama pomognem da se isprducka,par puta sam joj i espumisan baby dala,mislim da joj je pomogao,zna plakati i tada bi se samo nasisavala,a navecer se cesce budi,najvise spava kad tek legne ono do ponoci,pa imam osjecaj da se poslije toga budi svako dva sata i spava,ali vec oko 4-5 se komesa i nesto napreze,pa je uzmem sebi u krevet i tako kunjamo do najvise 7h. Ali mi je i dalje nepoznanica ono rezanje dok spava,ispustanje nekih zvukova i tako,koma😆
Cure koliko dana ste krvarile nakon poroda? Nadam se da cu ovaj put krace… Prvi put sam tocno 53 dana…
Sa prvim djetetom mozda nekih 20 dana,a 40ti dan dobila menstruaciju.
Ovaj porod krvarila sigurno 20 dana,a zadnji par dana samo koristim dnevni ulozak malo jos nesto brljavi.
Sortiraj odgovore
Najstariji